Skan dysku twardego

Hej, zrobiłem sobie przed chwilą skan mojego dysku twardego programem HD Tune Pro 5.50, ponieważ miałem co do niego pewne wątpliwości, mianowicie rozłączanie internetu w trakcie pobierania czegokolwiek lub spadki fps'ów w grach (klatkowanie co jakiś czas)

Oto screen ze skanu:

25kwietnia20132139.png

Uploaded with ImageShack.us

a to zakładka Health w której coś jest podświetlone ale zupełnie nic mi to nie mówi:

25kwietnia201321391.png

Możecie mi wytłumaczyć czy mam się czego obawiać i czy można to jakoś naprawić?

Pierwsze zdjęcie pokazuje, że masz uszkodzone 3 bloki. Jakieś małe uszkodzenie dysku jest ale moim zdaniem nie ma czym się martwić puki co. Drugi zaś pokazuje, że masz uszkodzone sektory jest ich 100 moim zdaniem to dużo ale nadal nie daje powodów do obaw. Sam działałem na bardziej uszkodzonym dysku i nic nie było. Klatkowanie może być spowodowane innym podzespołem. Co do ściągania może być masa innych przyczyn.

PS:

Z tego co wiem to te CRC jest odpowiedzialne za transfer między kompem a dyskiem. Może to jest problem ale nie wiem czy ta ilość którą ty masz jest wystarczająco wysoka.

Ten program nie raz oszukuje, bo mi też pokazywał iż zły dysk, pobrałem inny, i miałem inny rezultat niż do tego. Najlepiej takie rzeczy sprawdzać w biosie, lub odpowiednich narzędzi diagnostycznych wtedy masz 100% pewność :).

Najlepszy program do naprawiania dysków to SpinRite6... co prawda dysk naprawia się długo, może być i cały dzień ale później działa już przez pare dobrych lat. Naprawiłem kiedyś tak dwa dyski i smigają do teraz

Hej, zrobiłem sobie przed chwilą skan mojego dysku twardego programem HD Tune Pro 5.50, ponieważ miałem co do niego pewne wątpliwości, mianowicie rozłączanie internetu w trakcie pobierania czegokolwiek lub spadki fps'ów w grach (klatkowanie co jakiś czas)

Oto screen ze skanu:

25kwietnia20132139.png

a to zakładka Health w której coś jest podświetlone ale zupełnie nic mi to nie mówi:

25kwietnia201321391.png

Możecie mi wytłumaczyć czy mam się czego obawiać i czy można to jakoś naprawić?