Skarga na NorthenStar

Chciał bym złożyć skargę na NorthenStar z tego co widzę nie pierwszą i zapewne nie ostatnią

chodzi dokładnie o warna w http://mmorpg.org.pl/forum/topic/61980-3-darmowe-gry-na-steam-za-glos-na-greenlight/

dostałem warna za podanie źródła do linków (twórca może korzystać z innego, lecz to ten sam temat, żaden spam ani offtop :)) + stare greenlighty które są na stronie jak i przyszłe które mogą zostać udostępnione

tyle w temacie dla mnie ten warn jest bezpodstawny.

Pierwszy raz kiedy muszę się zgodzić ze skargą na NS, bo faktycznie jest zasłużona. Mógł napisać to w inny sposób, mniej... głupi i dziecinny (szczególnie końcówka ze spacją przez znakami interpunkcyjnymi, dwoma znakami zapytania i kropką po nich), ale faktyczne napisał "na temat", bo w temacie z darmowymi grami, podał inny link, również do darmowych gier, ani nie był to spam, ani offtop, NS tutaj stanowczo przesadziła.

Też to widziałem i także nie pochwalam. Trochę naciągany ten warn. Pisałeś do NS? Próbowałeś to z nią wytłumaczyć?

Aż dziw bierze, że Misiael nie dostał warna za spamowanie ...
Zdecydowanie bezpodstawne - to, że ktoś podaje link do tych samych tytułów nie oznacza, że spamuje forum. Jak kolega wyżej napisał - są tam wcześniejsze gry, jak i zapewne pojawią się przyszłe produkcję, które będzie można zdobyć. Stronkę można sobie podpiąć do ulubionych i śledzić co jakiś czas.

najlepszy przykład , starania się dać warna na siłę, to ci niżej bardziej w temacie na niego zasługują

no cóż, gdzieś trzeba pokazać "władzę" skoro w życiu się jest...p... chyba wiadomo ;) tylko na tym forum nie można pisać co się myśli i tylko czekają aby wlepić komuś "ostrzezenie" hehe żałosne, tymczasem trole hasają po portalu od dawna i robią co chcą, pewnie znajomi "władz", na poziomie ;)

ps. oj ja już mam 2 "ostrzeżenia", czekam na kolejne i bana! ojej! nie! proszę! nie! "panie władzo"!

Stali bywalce i przyaciele maja immunitet i moga trollowac do woli, zas my zwykli szarzy uzytkownicy dostajemy warny i bany za blachostki. Dlaczego? Bo co ? Bo jestesmy czarni ? :(

Pani NS powinna zlozyc sie do dymisji juz dawno. Co mamy pisac o to petycje? Niech sama sie domysli.

@Sito

Jestesmy z toba :) ++

I tak temat zostanie zaraz zamknięty i wszystko pójdzie w niepamięć przecież nic złego nie robi takie zawsze są tłumaczenia odnośnie wyskoków NS:)

Sito, wyjasniales sprawe z NS? Prywatne wiadomosci i te sprawy? Jesli nie, to ten temat nie ma sensu.

Ale dlaczego wyjaśniać sprawę prywatnie, a nie w temacie, który każdy może przeczytać? Jaka to różnica? Dlaczego temat z zażaleniem "nie ma sensu"? Chyba właśnie po to powstał ten dział, żeby wyjaśniać sobie sprawy z moderatorem bez żadnych przekrętów w stylu "zbanowałem go, bo bluzgał na PW", a potem nie ma żadnych dowodów.

hehe już po raz enty czytam temat o tym ze "wielcy" moderatorzy nadużywają swoich przywilejów...i co z tego ze ci tutaj napisze admin ze porozmawia z osoba odpowiedzialna za nadużycie jak nie minie nawet 2-3 miesiące i znowu robi to samo...ale cóż tak to już jest jak się ma niekompetentne osoby w załodze.

Dlaczego nie ma sensu? Poniewaz jako ludzie cywilizowani, powinnismy umiec sie dogadywac, a to nie takie trudne. Chodzi mi o to, ze moderatorzy popelniaja bledy (jak kazdy) i jesli takowy zaszeld, wystarczy napisac prywatna wiadomosc i w niej wszystko wyjasnic. Warn zostanie sciagniety. Proste i szybkie, pozbawione fali brudow, ktora zaraz nas zaleje (juz to robi). Szukacie u moderatyorow bledow, jak ktos was nieslusznie ukara, to zaczynacie krzyczec i plakac, a czasami wystarczy otwarcie porozmawiac. Jesli po takiej wymianie zdan jakis moderator nadal bedzie uwazac, ze slusznie wlepil userowi warna, to wtedy mozna bawic sie w skargi.

