Silkroad

Oficjalna data startu wkrĂłtce!

Strona głĂłwna

Forum

baner.jpg

Chciałbym wszystkim przedstawić projekt polskiego serwera FuloRoad. Mam nadzieje że stanie się on wyznacznikiem pewnych standardĂłw wśrĂłd prywatnych serwerĂłw zwłaszcza polskich.

O projekcie

Nad projektem FuloRoad pracuje sam (www, serwer, baza) jego celem jest zagwarantować graczom rozgrywkę i zabawę na najwyższym poziomie!

Tworząc go skupiłem się głownie na tym aby gracz czerpał czystą przyjemność z gry a dzięki miłej i przejrzystej stronie i forum miał szybki swobodny dostęp do wszystkiego co jest mu najbardziej potrzebne.

O serwerze

Tworząc serwer chciałem wprowadzić jak najmniej zmian, ktĂłre tak naprawdę nic nie wnoszą nowego do gry. Skupiłem praktycznie nad jedną duża zmianą, czyli na Jobach.

*Nie owijając w bawełnę na początku przedstawię specyfikację serwera:

Server: Fulo

Typ: pvp/pve

Exp/Sp: x40

ExpParty: x45

Drop: x10

Gold: x5

Level Cap: 90

Mastery: 300

CTF: Tak

FTW: Tak

Dodatkowe informacje:

- całkowicie wyłączony drop itemĂłw 9 Degree(Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun)

- w sklepach są bronie Seal of Sun zamiast zwykłych do 6 Degree, natomiast 7 Degree jest to broń Seal of Monn, 8 i 9 Degree to zwykłe bronie

- bornie (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) od (1 - 8 Degree) dropią normalnie z mobĂłw

- 9 Degree itemy, broń (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) można nabyć tylko przez stronę FuloRoad wymieniając punkty doświadczenia zdobyte w grze grając jako (thief, trader, Hunter)

Dlatego aby być kimś na serwerze trzeba chodzić na JOBY! Tutaj nie ma patrzenia się w bota i sprawdzanie każdego ranka ile mamy dropĂłw!

O stronie www

Strona FuloRoad posiada integracje kont z forum, to znaczy że wystarczy dokonać tylko jednej rejestracji, używamy jednego konta do wszystkiego. Wbudowany pakiet trzech językĂłw: Polski, Angielski 90%, Niemiecki 20% (domyślny polski).

(wiem że to polski serwer lecz FuloRoad jest otwarte dla wszystkich)

Funkcje strony:

- ranking jobĂłw

- system gildi, dzięki ktĂłremu można sprawdzić graczy ktĂłrzy należą do danej gildi w tym także GulidMastera, plus ranking najlepszej gildi.

- statystki graczy w GulidWar

- Item SoX sklep. cała baza itemĂłw 9 Degree (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) w tym pogląd statystyk (to trzeba sprawdzić samemu)

- oczywiście wyświetlane fortece

- Dokładne informacje o wybranej postaci na stronie (HP, MP, zerk, gildia, lv, stan silkĂłw,)

- wyświetlanie graczy online, w tym oczywiście też Nick, wiemy kto tak naprawdę jest na serwerze Online

Przyszłość

Strona:

- armory (podgląd gracza, set, broń)

- możliwość dodania kodu SMS tylko dla polakĂłw (opcja wbijasz kod masz silki)

- dodanie ItemMall na stronę

- dodanie funkcji zerk na życzenie (w określonych odstępach czasowych)

Serwer:

Serwer jak i klient są gotowe na max 110 cap, dzieki temu aktualizacja będzie sprowadzać się do pobrania malego patcha przez lunchera.

Przed nami:

-------------------

Cap: 90 Degree

Mastery : 300

-------------------

Cap: 100 Degree

Mastery : 330

-------------------

Cap: 110 Degree

Mastery 360

-------------------

Oczywiście po przejściu na cap 100, itemy 9 Degree zostają dodane do dropu, a ich miejsce zajmują itemy 10 Degree w sklepie.

W sklepach pojawiają się bronie Seal of Sun zamiast zwykłych do 7 Degree, natomiast 8 Degree jest to broń Seal of Moon, 9 i 10 Degree zwykle bronie.

To samo tyczy się Cap 110, przechodzimy wszędzie o oczko wyżej.

Co tu dużo pisać zapraszam wszystkich do rejestracji, dosłownie przekopania naszego forum gdzie dowiecie się wiele więcej w dziale FAQ o dostępnych opcjach.

Czekam na Wasze sugestie i uwagi, wszystko wezmę pod uwagę i postaram się odpowiedzieć na każde pytanie!

Pozdrawiam

Poniżej kilka zdjęć:

b1.jpg

b2.jpg

b3.jpg

b4.jpg

Jeszcze dziś sprubóję... ^^

Narazie se odpuszcze, 0 graczy Online, jak będzie trochę więcej to sprubóję... xD

Mój drugi MMORPG w życiu, a też spróbuję na te parę dni.

sciagam. Zoabczy sie:)

sciagam. Zoabczy sie:)
sciagnalem i serwer offline:))

warn_ico.png
Double post. Według kar zawieszenie konta na 72h. -Revolutio
Dlatego aby być kimś na serwerze trzeba chodzić na JOBY! Tutaj nie ma patrzenia się w bota i sprawdzanie każdego ranka ile mamy dropĂłw!

To mi się spodobało, uwielbiam wracać do gier z dawnych lat (Tibia, Silkroad) , ale zawsze pełno botów jestem dobrej myśli co do tego serwera może wkrótce będzie zaludniony i na prawdę bez botów x)

Podobno dziś miał być online.

dziaua:)

Nie oczekujcie odpowiedzi od niego bo to kolejny zauroczony... robi tylko reklamę bo na forum jest że za reklamę silki się dostaje...

