Elo, nie do końca ogarniam sprawę skinów, o co z nimi chodzi? Jak mogę je zdobyć? Ktoś mi powiedział że wszystko co zdobędę robi się nowym skinem, ale dalej nie za bardzo rozumiem.
Skiny
Każdy item z nowym skinem (nowym wyglądem) zapisuje ten skin w zakładce wardrobe, będziesz mógł go nakładać na każdy item pod warunkiem, że masz wystarczająca transmutation chargeów ( je zdobywasz głównie z 100% ukończenia mapy i black lion chestów ). Na początku radziłbym ci je oszczędzać bo i tak nie ma fajnych skinów, a eq powinieneś zmieniać co 6 leveli (14,20,26 itd.)
Każdy item z nowym skinem (nowym wyglądem) zapisuje ten skin w zakładce wardrobe, będziesz mógł go nakładać na każdy item pod warunkiem, że masz wystarczająca transmutation chargeów ( je zdobywasz głównie z 100% ukończenia mapy i black lion chestów ). Na początku radziłbym ci je oszczędzać bo i tak nie ma fajnych skinów, a eq powinieneś zmieniać co 6 leveli (14,20,26 itd.)
A no właśnie, bo z tym eq, biegam w tym startowym już od 13 lvli, a w żadnych sklepach nie ma nic wartego uwagi, nic mi też nie dropi. Patrzyłem że ludzie craftują sobie fajne itemki, ale ja nie mam pojęcia jak to się robi bo wczoraj zacząłem grać. Skąd wziąść jakiś lepszy gear?
Do 80 noś jak leci(drop z potworów i nagrody z questów), a wtedy dopiero bawisz się w zdobywanie czegoś konkretnego.
Za karmę u kolesi którzy dają serduszka możesz nabyć "coś konkretnego" na Twój level.
Za karmę u kolesi którzy dają serduszka możesz nabyć "coś konkretnego" na Twój level.
Teraz przeważnie u tych gości są jakieś utility tylko, albo torebki.
Ja kupowałem zielone itemki co bodajże co 6 lvli w Trading Post, po prostu wchodzisz wklepujesz w range itemów np. 16-16 i ci wyskakują, co do armorów to będziesz miał zawsze jedną opcje, a z broni to bierzesz te najtańsze, początkowo to chyba jest power/precision a potem przechodzi w berserker. Mają one najlepszy stosunek wydajności do ceny, bo dają przeważnie najbardziej potrzebne staty do levelowania. Z wyrobieniem kasy nie powinieneś mieć problemów, robiąc questy, eventy i world bossy ( tutaj masz timery: http://guildwarstemple.com/dragontimer/ , bijąc world bossy potrzebujesz jakiejś ranged broni ).
Tutaj masz też buildy, wybierasz swoją klase i zakładkę leveling: http://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki
Aha i na początku olej runy bo i tak mało dają a te z powerem są strasznie drogie, po po prostu używaj tych, które już były w kupionym eq, dopiero jakoś 40-50 kupuj te, które ci build doradza ( tylko te średnie, bo najlepsze to po 7g chodzą ).
Edit: Rare itemki używaj jak ci dropnie z world bossa jakiś z powerem/coś, jak dobrze będziesz zarządzał kasą, to na 70 już śmiało możesz kupować rare weapony.
Ja kupowałem zielone itemki co bodajże co 6 lvli w Trading Post, po prostu wchodzisz wklepujesz w range itemów np. 16-16 i ci wyskakują, co do armorów to będziesz miał zawsze jedną opcje, a z broni to bierzesz te najtańsze, początkowo to chyba jest power/precision a potem przechodzi w berserker. Mają one najlepszy stosunek wydajności do ceny, bo dają przeważnie najbardziej potrzebne staty do levelowania. Z wyrobieniem kasy nie powinieneś mieć problemów, robiąc questy, eventy i world bossy ( tutaj masz timery: http://guildwarstemple.com/dragontimer/ , bijąc world bossy potrzebujesz jakiejś ranged broni ).Tutaj masz też buildy, wybierasz swoją klase i zakładkę leveling: http://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki Aha i na początku olej runy bo i tak mało dają a te z powerem są strasznie drogie, po po prostu używaj tych, które już były w kupionym eq, dopiero jakoś 40-50 kupuj te, które ci build doradza ( tylko te średnie, bo najlepsze to po 7g chodzą ).Edit: Rare itemki używaj jak ci dropnie z world bossa jakiś z powerem/coś, jak dobrze będziesz zarządzał kasą, to na 70 już śmiało możesz kupować rare weapony.
Nie wiedziałem że istnieje coś takiego jak runy xP Generalnie gram engineerem więc nie ma problemu z world bossami, wielkie dzięki za pomoc.
Niestety nie ma buildów na pve dla engineera ;c
Jeszcze odświeżę. Mam teraz 13 lvl engi, i chciałem się pobawić trochę grenade kit, problem polega na tym że bije masakrycznie mało dmg, nawet do 6 lvl niżej. Co zrobić żeby zwiększyć dmg? Na wyposażeniu mam jakieś randomowe ciuchy i rifle z power 6.
