Silentium PC Spartan Pro

Poszukuję opinii na temat tego coolera. Zależy mi na ciszy podczas renderingu materiałów oraz utrzymaniu znośnych temperatur przy grach. Mój oryginalny cooler od Phenoma nawet nie był używany gdyż nie posiada rurek cieplnych a stary od Athlona mimo, że posiada miedziane rurki to i tak wyje jak skurczybyk podczas renderingu i grania. To po prostu mnie drażni szczególnie kiedy nagrywam a mikrofon wyłapuje te jęki.

Jeśli ktoś ma chłodzenie Silentium PC Spartan Pro to prosiłbym o opinie na jego temat. Z tego co czytałem jest łatwe w montażu i trzeba jedynie dopiąć zatrzaski na socketach amd. Temperatury podobno również są znośne dzięki dużemu wiatrakowi.

słuchaj jest Spartan i PRO wjednym zdaniu to nie może byc słabe ;ppp

ja mam mugena II (podobny do tego) i jest cicho

Definitywnie chodzi mi o Silentium PC Spartan Pro HE924. Niby wyrazy sugerują, że będzie ok ale lepiej zawsze posłużyć się opiniami. Jeśli znacie inny cooler, który wymaga jedynie zaczepu a nie odkręcania płyty głównej (odpada) to możecie proponować. Oczywiście musi być w podobnej cenie.

nie ma co się rozpisywać, bardzo dobry cooler w przystępnej cenie, różnica w temperaturach i głośności w porównaniu do tego o którym mówisz będzie ogromna, sam posiadam fortisa, ale wiem z pierwszej ręki że za taką cenę nic lepszego nie kupisz

Dzięki wielkie :)

Poszukuję opinii na temat tego coolera. Zależy mi na ciszy podczas renderingu materiałów oraz utrzymaniu znośnych temperatur przy grach. Mój oryginalny cooler od Phenoma nawet nie był używany gdyż nie posiada rurek cieplnych a stary od Athlona mimo, że posiada miedziane rurki to i tak wyje jak skurczybyk podczas renderingu i grania. To po prostu mnie drażni szczególnie kiedy nagrywam a mikrofon wyłapuje te jęki.

Jeśli ktoś ma chłodzenie Silentium PC Spartan Pro to prosiłbym o opinie na jego temat. Z tego co czytałem jest łatwe w montażu i trzeba jedynie dopiąć zatrzaski na socketach amd. Temperatury podobno również są znośne dzięki dużemu wiatrakowi.