Siemano

Siemano, jestem Mariusz, mam 17 latek i szukam kolegów i koleżanek, ogółem wzajemnej i mocnej więzi przyjaźni.

A tak poważnie to postanowiłem się tu w końcu zarejestrować, choć od dłuższego czasu przeglądam to forum i stronę. Interesiki? A więc interesuję się pisaniem tekstów pod bity, a w niedalekiej przyszłości zacznę nagrywać, tylko muszę uzbroić się w, hm, "no stress"? ; p

Oprócz pisania to czytam książki, choć ostatnio mniej, nie mam czasu. Oprócz książek słucham muzyki, która jest dla mnie na prawdę czymś istotnym od małolata.

Najważniejsze chyba pytanie, to pewnie w co ja gram/łem. A więc grałem w MU Online (moja pierwsza gra MMORPG), do której mam mocny sentyment. Grałem potem chwilę w przeróżne gry, ale żadna nie przykuła mnie na dłuższy czas. Aktualnie czekam na GW2, bo coś czuję, że to będzie "to".

Pozdro dla wszystkich!

B)

Teksty ? jakiego stylu ?

mówisz bierzesz sie za muzykę ? mam nadzieję że to nie kolenjy odbity raper na ksero :D

Siema

Teksty ? jakiego stylu ?mówisz bierzesz sie za muzykę ? mam nadzieję że to nie kolenjy odbity raper na ksero Siema

Mojego stylu. :)

Tak, chwytam majka w łapy i ruszam z tym na dobre. Znaczy, najpierw trzeba poznać opinię zaufanych i słuchających rapu ludzi, a potem dopiero lecieć z tym dalej. ; p

tak słucham reggae i oczywiscie h-h o.s.t.r, eldo...itd. noo wiesz taki styl rapu. mam teksty stworzone przez siebie ;p sam boje sie robic bity. bo sadze ze moge sie osmieszyc. wiec wole zostawic to dla tych ktorzy znaja sie na rzeczy i nie boja sie porazki :P pozdro ziomek.

Witam serdecznie. Miłej pracy i daj nam tutaj kiedyś jakąś swoją próbkę ^^

sam szukam beat makera ;) sam nagrywam... w swoim stylu ? tzn jakim ?

ja czuje sie w klimatach takich jak Słoń i A.J.K.S z PL a z zaagranicznych to ICP, Twiztid, Blaze, Dark Lotus it ;)

Wiec siema

Witam serdecznie. Miłej pracy i daj nam tutaj kiedyś jakąś swoją próbkę ^^

Może się pochwalę, ale może jednak nie. :)

Nic nie wiadomo, próbki tekstów można znaleźć na moim photoblogu, ale publicznie nie będę dawać adresu do niego. ; p

Oczywiście, nie ograniczam się tylko na rap, często słucham innych gatunków. :)

sam szukam beat makera sam nagrywam... w swoim stylu ? tzn jakim ?ja czuje sie w klimatach takich jak Słoń i A.J.K.S z PL a z zaagranicznych to ICP, Twiztid, Blaze, Dark Lotus it Wiec siema

Jeśli chodzi o mój autorytet, to zdecydowanie jest nim Eldo. Ale na mojej półce można znaleźć albumy 2pac'a, Nasa (aktualnie pożyczyłem kolegom), 3W, Kwadratura Koła, Pezeta, Molesty itd. Swojego czasu miałem także kasety, ale stary chyba gdzieś je wyniósł. :unsure:

Beat maker'em nie jestem, choć mam na kompie FL, a w listopadzie mam zamiar zakupić sobie gramofon. Klasyka, co nie? :D

tak słucham reggae i oczywiscie h-h o.s.t.r, eldo...itd. noo wiesz taki styl rapu. mam teksty stworzone przez siebie ;p sam boje sie robic bity. bo sadze ze moge sie osmieszyc. wiec wole zostawic to dla tych ktorzy znaja sie na rzeczy i nie boja sie porazki pozdro ziomek.

Gdyby każdy tak myślał, że może się ośmieszyć, to nic by się nie działo na tej scenie. Jeśli masz smykałkę i lubisz beaty, to co stoi na przeszkodzie? Zawsze przecież możesz dla samego siebie stworzyć, a potem puścić w zaufane grono znajomych, którzy czują ten klimat. :)

mod_ico.png
Na przyszlosc pamietaj, ze nie pisze sie posta pod postem. Tym razem bez warna.-Dzz'

tak Eldoki też słucham nawet jest jego koncert w moim mieście ;)

ale ja ograniczam sie do Horrorcore, Death Rap, Hardcore Punk itd ;)

Jeżeli jest tu jakiś beat maker niech sie zgłosi ;)

tak Eldoki też słucham nawet jest jego koncert w moim mieście ale ja ograniczam sie do Horrorcore, Death Rap, Hardcore Punk itd Jeżeli jest tu jakiś beat maker niech sie zgłosi

Miałem zajawkę swojego czasu na Słonia. W ogóle na horrorcore, rapcore, psychorap. Ale na dzień dzisiejszy coraz mnie, poza tym czekam na solówkę Vienia, na Parias, Pezet/Małolat i Fokusa. Trzeba się zaopatrzyć, żeby półka była cięższa. ;D

Siema.