Dobij 1 lvl, i na 14 kup sobie eq w Trading Post jak ci podpowiedziałem i potem zmiana co 6 lvli
Jeszcze odświeżę. Mam teraz 13 lvl engi, i chciałem się pobawić trochę grenade kit, problem polega na tym że bije masakrycznie mało dmg, nawet do 6 lvl niżej. Co zrobić żeby zwiększyć dmg? Na wyposażeniu mam jakieś randomowe ciuchy i rifle z power 6.
Kolejny nieszczęśnik, który wybrał sobie jedną z najtrudniejszych postaci do gry. Ktoś ci tak poradził czy to twój pomysł? Polecam zajrzeć na blog jednego z ekspertów gry tą klasą.
Do 80 lvl nie kupuj na tp (chyba, że masz dużo niepotrzebnej kasy), przejrzyj listę kupców może oni mają jakiś interesujący cie item, graj na tym co ci dropi i ewentualnie wspomóż się craftem (oczywiście z głową i przy okazji podnosząc sobie lvl craftu). A najlepiej to zrób sobie nową postać np. wojka albo guarda.
Kolejny nieszczęśnik, który wybrał sobie jedną z najtrudniejszych postaci do gry. Ktoś ci tak poradził czy to twój pomysł? Polecam zajrzeć na blog jednego z ekspertów gry tą klasą. Do 80 lvl nie kupuj na tp (chyba, że masz dużo niepotrzebnej kasy), przejrzyj listę kupców może oni mają jakiś interesujący cie item, graj na tym co ci dropi i ewentualnie wspomóż się craftem (oczywiście z głową i przy okazji podnosząc sobie lvl craftu). A najlepiej to zrób sobie nową postać np. wojka albo guarda.
Nie widzę powodu, dla którego nie miałby kupować na TP, zielone itemki są tanie a bardzo efektywne, a przez 1-70 i tak nie zarabia się tyle co w end gamie, więc nie ma co oszczędzać. Ja tłukąc same questy i eventy spokojnie wyrobiłem 10g do 70lvl. Oczywiście gdybym robił world bossy miałbym z parę razy więcej. Moim zdaniem lepiej karme oszczędzać niż golda.
Zielone graty są tak tanie, że nie ma co się przejmować złotem wpakowanym w nie. Choć karmowi sprzedawcy są tu lepszym źródłem.
Za karmę można też kupić niskopoziomowe rupiecie na WvW, na samym starcie u jednego z tych handlarzy. Nieważne która mapa. Są niebieskie, zielone i żółte przedmioty tam. Do tego jakieś zielone runy można dokupić na TP, są tam praktycznie za darmo dostępne.
Co do skinów, to główne źródła:
- losowe przedmioty wypadające z mobków
- questy (jak Order of Whispers, Durmand Priory etc. mające specyficzne sety)
- cash shop: zarówno skiny jak i tzw. outfits, zakrywające zbroje
- dungeony, za tokeny z nich są sety zbroi i broni
- Black Lion Claim ticket - tylko bronie, wypadający czasami z tych skrzynek. Można te bronie kupić także na TP.
- pewne specyficzne rzeczy jak set z Silverwastes (lvl 80)
Co do engi: granaty to całkiem niezłe aoe, a nie single target. Proponowałbym raczej miotaczem ognia się bawić + rzucanie bomb pod nogi przeciwnikom. Bomby są bardzo mocne i do tego potrafią oślepiać i spowalniać przeciwników.
W dodatku do engi potrzebna jest znajomść: https://wiki.guildwars2.com/wiki/Combo
Bronie: pistolet + tarcza
Gram enginerem, bo podoba mi się możliwość grania strzelbą, ale w takim razie, czy warrior może używać strzelby i jakoś sensownie nią zadawać dmg?
@edit
Skoro engineer jest zły to pogram sobie thiefem, ale nie pogardz jak mi ktoś odpowie w sprawie warriora.
@edit2
Da się grać thiefem z rifle?
Graj klasa ktora ci sie podoba a nie bo ktos napisal " ze engi jest trudny do ogarniecia ".... Nie sluchaj takkich bzdetow tylko graj tym co lubisz.... Im wczesniej zaczniesz grac dana klasa ( czytaj nizszy lvl ) tym razem z progresem bedziesz mial czas na jej ogarniecie Nie kieruj sie sugestiami " nie graj tym czy tamtym bo jest trudne " .... Dla jednego elementalista moze byc trudy dla drugie imba latwy... Zostan na engim naprawde popsujesz sobie tylko gre rezygnujac z klasy ktora ci sie podoba i granie na przymus inna,,,
@edit2Da się grać thiefem z rifle?
Nie. Jedynie 2x pistol i shorbow. Ktoś coś mówił że po nowym dodatku thief będzie miał możliwość używania rifle'a
Nie opłaca sie marnować golda na gear poniżej 80lvl. Dopiero wtedy zaopatrz się w jakieś exotic itemy.
Elo, nie do końca ogarniam sprawę skinów, o co z nimi chodzi? Jak mogę je zdobyć? Ktoś mi powiedział że wszystko co zdobędę robi się nowym skinem, ale dalej nie za bardzo rozumiem.