SilkRoad Online vs

Witam na tym forum, to mój pierwszy post:)

Więc tak od niepamiętnych czasów (chyba od kiedy mam internet) gram w SilkRoada, lecz po wprowadzeniu tych Premium itp. zalogowanie sie jest tak samo możliwe jak wygrana w totolotka;) Szukam gry o podobnym charakterze, lecz "grywalnej" tzn. że idzie się zalogować o każdej porze dnia. Więc zrobie taką małą rozpiskę:

Rzeczy których wymagam od gry:

-Dobra grafika

-Dobra grywalność

-"To coś" co powoduje, że gra nam się nigdy nie znudzi:):):)

-Dużo Polaków

-Przede wszystkim jak już wyżej wspomniałem możliwość zalogowania się

-Duży świat i różnorodność potworów

-Gildie

-System handlowania

-Podział itemów na zwykłe i superowe (tak jak w silku np. Sosy)

-Dużo możliwości rozwoju postaci

Rzeczy które były by mile widziane:

-Jakieś rzeczy które można podbić (fort, zamek)

-Unikatowe potwory

-Możliwość stworzenia party, wspólnego expienia

Mój sprzęt:

1GB RAM, Procek AMD Athlon 3500+ 2,2GhZ( ale ciągną mi gry co wymagają po 3 GHz całkiem ładnie), Karta graficzna ATI Radeon 9600(planuje zmienic na GeForce 8600GTS)

Proszę o wypowiedzi graczy którzy grali zarówno w silka jak i w polecaną przez siebie grę.

Dzięki wszystkim za stracenie swojego cennego czasu na przeczytanie mojego posta:) Pozdro

Mysle ze moze to byc gra Perfect World jest to darmowa i bardzo rozbudowana mmorpg.

W grze znajduja sie 3 rasy(w kazdej rasie po 2 klasy).

Sa latajace wierzchowce podobnie jak w WOW.

Mozna powiedziec ze czerpie pomysly z wielu mmorpg(np. grade z Lineage II) ale tez dodajac swoje.(np. expisz questami- nie ma grindu jako takiego)

Swiat gry jest duzy ale mysle ze nie az tak jak w silku (mam 20 lvl Warefoxem- Summoner)

Jest mozliwosc wystawiania sklepikow, magowania broni ogolnie gra nie jest monotonna.

Oczywiscie jest duzo polakow i typowo polskie gildie.

Grafa jest genialna na max :-D

Zawsze wejdziesz na server bo nie ma limitu graczy.

Rzeczy które były by mile widziane:

-Jakieś rzeczy które można podbić (fort, zamek)

-Unikatowe potwory

-Możliwość stworzenia party, wspólnego expienia

To oczywiscie tez jest(mapa gry jest podzielona na strefy ktore kontroluja gildie - nastepny genialny pomysl)

I mowie ze jeszcze wszystkiego nie odkrylem bo mam 20 lvl a max to o ile sie nie myle to 90+

Wiec jesli chcesz czegos sie dowiedziec wiecej to pisz na gg 1252128 i z checia ci udziele porad.

Edit: mozna stworzyc specjalny kanal/party na poszczegolne osoby w gildii.

Pety Summonerowi trzeba wlasnorecznie lapac i karmic itemami dodajacymi "loyality"

Server:Delphi

Nick:Teonis_Pl

Guild:Outlaw

Lineage 2. Ma wszystko co wymieniłeś i DUUUUŻO więcej. Piękna grafika (jak nie najlepsza w MMO), multum skilli. 5 klas, każda z unikatowymi klasami. Zdobywanie zamków i fortec przez klany. Inteligentny system party (możliwość ustawiania rodzaje dropa - random/by turn/finder keepers itd.). Raid Bossy. I wiele więcej.

Teraz wypisze klasy oraz rasy w PW wraz z porownaniem do silkroad

Ludzie:

Warrior: Typowy tank podobny do Warriora z silka ale slabszy od bladera z shieldem)

Mage: Mag z europy w silku lub spearman chinol w Perfect, typowy DD

Elfy:

Priest: Healer ktorego nie znajdziesz w silku chyba ze ktos bedzie marnowac glupio sp na drzewko light :mrgreen:

Archer: Tak samo jak w silku leje z dystansu( jednak nie gralem nim za dlugo to sie nie wypowiem o nim za duzo)

Bestie:

Warefox: Summoner dla mnie najlepsza klasa w PF poniewaz ma tanka(w postaci peta) i zadaje porownywalny dmg co mag co w sumie procentuje mniejszym zurzyciem potow albo zerowym. Ma mozliwosc przemiany w lisa (ale traci na tym wszystkie spelle maga i musimy uzywac czarow z str i podchodzimy do moba ;/)

Warebeast: To juz NAJLEPSZA (podkreslenie moje) klasa pod PVP jego gigantyczna ilosc hp jeszcze zwieksza sie po przemianie w tygrysa ale dmg sie jeszcze zmniejsza. Wiec lvlowanie ta klasa to katorga.

