Co do karty graficznej to nie lepiej dołożyć stówke do takiego r9 270x w wersji 4gb?
http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-270x-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9270x-dc2t-4gd5-633164/
Kupiłem ją w tym miesiącu i uważam że ta karta mimo rekomendacji producenta do super cichych nie należy ...
Za to wydaje mi się że wydajnością powinna wystarczyć przynajmniej na te 2 lata w ultra w najnowszych produkcjach.
Procek AMD ok ... lecz jak już to wersja 8 rdzeni x 4ghz (8350 fx) na początku roku kosztowała + - 900 zł teraz jest to koszt około 650 zł , osobiście posiadam taki proc od początku roku z załączonym do niego chłodzeniem i jestem jak najbardziej usatysfakcjonowany . Za 900 zł teraz można dostać 8 rdzeni x 4.5 ghz o_0 ale trzeba chłodzenie osobno kupować ...
Co do płyty głownej którą podałeś ja osobiście bym nie kupował ... Uważam że płyta główna to bardzo ważna podstawa dla wszystkich komponentów w całym komputerze , i nie warto na tym oszczędzać .
Wydaje mi się że chciałbyś złożyć w miare dobry i tani komputer do gier który będzie ci służył przez te pare lat . Prawda jest taka że jeśli miałbyś naprawdę kupować dobry i nowy sprzęt musiałbyś przeznaczyć około +3000 zł jednak jeśli zależy ci na cenie to pozostaje ci tylko używany sprzęt i taki też bym Ci polecił ... Sprzęt lepszy lecz używany , bo nie ukrywajmy brażna komputerowa rozwija się z roku na rok coraz szybciej , i żeby nadążać za każdą nowinką trzeba by było sr** pieniędzmi ...