Dlaczego nie ma sensu? Poniewaz jako ludzie cywilizowani, powinnismy umiec sie dogadywac, a to nie takie trudne. Chodzi mi o to, ze moderatorzy popelniaja bledy (jak kazdy) i jesli takowy zaszeld, wystarczy napisac prywatna wiadomosc i w niej wszystko wyjasnic. Warn zostanie sciagniety. Proste i szybkie, pozbawione fali brudow, ktora zaraz nas zaleje (juz to robi). Szukacie u moderatyorow bledow, jak ktos was nieslusznie ukara, to zaczynacie krzyczec i plakac, a czasami wystarczy otwarcie porozmawiac. Jesli po takiej wymianie zdan jakis moderator nadal bedzie uwazac, ze slusznie wlepil userowi warna, to wtedy mozna bawic sie w skargi.

wiesz co ja rozumiem twoj tok myslenia ale piszesz ze szuka sie bledow u moderatow ale prawda jest taka ze od pewnego czasu czyta sie tylko o NS i jej naduzyciach wiec cos w tym musi byc...druga sprawa jest taka skad wiesz ile osob do niej juz prywatnie pisalo i warny zostaly sciagniete...wiec naprawde to niewiemy ile bylo taki spraw ktore zostaly zalatwione normalna droga ale tak jak pisalem jak slysze o naduzyciach od strony moderatorow to odrazu kojarzy mi sie z NS.

Stali bywalce i przyaciele maja immunitet i moga trollowac do woli, zas my zwykli szarzy uzytkownicy dostajemy warny i bany za blachostki. Dlaczego? Bo co ? Bo jestesmy czarni ? Pani NS powinna zlozyc sie do dymisji juz dawno. Co mamy pisac o to petycje? Niech sama sie domysli.

G..... prawda. Jeżeli ktoś potrafi się powstrzymać od napisania głupot i piszę z sensem to nigdy warna takiego nie dostanie. Bo najlepiej powiedzieć - dostałem warna, bo moderator nadużywa władzy. Nie mówie akurat o tym przypadku z NS, bo warn nie powinien mieć tutaj nigdy miejsca.

Są osoby(w tym ja), które nigdy na forach nie dostały żadnego ostrzeżenia to od czego to zależy? Od tego, że znam się ze wszystkimi adminami, czy że zachowuję poprawną postawę jak na forum przystało i nikt się mnie nie czepia?

Witajcie,

Autor dostał warna, ponieważ post ten był zupełnie niepotrzebny, jako że Avitus podał już wszystkie niezbędne informacje. Po drugie, jest punkt w regulaminie o nie wrzucaniu linków do serwisów o podobnej tematyce. Przejrzałam lowcowgier, oraz ich forum i doszłam do wniosku, że podchodzi to pod ten punkt regulaminu.

Jeżeli źle wydedukowałam, GM Craccken lub administrator przyjrzą się tej sprawie.

Pamiętajcie, że są prywatne wiadomości.

Pozdrawiam.

@NorthernStar

Parodia... W takim razie wytłumacz mi, co sprawia, że posty poniżej tych zwarnowanych są potrzebne, szczególnie ten "Misio, nie narzekaj tylko klikaj ;)", co ten post wnosi do tematu, w którym "wszystkie niezbędne informacje podał avitus", to jest jakiś nieśmieszny żart? O poście Misiaela już nawet nie wspominając. Uważasz, że informacja od niego, że nie ma zamiaru używać tych linków, bo gry mu się nie podobają jest konieczna? Bo ja uważam, że jest dużo bardziej zbędna niż link Sito i to ON zasługuje głównie na warna razem z kamikadze, ale cóż... Jak już nie raz widzieliśmy na tym forum, głupi "tytuł" daje immunitet, powiedz tylko, że nie widzisz u nich powodu do warna, kiedy zobaczyłaś go u Sito, a każdy Cię wyśmieje...

Warny dostały posty, które zostały zgłoszone i wtedy sprawdziłam też cały temat. W tym momencie były tam trzy komentarze, potem nie było mnie już przy pc i nie widziałam reszty. Nie monitoruje forum 24/7, dlatego jest opcja zaraportowania, żeby ułatwić moderowanie. Wiadomość o której mówisz NIKT nie zgłosił do tej pory.

To jest jakaś śmieszna parodia ^_^. Więc dlaczego min. w tematach związanych z propozycją modernizowania forum jest podana tona linków do innych stron o podobnej tematyce, a jakoś nikt tam warna nie dostał ^_^. Moderatorzy robią to co im się podoba, taka jest prawda. I nie robię tego bo inny użytkownicy tak robią, tylko siedzę na tym forum od dłuższego czasu i wiem jak było kiedyś a jak jest teraz.

I znów ta sama śpiewka pan "Craccken" nic z tym nie zrobi jest to śmieszne i żałosne:) tak samo jak te przydupasy co zawsze cię bronią. Jak dla mnie to ty już dawno powinnaś wylecieć bo jako moderator zupełnie się nie sprawdzasz. Ale proszę niech się przygląda a odpowiedz będzie taka sama jak w poprzednich tematach z zażaleniami na ciebie. Panowie odpowiedzialni za Forum jednak powinniście coś z tym zrobić bo ilość zażaleń na ta osobę jest spora a wy nic z tym nie robicie :) A na PW nic nie załatwisz wypisze ci swoje racje każe poczytać Regulamin i na tym się zakończy hehe :)

Zamykam, nie ma co wyciągać brudów z powodu pomyłki. Następnym razem napisz pm'a do NS, albo Crr.

Warna zdejmuję, pozdrawiam.