Co do warebeasta podam przyklad na 18 lvlowych mobach: kiedy WB meczyl sie z 1 mobem ja zabilem az 3 :-)

[ Dodano: 2008-05-31, 15:40 ]

No niby lineage jest lepsze chociaz wole teraz PW to zeby grac w lineage II trzeba bulic abonament lub grac na piratach. A widze ze nie chce placic za gre jak nie ma premium w silku.

Abonament na 60 dni = 80 zeta czyli nie tak malo

Grafa PW bije na glowe ta z Lineage a o wowie to juz nie mowie :P

Bede w tym topicu mowic o zaletach tej gry i cie przekonam zebys gral xD

- W grze mozna samemu tworzyc przedmioty i modyfikowac ich staty (slyszalem ze sa dziury na jakies klejnoty do itemu)

- Jest tryb mody (jak dla mnie zal :P)

- sa Walki na lądzie w powietrzu i w wodzie

- istnieja lochy na ktore bez party lepiej sie nie wybierac

teraz cytat a o tym nie wiedzialem:

"Najciekawsza rzecz jest taka ze po zrobieniu 89 lvl mozna dolaczyc do frakcji Dobra(Heaven) lub Zla(Evil). Polega to na tym ze jak frakcja Heaven spotka sie z Frakcja Evil to moga siebie nawzajem atakowac bez konsekwencji ze bedzie pk. Na dodatek zalezy do ktorej frakcji nalezymy daje dodatkowe funkcje do kazdego naszego skilla jakiego sie wyuczymy. Dostajemy tez Calkowicie inne questy niz ci co sa z przeciwnej frakcji."

-Raz w tygodniu przez 12-14 godzin podwójne punkty doświadczenia

-Poczta w grze dzięki której możemy wysyłać nie tylko wiadomości ale także i przedmioty do swoich przyjaciół

-depozyt dla twoich itemow oraz depozyt z haslem

- System jazdy z partnerem

- Możliwość stawiania własnych budynków

I to na tyle ide dalej grac :lol: Niektore zdania nie sa moje tylko zapozyczone z innych stron ale wiekszosc tego co napisalem to jest jedynie moja wiedza i doswiadczenie.

Mój sprzęt:1GB RAM, Procek AMD Athlon 3500+ 2,2GhZ( ale ciągną mi gry co wymagają po 3 GHz całkiem ładnie), Karta graficzna ATI Radeon 9600(planuje zmienic na GeForce 8600GTS)

GF8600GTS cena nie rowna sie jakosci padaczka i srednio wydajna... GF9600GT 512DD# 385bit cena rowna sie jakosc. I teraz uwaga 9600 ma o ponad 900 punktow leprzy wynikw marku niz 8600GTS w grze Crysis. Jezeli chodzi o GTSy to tylko 8800 reszta to szmelc

Grafa PW bije na glowe ta z Lineage a o wowie to juz nie mowie

BUHAHAHAHAHAHA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol::lol::lol::lol::lol: (tak to znaczy ze cie wysmialem na maxa) piszesz piekne glopoty uklon mistrzu.... jestes da best. Wymiatasz. Wracajac do sprawy. zrob screena z swojego PW mozesz go obrobic w photo shopie i tu go dac. Ja tylko wlacze max DETAL w Lineage2 i dam czystego screena i ludzie sami ocenia.

Topic.

Lineage2 za całoksztalt

WoW j/w

Last Chaos nie zly klonik L2

Cabal Online swietne i widowiskowe comba

RF Online za wojne ras i za to ze trzeba sie bic o wazniejsze punkty na mapie. Chodzi mi o kopalnie.

Wracajac do Lineage2 - 6 ras kazda rasa po 3 klasy kazda klasa dzieli sie na profesje. Srednio 3(policz ogarnij :) ) za PvP za Eventy za SIege( najazdy na zamki) za Raid Bossy (sa takie gdzie trzeba okolo 300 graczy na nich) za grafe za crafting za mining za chowancow(nie tylko mounty) I wiele wiele innych

WoW - Za wojne wojny ras (chodzi mi o alliance i horde a do kazdej z nich 5 ras) za system skilli (talenty co powoduje ze nawet ta sama klasa postaci jest inna) za profesje gdzie odpowiednio je laczac daje mozliwosc zbicia nie zlej kasy badz nie zle itemy robione samemu. za Battle graund(piekny klimat mass pvp) za ogrom swiata za questy ktore nie sa nudne a nagrody sa naprawde ciekawe I wiele wiele innych

L2 i WoW mozna grac na prywatnych servach i UPRZEDZAM texty nie ktorych ludzi, JEZELI umie sie szukac to sie znajdzie nie zbugowany serwer z spoooroa iloscia ludzi na nim.