Tylko nie pisz posta pod postem, bo admin/moderator to połączy w jeden i to nic nie da :).

Siema. Tylko nie pisz posta pod postem, bo admin/moderator to połączy w jeden i to nic nie da .

Siedziałem na nie jednym forum, nie na czym to polega, po prostu się zapomniałem. Ale dzięki, pozdro!

yo

mam nadzieje, że ujawnisz co nieco swojej pracy :)

Witam.

Witaj ;]

yomam nadzieje, że ujawnisz co nieco swojej pracy

Mógłbym ujawnić, ale zrobię to tylko wtedy, jak już wyspamię te 100 postów. ;D

Siemano, jestem Mariusz, mam 17 latek i szukam kolegów i koleżanek, ogółem wzajemnej i mocnej więzi przyjaźni.A tak poważnie to postanowiłem się tu w końcu zarejestrować, choć od dłuższego czasu przeglądam to forum i stronę. Interesiki? A więc interesuję się pisaniem tekstów pod bity, a w niedalekiej przyszłości zacznę nagrywać, tylko muszę uzbroić się w, hm, "no stress"? ; pOprócz pisania to czytam książki, choć ostatnio mniej, nie mam czasu. Oprócz książek słucham muzyki, która jest dla mnie na prawdę czymś istotnym od małolata.Najważniejsze chyba pytanie, to pewnie w co ja gram/łem. A więc grałem w MU Online (moja pierwsza gra MMORPG), do której mam mocny sentyment. Grałem potem chwilę w przeróżne gry, ale żadna nie przykuła mnie na dłuższy czas. Aktualnie czekam na GW2, bo coś czuję, że to będzie "to".Pozdro dla wszystkich!

Rap to nie muzyka, może dla niektórych życie, ale na pewno nie muzyka.

A tak poza tym to witaj :D

Rap to nie muzyka, może dla niektórych życie, ale na pewno nie muzyka.A tak poza tym to witaj

Nic takiego nie pisałem, napisałem, że nie ograniczam się tylko do rapu, ale jeśli już rozpocząłeś ten temat, to czym więc jest rap? Hip-hop to kultura, pod którą podchodzi breakdance, muzyka czyli rap (i podgatunki rapu, np. rapcore) oraz inna muzyka hip-hopowa, graffiti. :)

Według mnie to też uważam, że rap to nie muzyka, lecz jej zmutowany brat. Patrz taki pop, tam śpiewają do rytmu, tam jest w ogóle rytm, a w rapie wala słowo za słowem (może myle style ale rap i hip-hop to dla mnie jedność) i cały czas te same bity w kółko. Znowu ktoś powie, że metal to nie muzyka. Według mnie to najprawdziwsza muzyka. Jak najmniej wciskają elektroniki a jak najwięcej grają na instrumentach. Tak samo ktoś (mój ojciec) powie, że DJ nie powinni istnieć i ja się z tym zgadzam. Tzn. nie powinny się pokazywać ich remixy. To było by na tyle. :D

Według mnie to też uważam, że rap to nie muzyka, lecz jej zmutowany brat. Patrz taki pop, tam śpiewają do rytmu, tam jest w ogóle rytm, a w rapie wala słowo za słowem (może myle style ale rap i hip-hop to dla mnie jedność) i cały czas te same bity w kółko. Znowu ktoś powie, że metal to nie muzyka. Według mnie to najprawdziwsza muzyka. Jak najmniej wciskają elektroniki a jak najwięcej grają na instrumentach. Tak samo ktoś (mój ojciec) powie, że DJ nie powinni istnieć i ja się z tym zgadzam. Tzn. nie powinny się pokazywać ich remixy. To było by na tyle.

Świat postępuje, jest coraz bardziej skomercjalizowany. Być może Ty uważasz, że rap to komercja i nic więcej, że to tylko kilka sampli i paplanina rapera na majku, ale jeśli wszystko postępuje, to muzyka też się rozwija o nowe gatunki. Tym gatunkiem jest rap i jego podgatunki, głupie jest gadanie, że to nie muzyka. Każdy słucha czego chce, to zależy od upodobań muzycznych. Rap jest wyjątkowo szczerym, muzycznym oddaniem tego, co się wokół nas dzieje, ale jak w każdym innym gatunku i tu znajdą się komercyjne i niezbyt prawdziwe, oldschool'owe rytmy.

Tak tylko jak słyszę tekst "Szacunek ludzi ulicy" to śmiać mi się chce, bo dla mnie to znaczy "szacunek meneli i bezdomnych" bo to oni są ludźmi ulicy. Nie chodzi tu o kemerchę, ale o sens tych piosenek. Przyznam, że niektóre teksty są z życia wzięte. Jeżeli słuchasz i mówisz, że zespoły typu Peja, TeDe śpiewają o rzeczywistości to ja kończę z tobą pisać. Najczęściej z sensem śpiewają zespoły/raperzy, którzy nie mają teledysków i nie są puszczani na VIVie.