Składanie nowego komputera

Cześć.

Zaczynam sobie układać części jakie chciałbym w przyszłości zakupić do PC. Wybrałem już coś ale wciąż nie wiem czy wszystko pasuje, jaka obudowa, zasilacz. To co na razie wybrałem:

Płyta główna: MSI Z170A Krait Gaming

Procesor: Intel Core i5-6600k Skylake

Grafika: MSI GTX 970 Gaming 4096MB

Ram: Crucial Ballistix 2x8GB DDR4

Zasilacz: Modecom Volcano 650W

Nie wiem jak zasilacze od Modecoma więc porada eksperta się przyda. Obudowę najlepiej z możliwością domontowania wiatraków. Budżet pięć tysięcy.

Pozdrówki.

Zasilacz jest ok. Co do ramu, słyszałem że DDR4 to crap ale mogę się mylić.

Są droższe i minimalnie lepsze ale przy skylake będą ok bo lepiej to niż DDR3L i kupując zwykle DDR3 ryzykować rozwalenie procka. A teraz all będzie robione pod DDR4 więc się opłaca bo tak to procek se zmieni płytę se zmieni a ram tylko dokupi jak za mało będzie a nie "ooo mam ram DDR3 a nowy procek który chce kupić działa tylko z DDR4 i do tego potrzebne mi jest 16 a nie 8GB"

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z170-extreme-4-intel-z170-4x-ddr4-sata3-usb-3-1-gblan-atx-764687/ ja bym dal ta plyte glowna :). I moze poczekal na R9 380x :)

tak jak już pisałem w innym wątku -> bierz nVidie i nie patrz na ludzi którzy piszą że Radeon > nVidia bo wsparcie dla DX12... wsparcia nie ma TERAZ ale będzie. a 970 > R9. Jeżeli poszukasz moje wypowiedzi to w jednym temacie dałem link do szczegółowego i w pełni profesjolanego porównania tych 2 kart.

Zapomniałem nadpisać, że wymiana karty na inną mnie nie interesuję, bo chcę nVidie no chyba, że kto znajdzie mi 980 w tej cenie :P

Cześć.

Zaczynam sobie układać części jakie chciałbym w przyszłości zakupić do PC. Wybrałem już coś ale wciąż nie wiem czy wszystko pasuje, jaka obudowa, zasilacz. To co na razie wybrałem:

Płyta główna: MSI Z170A Krait Gaming

Procesor: Intel Core i5-6600k Skylake

Grafika: MSI GTX 970 Gaming 4096MB

Ram: Crucial Ballistix 2x8GB DDR4

Zasilacz: Modecom Volcano 650W

Nie wiem jak zasilacze od Modecoma więc porada eksperta się przyda. Obudowę najlepiej z możliwością domontowania wiatraków. Budżet pięć tysięcy.

Pozdrówki.