Silnik gry Perihelion

Siemaneczko, słuchajcie, wiecie może na jakim silnik stoi gra Perihelion ?

Leń, totalny leń, mega leń.

Szukanie w Google nie boli.

Zacytuje twórce:

Dzięki wielkie za miłe słowa, naprawdę miło to czytaćGra jest w całości pisana w VB, Wiedza w zasadzie była czerpana z analizy kodu silnika na którym oparłem swoją poprzednią grę. Tutaj zmodyfikowałem kod w 90%, bo wiele rzeczy jednak tam zawartych było napisane nie tak jak być powinno. Grafika to trochę PS i GIMP. Z udźwiękowieniem był problem. Wiele dźwięków zostało pobranych z darmowych źródeł, jednak niektóre musiałem zmixować samemu do własnych potrzeb. Użyłem do tego Audacity. Muzykę udostępnił kolega mojego znajomego (pozdrawiam:). Największą trudność sprawił mi pewien błąd, który powodował zawieszanie się serwera i za nic nie mogłem go zdebuggować. Największa frajda to w zasadzie ciężko powiedzieć. Frajdę sprawiał każdy ukończony etap tworzenia ciekawych rzeczy. Czyli np. po stworzeniu możliwości budowania własnych domków w grze. Każde miłe słowo graczy o grze sprawia mi dużo radości no i sama satysfakcja, że zrobiłem coś w co grają teraz inne osoby jest bardzo fajnym uczuciem. Komunikacja jest oparta o WinSock, a serwer stoi w tym momencie na średniej klasy VPS.

Dzięki wielkie !

Siemaneczko, słuchajcie, wiecie może na jakim silnik stoi gra Perihelion ?