Skalowanie obrazu

Witam, mam pewien mały problem. Przesiadłem się z win8.1 na win10 i niestety nowy windows podmienił sterowniki do grafik. Robiłem wszystko co możliwe (wgrywałem stare sterowniki ktore miałem na 8.1, próbowałem na windowsowych, wgrywałem najnowsze dostępne) i nic nie rozwiązało mojego problemu. Mianowicie chodzi o to, że mam lapka z 2 kartami graficznymi Radkiem 7450 i Intel 3000hd i niestety po przejściu na 10 nie działa mi skalowanie obrazu i jak gram w CS GO na 800x600 to mam niestety czarne paski po bokach które chciałbym zlikwidować. Pomoże ktoś ?

Jak kiedyś miałem laptopa z Intelem i AMD to korzystałem z tej strony http://leshcatlabs.net/

Powinny tam być najnowsze sterowniki do Windows 10 dla twojego laptopa i możliwe, że to naprawi twój problem.

PPM ==>AMD catalyst control center ==> moje płaskie panele cyfrowe ==> i tam masz 3 opcje to wybierz 2 Skaluj obraz do rozmiaru ekranu

Oczywiście używam sterów leshcata i niestety nie posiadam w CCC działu "moje płaskie panele cyfrowe" jakieś pomysły jeszcze ?

Że na jakimś forum znalazłem wypowiedź chłopaka który ma taki sam problem jak ja, a tam nikt mu nie udzielił odpowiedzi. Dlatego też poniżej lepiej zobrazowany problem skalowania jaki u mnie występuje.

W grze używam roździelczości 1024x768 w skalowaniu 4:3. Do tej pory używałem Windows 8.1, ale teraz zaktualizowałem mój komputer do Windowsa 10 gdzie pojawił się problem ze skalowaniem ekranu w CS:GO, który polega na zwężeniu ekranu po włączeniu gry na podanych wyżej ustawieniach wideo. Ten problem posiadałem już na Windows 8.1 jednak dało się go usunąć poprzez ustawienie we właściwościach grafiki roździelczości ekranu na 1024x768 i zaznaczenie opcji skalowania na "skaluj pełny ekran" , po czym można było wrócić do normalnej roździelczości a po uruchomieniu gry obraz był poszeżony na cały ekran. Po aktualizacji do Windows 10 problem znowu się pojawił jednak sposób opisany przeze mnie wyżej niestety nie działa i nawet po zaznaczeniu opcji "skaluj pełny ekran" która działa na cały obraz po zmienieniu roździelczości nie daje efektu w grze i po uruchomieniu ekran się zwęża a po bokach znajdują się czarne paski. Niestety nie potrafię się przyzwyczaić do skalowania 16:9 w CS:GO dlatego proszę o pomoc ponieważ gra na skalowaniu 4:3 jest po prostu wygodniejsza.

Pozwolę sobie podbić co by było widać :)

Witam, mam pewien mały problem. Przesiadłem się z win8.1 na win10 i niestety nowy windows podmienił sterowniki do grafik. Robiłem wszystko co możliwe (wgrywałem stare sterowniki ktore miałem na 8.1, próbowałem na windowsowych, wgrywałem najnowsze dostępne) i nic nie rozwiązało mojego problemu. Mianowicie chodzi o to, że mam lapka z 2 kartami graficznymi Radkiem 7450 i Intel 3000hd i niestety po przejściu na 10 nie działa mi skalowanie obrazu i jak gram w CS GO na 800x600 to mam niestety czarne paski po bokach które chciałbym zlikwidować. Pomoże ktoś ?