Skarga na NorthenStar

i3uTVD1.jpg

C1UIU0e.jpg

Sry, nie mogłem się oprzeć.

Nowy :

jU6wio1.jpg

warn_ico.png
Doceniam aspekt humorystyczny, aczkolwiek jest to spam. - Saluś

Nie rozumiem Samuraj. Przecież to logiczne, że musisz dać jakiś argument czemu chcesz ponownego otwarcia tematu. Nie może to być od tak, bo ty chcesz. I naprawdę robi się tutaj kompletny burdel i offtop. Streść w jednym poście dokładnie czego oczekujesz, napisz czemu chciałeś ponownego otwarcia tematu. Gadanie, że "wywalcie moda, bo bla bla bla". Dosłownie powtórka z Alphą, a wcześniej z Salkiem. Była grupa osób, której non stop nie podobało się to, co robił ten moderator.

Reszta niech też nie offtopuje. Zaczęliście gadać cos o wpływach, mocy na forum bla bla bla. To nie dotyczy sprawy. Dyskusja powinna kręcić się wokół tego braku otwarcia tematu.

Jest pewna rzecz która mnie bardzo irytuje w całej tej sprawie. Co to znaczy że ktoś dostaje ostrzeżenie, albo bana za off-top. Do cholery off - top byłby gdybym w temacie o komputerach nawijał wierszem o wiośnie a nie jak w przypadku użytkownika korendan zasugerował inne rozwiązanie. Mod ma trzymać porządek a nie straszyć ludzi banem za inne pomysły związane tematycznie z dyskusją. Co za kretyn daje warna za takie rzeczy. Nadużywacie słowa off-top i chyba Pani mod nie rozumie jego znaczenia. O to chyba cała ta afera.

Wy ciągle o tym warnie w temacie z laptopem za 4 patyki. Przecież wystarczyło napisać PW i wyjaśnić sprawę. Ja się kierowałam tym, że jeżeli autor wyraźnie napisał o laptopie, to do jasnej anielki chce laptopa. W innym wypadku inaczej sformułowałby tytuł. Skoro autor posta tak bardzo chciał się podzielić swoją rewelacją, że stacjonarny jest lepszy od laptopa jeżeli chodzi o gry, to mógł jeszcze dodać coś na temat i w ten sposób uniknąć warna. Napiszę to raz jeszcze PISZCIE PW, a się dogadamy ( chyba, że wina jest oczywista, wtedy warn nie podlega dyskusji ).

Samuraj ja nie chciałam żebyś się mi tłumaczył z czegokolwiek. Chciałam tylko jakiś argument dlaczego mam otworzyć, np "bo chcę dodać coś do poprzedniej skargi", albo "muszę odpisać na kilka postów w tym temacie, bo jest inaczej niż napisali".

NS Dobrze wiesz, że dostaliśmy warna niezgodnie z regulaminem i tylko o to chodziło. Powinnaś nauczyć się regulaminu i tyle.

Samuraj ja nie chciałam żebyś się mi tłumaczył z czegokolwiek. Chciałam tylko jakiś argument dlaczego mam otworzyć, np "bo chcę dodać coś do poprzedniej skargi", albo "muszę odpisać na kilka postów w tym temacie, bo jest inaczej niż napisali".

Przecież to oczywiste że to chciał zrobić,mógł sie spytać ale myślał że wpadniesz na to że chce napisać posta.

w ogóle teraz jakis mod może się wykazać i skasować ten offtop na 6 stronie.

OK masz racje, tylko dlaczego, oprócz masy użytkowników, gdzie każdy ma inne zdanie nie mogą się wypowiadać 2 strony ?wypowiada się powód, odpowiada pozwany i werdykt wydaje sędziaw tym wypadku powód- samurai, pozwany- Leman i sędzia Cr, Salek czy kto tam jest wysoko w hierarchii Jak Adminowałem kilka lat na pewnym popularnym serwie cs 1.6 i na forum były skargi, bo były, wypowiadała się też masa osób postronnych którzy mają oczywiście coś tam do dodania, ALE zawsze jakiś mod/admin nie związany czynnie z rozpatrywaną sprawą czekał na druga stronę, pisząc że poczekamy aż banujący/warnujący/slapujący itd. się wypowie i to jest w moim mniemaniu przyzwoite. Przynajmniej daje jakąś iluzję dla klienta że nikt związany ze sprawą go nie olewa.

ależ było dokładnie tak jak napisałeś, bo wypowiedziały się dwie strony. Kwestią Lemana było ostrzeżenie oraz załączony do niego komentarz. Z drugiej strony wypowiedział się Samuraj, który domaga się usunięcia tego pierwszego ze stanowiska, bo ostrzeżenie, które otrzymał jest WEDŁUG NIEGO przyznane niesłusznie. Podanie upiększył nawet jakimiś tam argumentami, skwitował odnośnikami do wpisów wiki itd. Super, wszystko pięknie, jednakże...

Użytkownik wyższy stanowiskiem, upoważniony do rozstrzygania takich spraw, mając obie strony dyskusji przed oczami podjął decyzję i wyczerpał wątek już dawno, na łamach tamtego tematu. Samuraj złamał regulamin według Lemana, Crrackeda i Salka, którzy wypowiedzieli się na ten temat w obu dyskusjach. Problem jednej ze stron polega na tym, że strona ta jest GOŚCIEM czyjegoś podwórka, a nie gospodarzem czy "wojewodą" z powiedzenia. Można oczywiście składać wnioski o zdjęcie ostrzeżeń, o zmiany w regulaminie, itp., ale w perspektywie jawnej, udowodnionej winy i przyznania adekwatnej kary użytkownikowi pozostaje jedynie granie dalej według zasad, których nie jest panem i władcą lub założenia własnego światka z regułami, które danemu użytkownikowi się podobają.

Dziękuję bardzo, temat został wyczerpany. Z Lemanem oraz NS porozmawiam, natomiast w najbliższym czasie nie przewiduję żadnych zmian w teamie, chyba, że wydarzy się coś niespodziewanego.

Pozdrawiam. o/

Nie wiem kto tutaj odpowiada za przyjmowanie nowych moderatorów, ale powinien być zwolniony. Była skarga na Lemana - zero odpowiedzi. Do tego wszystkiego, wspomniana w tytule NorthenStar uznała temat za wyczerpany i go zamknęła.

Gdy prosiłem o otwarcie tematu, nie chciałą tego zrobić odsyłając mnie do "góry".
Czysta samowolka, brak odpowiedzialności za własne czyny i stanie ponad prawem, bo do jasnej cholery, kto decyduje o tym czy temat został wyczerpany? Autor tematu czy pożal się Boże kolejny z moderatoruff?

Poniżej wklejam screeny z rozmowy prywatnej:

Proszę o usunięcie tego oto "osobnika" z pozycji moderatora, bo zwyczajnie się do tego nie nadaje.
Pozdrawiam po raz kolejny.