Corinarh nie ma grindu? jaki masz lvl?????????????????Zrob 50+ minimum to ci przejdą głupie pomysły no grind. Co do wb na pvp to w formie tygrysa jest mocny w formie besti n/c. Btw jakbys nie wierzyl ze troche tą gre znam napisz tu albo na privie.

Młotek wr lvl66 gildia TrueFate server oracle

edit:Spawn na full detalach PW ma wiecej detali od L2 , szkoda zwe gorzej dobranych.............

Chyba spróbuje swoich sił w "perfect worldzie". Prosiłbym was o podanie strony do rejestracji, pobrania gry i jakiejś dobrej polskiej strony z opisami questów, mobów itp. z góry thx.

Broda w tej grze jest grind ale jest nie oplacalny lepiej zabijac moby tylko z questow i nie dziwie ci sie ze tak wolno expisz przeciez jestes WR (mysle ze pod pvp bo pod pvm to tylko axe)

STRONY PW:

Oficialna http://www.perfectworld.com.my/

Fanowskie (PL) http://www.perfectworld.pl/ i http://www.perfectworld.info.pl/

Ja juz nie gram to nie expie ale nieliczac powtarzalnych questow na wyzszych lvlach robi sie na nich gora 15-20% expa , owszem mozna expic na fb albo dropic w hh ale ujednak to sie robi nudne. Aczkolwiek PW to b.dobra giera i polecam wszystkim co nie probowali:). BTW grasz na oficjalu czy na podejrzanych rate?

Ja gram jedynie na oficjalnym servie i idzie mi calkiem niezle teraz widze jaki jest wysyp questow wiec mi nie mow ze jest ich malo, moze potem bedzie gorzej ale na razie mam 18 questow do zrobienia :D

i dam sobie reke uciąc ze nie masz nawet 40 lvl-a :D , no chyba że wczesniej nie robiłeś questow a teraz sie nazbierało:D

edit: a nie doczytałem napisałeś ze masz 20lvl wf :P

edit2: i akurat uzywam toporów to trafiłes:P co do rękawic na pvp nie [polecam są przereklamowane

Ja bym sobie zagrała w KalaOnline. Znacie może stronkę do rejestracji? Bo szukałam i nie moge znaleść. Dziwne... :lol:

No tak mam 2xlvl ale dopiero od 4 dni gram.

[ Dodano: 2008-06-02, 15:44 ]

2 sekundy w google i mam http://www.kalonline.com/

Google nie boli i nie wpisuj kał online tylko kal a to jest roznica :D

Ale nie polecam tej gry (KalOnline). Strasznie szybko się nudzi.

Dla mnie lepszy Perfect World, 2moons albo dofus lub chocby fajny mmorpg z animacjami walki np cabal online. W kala gralem 10 minut i odinstalowalem.

Spawn mały błąd w opisie l2 na RB ie chodzi sie takimi masami ludzkimi, na wiekszosc starcza 1 pt max to 2 pt. Takie massy chodza na special bossow:D

FlyFF jest spox tylko grafa troche bajeczna! www.flyff.gpotato.com

A jeśli chcesz MMORPG po polsku to Metin2 www.metin2.pl

Jeśli masz wolnego neta i nie chcesz ściagac gry od dużej wadze intalki to Talisman Online

www.talismanonline.com

Spawn mały błąd w opisie l2 na RB ie chodzi sie takimi masami ludzkimi, na wiekszosc starcza 1 pt max to 2 pt. Takie massy chodza na special bossow:D

Ja o takich wlasnie mowie :D Antharas Valakas i ten co w kamaelach siedzi w Imperial Tomb :) to jest cos :D i pare godzin klepania :)... Kiedys grajac na offie :D klepalismy Valakasa :D stracilem okolo 60% expa :D ale wylecialy mi dualki Tallum*Legion. Cieszylem sie jak male dziecko :D

Jak na to sie zalogowac, szału dostaje. Ogladalem film jak sie zalogowac i robie identycznie i nic. Na Gmaila nie ma e-maila. Probowalem juz 4 razy.

Napiszcie wszystko pokoleji co mam robic bo juz to pier....

Na co? Na Lineage 2?