Single player PC post-apokaliptyczny 3D

Witam,

jakoś ostatnio wzięło mnie na post-apokaliptyczne gry, a więc takowych szukam. Dodam tylko że musi być 3D oraz na PC, najlepiej aby była szansa odpalić na win7. :) Tytuł obojętnie jakiego gatunku, czy to shooter czy rpg czy jeszcze inny survivalek, byleby świat był "wyniszczony".

Za wszystkie propozycje zgodne z wymogami bardzo dziękuję (nagradzam lajkami oraz 5 gwiazdkami w profilach).

Chyba najbardziej znana w tych klimatach: Fallout

A ja tobie zaproponuję RAGE bardzo fajna gra i nawet posiada polski dubbing.

Hellgate,Bioshock

Fallout 3, New Vegas, Krater (to taki hack'n'slash, izometryczny, ale i tak polecam się zapoznać), Bioshock 1/2, Rage, I am Alive, Borderlands 1/2 (dwójka wyszła 20 września), Stalker (wszystkie części, a trochę ich jest), Afterfall: InSanity. Więcej nie znam ^^.

Sam czekam na nowego Wasteland'a, zapowiada się naprawdę wyśmienicie.

może S.T.A.L.K.E.R albo METRO 2000 ileś tam

STALKER, Fallout, Resident Evil ( chyba można go podciągnąć pod ten gatunek ;p ), Gears of War

Afterfall Insanity, Bastion (serio!), Legendary (otwarta puszka pandory i te sprawy), Terminator : Ocalenie, Wasteland (fajne RPG, mnie się podobało bardzo) i Nuclear Dawn (taki shooter niby z elementami taktycznymi)

Wypisałem Ci te gry, których koledzy nie wpisali. Grałem w nie i najbardziej polecam Aftrefalla i Wasteland, ale radziłbym spróbować wszystkie :)

A ja Ci polece coś z gier samochodowych:

-Fuel - całkiem spory świat, fajnie wyglądające zmiany pogodowe, zróżnicowane wyścigi, sporo ładnie wykonanych mechanicznych "przyjaciół" za którymi to nam przyjdzie zasiąść. Miejscami troche sztywna, ale wg mnie gra dość dobrze zrobiona.

-Hard Truck: Apocalypse - calkiem ciekawa gra, dobra fabuła, sterujemy tutaj pojazdem (osobowy, ciężarówka czy coś większego) wyposażonym w kilka broni, naszym zadaniem jest przetrwać, handlować no i reszta w fabule. Minusem może być stara grafika (jak i sama gra)

@edit

Sprawdź też grę Krater

Nie wiem co by tu jeszcze można. Odwiedź tę stronę: http://www.gry-online.pl/encyklopedia-gier.asp?TEM=78 Coś na bank znajdziesz.

Borderlands zdecydowanie najlepszy, do tego jest super co-op

ja opisze tak fallout zajebiaszcze stalker zajebiaszcze ale ruski klimat :P metro 2033 to samo co co stalker i oczywiście borderlands teraz to nawet drugą część polecam bo juz wyszła dwa dni temu u nas a RAGE nie radziłbym nie grałem osobiście ale widziałem tyle hejtów na tą grę, że sam się zrażiłem :P

s.t.a.l.k.e.r oblivion lost

Witam,

jakoś ostatnio wzięło mnie na post-apokaliptyczne gry, a więc takowych szukam. Dodam tylko że musi być 3D oraz na PC, najlepiej aby była szansa odpalić na win7. :) Tytuł obojętnie jakiego gatunku, czy to shooter czy rpg czy jeszcze inny survivalek, byleby świat był "wyniszczony".

Za wszystkie propozycje zgodne z wymogami bardzo dziękuję (nagradzam lajkami oraz 5 gwiazdkami w profilach).