Dokladnie, a silkow nie powinien dostac za nieczytelnie biala czcionke!

Kocham Silkroad więc na pewno spróbuje :)

Ktoś chętny do wspólnej gry?

Ja również będę grać , szczegolnie,że to Polski server :)

Tylko teraz mam dylemat czy Skośnoocy czy Europejscy

Fajnie sie gra. Coraz wiecej ludzi:) spolecznosc przez jeden dzien sie rozrasta:D Zapraszam

Siemanko, chętnie bym pograł na tym serwerze, ale jakoś nie mogę się zarejestrować >.< wpisuje w budki ID i maila klikam register , no i czekam już godzine na jakiegoś majla z potwierdzeniem czy coś. Może ktoś ma podobny problem? xD

A naj kaiego maila robisz, jeśli na gmaila, to ja też do teraz nie dostałem, ale sprubój na o2, dostałem od razu... ^^

Działa! Wielkie dzięki ;))

Serwer naprawde bardzo bardzo fajny. Z dnia na dzien coraz wieksza popualcja mili administartorzy mili ludzie. Przyejemny exp czego chciec wiecej;]

zmień czcionke z białej na jakąś inną bo kij widać

Oficjalna data startu wkrĂłtce!

Strona głĂłwna

Forum

baner.jpg

Chciałbym wszystkim przedstawić projekt polskiego serwera FuloRoad. Mam nadzieje że stanie się on wyznacznikiem pewnych standardĂłw wśrĂłd prywatnych serwerĂłw zwłaszcza polskich.

O projekcie

Nad projektem FuloRoad pracuje sam (www, serwer, baza) jego celem jest zagwarantować graczom rozgrywkę i zabawę na najwyższym poziomie!

Tworząc go skupiłem się głownie na tym aby gracz czerpał czystą przyjemność z gry a dzięki miłej i przejrzystej stronie i forum miał szybki swobodny dostęp do wszystkiego co jest mu najbardziej potrzebne.

O serwerze

Tworząc serwer chciałem wprowadzić jak najmniej zmian, ktĂłre tak naprawdę nic nie wnoszą nowego do gry. Skupiłem praktycznie nad jedną duża zmianą, czyli na Jobach.

*Nie owijając w bawełnę na początku przedstawię specyfikację serwera:

Server: Fulo

Typ: pvp/pve

Exp/Sp: x40

ExpParty: x45

Drop: x10

Gold: x5

Level Cap: 90

Mastery: 300

CTF: Tak

FTW: Tak

Dodatkowe informacje:

- całkowicie wyłączony drop itemĂłw 9 Degree(Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun)

- w sklepach są bronie Seal of Sun zamiast zwykłych do 6 Degree, natomiast 7 Degree jest to broń Seal of Monn, 8 i 9 Degree to zwykłe bronie

- bornie (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) od (1 - 8 Degree) dropią normalnie z mobĂłw

- 9 Degree itemy, broń (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) można nabyć tylko przez stronę FuloRoad wymieniając punkty doświadczenia zdobyte w grze grając jako (thief, trader, Hunter)

O stronie www

Strona FuloRoad posiada integracje kont z forum, to znaczy że wystarczy dokonać tylko jednej rejestracji, używamy jednego konta do wszystkiego. Wbudowany pakiet trzech językĂłw: Polski, Angielski 90%, Niemiecki 20% (domyślny polski).

(wiem że to polski serwer lecz FuloRoad jest otwarte dla wszystkich)

Funkcje strony:

- ranking jobĂłw

- system gildi, dzięki ktĂłremu można sprawdzić graczy ktĂłrzy należą do danej gildi w tym także GulidMastera, plus ranking najlepszej gildi.

- statystki graczy w GulidWar

- Item SoX sklep. cała baza itemĂłw 9 Degree (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) w tym pogląd statystyk (to trzeba sprawdzić samemu)

- oczywiście wyświetlane fortece

- Dokładne informacje o wybranej postaci na stronie (HP, MP, zerk, gildia, lv, stan silkĂłw,)

- wyświetlanie graczy online, w tym oczywiście też Nick, wiemy kto tak naprawdę jest na serwerze Online

Przyszłość

Strona:

- armory (podgląd gracza, set, broń)

- możliwość dodania kodu SMS tylko dla polakĂłw (opcja wbijasz kod masz silki)

- dodanie ItemMall na stronę

- dodanie funkcji zerk na życzenie (w określonych odstępach czasowych)

Serwer:

Serwer jak i klient są gotowe na max 110 cap, dzieki temu aktualizacja będzie sprowadzać się do pobrania malego patcha przez lunchera.

Przed nami:

-------------------

Cap: 90 Degree

Mastery : 300

-------------------

Cap: 100 Degree

Mastery : 330

-------------------

Cap: 110 Degree

Mastery 360

-------------------

Oczywiście po przejściu na cap 100, itemy 9 Degree zostają dodane do dropu, a ich miejsce zajmują itemy 10 Degree w sklepie.

W sklepach pojawiają się bronie Seal of Sun zamiast zwykłych do 7 Degree, natomiast 8 Degree jest to broń Seal of Moon, 9 i 10 Degree zwykle bronie.

To samo tyczy się Cap 110, przechodzimy wszędzie o oczko wyżej.

Co tu dużo pisać zapraszam wszystkich do rejestracji, dosłownie przekopania naszego forum gdzie dowiecie się wiele więcej w dziale FAQ o dostępnych opcjach.

Czekam na Wasze sugestie i uwagi, wszystko wezmę pod uwagę i postaram się odpowiedzieć na każde pytanie!

Pozdrawiam

Poniżej kilka zdjęć:

b1.jpg

b2.jpg

b3.jpg

b4.jpg