Składanie komputera

Witam ponownie .

A więc składam komputer z tego filmiku

I nigdzie nie mogę znaleźć tego zasilacza czy istnieje może podobny w takiej samej cenie ?

Jeżeli komuś by się nie chciało wchodzić w ten link to tutaj macie sprzęt :

Karta : 1GB XFX Radeon HD 7770

Procesor : ntel Pentium G850, Socket 1155, Dual Core, 2.90GHz

Zasilacz : 500W Storm Silent LPJ19-25

Płyta główna : MSI H61M-P31 (G3) Motherboard

Ram: 4GB Corsair Value DDR3 PC3-10600 (1333

Dysk twardy : 500GB Seagate ST500DM002 Barracuda SATA 6Gb/s, 7200rpm

Za odpowiedzi dziękuję ;p

nie wiem ile on kosztuje ale możesz równie dobrze wsadzić coś takiego :

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-80-plus-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/

Procesor weź g2020 lub g2030 ( w zależności jaki bedzie tanszy w sklepie w ktrym składasz )

Karte graficzną weź gigabita

a i zwróć uwagę cz pamięci są Cl9

Ja bym jeszcze dołożył do dysku 1Tb zdaje sie jest niewiele droższy

asilacz możesz wiąśc np taki Zasilacz Corsair 450W 82+

Ooo , dzięki wielkie , mam jeszcze jedno pytanie . Czy ten sprzęt uciągnie takie gry jak borderlands 2 i lol , na jakich ustawieniach i z jaką ilością fps'ów mniej więcej ?

Tak naprawde mozesz kupic większość zasilaczy 500W ktore wspieraja SATA i PCIe pod ATX 2.0 :). Nie musi to byc koniecznie ten :)

Tak, uciagnie takie gry. To co masz na YT bylo testowane na battlefield 3 i ArmA 2. jak te gry chodza to Borderlands ruszy bez problemu :)

Wiem , że ruszy ale na najwyższych ? Trochę źle napisałem w poprzednim poście . Chodziło mi o to na jakich ustawieniach pójdą .

tak uciągnie Borderlans, ale na jakich ustawieniach i ile będzie FPS to już sam sprawdzisz, ja tylko dodam, że rozumiem że zestaw jest budżetowy no i przekroczenie jakiejś tam kwoty to jednak problem, ale zawsze możesz się zastanowić nad dołożeniem paru zł i zakupem http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd-7790-1gb-ddr5-128-bit-hdmi-dp-box-hd7790-dc2oc-1gd5-569700/

Czy ten radek 7790 będzie dużo lepszy od tej co ja podałem i czy procek nie będzie jej ograniczał ?

Jeszcze jedno pytanko . Czy w przyszłości będę mógł zmienić procek na jakiś lepszy ?

nie dużo ale jednak lepsza karta graficzna, procek nie będzie jej ograniczał i do tej płyty bezproblemowo wsadzisz 4 rdzenie i5

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_radeon_hd_7790_gdzies_pomiedzy_hd_7770_i_hd_7850?page=0,9

w obecnej sytuacji jedynym sensownym zakupem jest 7790 w tej cenie

procek minimum G2020 lub G860 pierwszy mniej prądu zużywa (trochę nowszy 22nm)

Ram ok

Dysk 500 GB trochę mało ale to można dokupić

Płyta pod H61 osobiście bym się nie pchał w ten chipset nie ma USB 3.0 lepiej popatrz za płytami na B75 nowszy i już ma te USB3.0 a dużej różnicy cenowej nie ma

Zasilacz obojętne byle markowy Corsair VS 450 lub 550w 36 msc najlepiej patrz by zasilacz miał te 36 msc gwarancji

roznica miedzy karta ktora ty podales a ta 7790 jest paro procentowa :). Co do dysku. Faktycznie dokladasz pare zlotych i masz 1TB. Tyle ze ja mam 500GB i nie potrafie go zapełnić :). roznica cenowa miedzy plyta glowna na USB 2.0 a 3.0 nie jest tez za duza. Ale sam sprzet ktory mozesz podpiąć pod taki port... coz, tu juz roznica jest do wykrycia w cenie. W sensie miedzy np pendrive na 2.0 a 3.0 :)

Tak, ale za 2 lata, może stać się powszechny lub wejść USB 3.5 xD

Parę groszy jak chcesz to wydaje na piwo bierz starszy chipset:P

Nie zapominaj ze to komputer na TERAZ... za 2 lata to bedzie juz zabytek :). Sam sie zastanawiam nad przejsciem nad PS4... te nowe konsole maja byc multi funkcjonalne :)

Witam ponownie .

A więc składam komputer z tego filmiku

I nigdzie nie mogę znaleźć tego zasilacza czy istnieje może podobny w takiej samej cenie ?

Jeżeli komuś by się nie chciało wchodzić w ten link to tutaj macie sprzęt :

Karta : 1GB XFX Radeon HD 7770

Procesor : ntel Pentium G850, Socket 1155, Dual Core, 2.90GHz

Zasilacz : 500W Storm Silent LPJ19-25

Płyta główna : MSI H61M-P31 (G3) Motherboard

Ram: 4GB Corsair Value DDR3 PC3-10600 (1333

Dysk twardy : 500GB Seagate ST500DM002 Barracuda SATA 6Gb/s, 7200rpm

Za odpowiedzi dziękuję ;p