Skalowanie poziomów

Witam!

Jako że jest teraz darmowy tydzień, zainteresowałem się tytułem.

Wydaje mi się, czytałem tutaj kiedyś artykuł o skalowaniu poziomów wchodzącym w najnowszym dodatku.
Chciałbym dowiedzieć się jak to wygląda, bo w GW2 było to dla mnie irytujące i wydaje mi się, że brak poczucia "potęgi" niszczy zabawę gry.

Mógłby ktoś przybliżyć mi ten temat?
Jeśli coś pokręciłem to bardzo przepraszam C:

Po prostu dzięki temu możesz od początku iść gdzie chcesz, robić co chcesz i grać z kim chcesz, lvl cię nie ogranicza i dzięki temu od samego początku masz masę zabawy i wolności. Oczywiście nie da się każdemu dogodzić, kiedyś, przed wprowadzeniem one tamriel, większość odrzucały właśnie ograniczenia spowodowane lvlowaniem, których nie było w single tes, teraz niektórym może się nie podobać skalowanie, ale zdecydowanie gracze teso oceniają to na plus.

mniej więcej jest to zrobione w taki sposób że możesz robić co chcesz bez większego wysiłku zdobywanie lvli nic ci nie daje po za skillami a walki są łatwe więc poczucie "potęgi" masz ale jej w ogóle nie zdobyłeś sam oceń czy to dobre czy nie

Lvl sie skaluje ale przedmioty sie nie skaluja i one roia roznice w gw2 pewnie skaluja sie itemy i lvl tutaj o ile sie nie myle skaluje sie tylko lvl sprzet pozostaje taki sam (tak zauwazylem) + skaluje sie lvl mobkow nie Twoj ale robia dunga I poziomu a II mozna odczuc spora roznice jezeli masz niski lvl ew slaby sprzet (bakuje skili pkt do rozdania)

Jezeli myle sie prosze poprawic.

Różnica jest taka, że w gw2 level skaluje się tylko w dół a w TESO i w dół, i w górę. (Chyba, że w gw2 skaluje się też w górę, w takim wypadku źle zapamiętałem ;d)

Różnica jest taka, że w gw2 level skaluje się tylko w dół a w TESO i w dół, i w górę. (Chyba, że w gw2 skaluje się też w górę, w takim wypadku źle zapamiętałem ;d)

Dobrze zapamietales, tylko w dol.

mniej więcej jest to zrobione w taki sposób że możesz robić co chcesz bez większego wysiłku zdobywanie lvli nic ci nie daje po za skillami a walki są łatwe więc poczucie "potęgi" masz ale jej w ogóle nie zdobyłeś sam oceń czy to dobre czy nie

@guru@XA0RUS i inne! Potrzebujemy możliwości usuwania zbyt heretyckich komentarzy.

@guru@XA0RUS i inne! Potrzebujemy możliwości usuwania zbyt heretyckich komentarzy.

Popieram!

Dziękuję ślicznie za wytłumaczenie
Mimo wszystko bardzo interesujący system, grę wypróbuję na pewno!

Grając PvE spotykam ludzi, którzy są w stanie robić dungeony solo, kiedy inni od razu padają. Z kolei w PvP są gracze, którzy potrafią toczyć kilka minut walkę 1vs15. Moje około sto przegranych godzin nie robi ze mnie osoby obytej z grą, ale sądzę, że zdobycie znacznej przewagi nad innymi jest możliwe i to być może nawet bardziej niż w MMO takich jak Tibia, w których lvl można wbijać w nieskończoność.

Grając PvE spotykam ludzi, którzy są w stanie robić dungeony solo, kiedy inni od razu padają. Z kolei w PvP są gracze, którzy potrafią toczyć kilka minut walkę 1vs15. Moje około sto przegranych godzin nie robi ze mnie osoby obytej z grą, ale sądzę, że zdobycie znacznej przewagi nad innymi jest możliwe i to być może nawet bardziej niż w MMO takich jak Tibia, w których lvl można wbijać w nieskończoność.

sprzet sie tu nie skaluje :) wiec nic dziwnego ze , ktos z sprzetem z triali itp ew sprzetem pvp nie ejst do zabicia przez gosci bez setu pvp :) lub slabym gearem .

Witam!

Jako że jest teraz darmowy tydzień, zainteresowałem się tytułem.

Wydaje mi się, czytałem tutaj kiedyś artykuł o skalowaniu poziomów wchodzącym w najnowszym dodatku.
Chciałbym dowiedzieć się jak to wygląda, bo w GW2 było to dla mnie irytujące i wydaje mi się, że brak poczucia "potęgi" niszczy zabawę gry.

Mógłby ktoś przybliżyć mi ten temat?
Jeśli coś pokręciłem to bardzo przepraszam C: