Skradziony Steam i e-mail

Ukradli mi Steam i e-mail do tego konta przypisany, hasła są różne. Co powinienem teraz zrobić, trochę to boli gdy kradną tobie 2,5 letnie konto w które wkładasz swoje wszystkie oszczędności.. Człowiek uczciwie kupuje te zasrane gry, a tu Ci kradną wszystko.

Wystarczy, ze napiszesz do supportu, podasz login i chociaż jeden klucz, który użyłeś na tym koncie. Powinni Ci zwrócić dostęp.

Bzzzt. Problem w tym, że muszę mieć konto do supportu a czekam na nie już 20` min (e-mail)

Powinni. Jak ja się bałem tego słowa. CD-Keyów mam na maxa tyle pudełek :)

Please confirm your account by following the instructions in your welcome email. If you have not received the welcome email you can have itresent

Czekam i czekam :)

@edit, ziomek niezły ubaw ma wszystkie karty przerabia na gemy, jest szansa że dostane roll-back'a ?

Co do tego nie wiem. Bądź co bądź, nie zrobiłeś tego Ty, więc muszą moim zdaniem muszą Ci to wszystko przywrócić bez łaski.

A można się dowiedzieć jak do tego doszło? Jak można komuś maila ukraść O_o

Tak to jest jak się ma krótkie hasła, a jeżeli komuś udało się włamać na konto Steam, to e-mail tym bardziej nie jest problemem, bo przecież adres e-mail jest widoczny na koncie Steam. Wystarczy tylko hasło do tego, co wbrew pozorom jest stosunkowo łatwo pozyskać. Wiele osób myśli, że skomplikowane hasła są trudne do odczytania przez maszyny, ale nic bardziej mylnego. Nie skomplkowaność hasła się liczy, lecz jego długość, co można łatwo udowodnić znając chociaż podstawy kombinatoryki. Na przyszłość polecam zakładać hasła przybliżone do maksymalnej ilości znaków, które można tam wpisać :)

1lajk
Co do tego nie wiem. Bądź co bądź, nie zrobiłeś tego Ty, więc muszą moim zdaniem muszą Ci to wszystko przywrócić bez łaski.

Konto nie należy do niego tylko firmy która udostępnia mu możliwość grania w daną grę. Więc Rollbacka nie dostanie.

Tak to jest jak się ma krótkie hasła, a jeżeli komuś udało się włamać na konto Steam, to e-mail tym bardziej nie jest problemem, bo przecież adres e-mail jest widoczny na koncie Steam. Wystarczy tylko hasło do tego, co wbrew pozorom jest stosunkowo łatwo pozyskać. Wiele osób myśli, że skomplikowane hasła są trudne do odczytania przez maszyny, ale nic bardziej mylnego. Nie skomplkowaność hasła się liczy, lecz jego długość, co można łatwo udowodnić znając chociaż podstawy kombinatoryki. Na przyszłość polecam zakładać hasła przybliżone do maksymalnej ilości znaków, które można tam wpisać

Tutaj też nie chodzi o długość. Wystarczy mieć 8-10 znakowe hasło np. Th3@Li3N - takiego hasła zbyt szybko nie złamiesz.

Pewnie założyciel tematu posiada KeyLoggera na komputerze, albo ktoś użył sprytnej metody "odzyskaj e-mail". Gdzie ludzie zazwyczaj podają proste odpowiedzi.

Np. Jak się wabi mój zwierzak? - Max (a jakiś znajomy może wiedzieć, że jego zwierzak tak się wabi)

Mi się wydaje że keyloger bardziej tu pasuje. Bo żeby dostać się do maila nie wystarczy znać imię jego zwierzaka. Sam kiedyś złapałem takiego keylogera(z 6 lat temu) i jakiś gość wyczyścił całe konto na d2 ;p 8 postaci full ubranych poszło się rąbać ;(

Ktoś wyżej pisał o "długości hasła", miał rację(w założeniu, że to jest pole wpisywania a nie maskowane hasło jak w stronach banku).
Im hasło jest dłuższe tym bardziej obszerny staje się plik z "możliwościami" i wydłuża się czas obliczania dla maszyny, wydaje mi się, że kombinacja haseł do 6 znaków zapisana w notatniku ważyła koło 60GB. Wiadomo, najlepsze hasło to hasło z przynajmniej jedną literą wielką, liczbą oraz znakiem specjalnym. Teoretycznie każda wielka litera wydłuża czas potrzebny do znalezienia jej jako pasującą przez program, a możliwości jest naprawdę bardzo dużo. Hasło mające już 8 znaków z jedną wielką literą, znakiem specjalnym i liczbą jest raczej nieopłacalne dla potencjalnego złodzieja danych, który to ma ochotę coś zniszczyć na naszym koncie. A kradzież konta wraz z e-mailem przywodzi na myśl jako pierwsze osobę z bliskiego otoczenia - brat, siostra, kot, pies czy znajomy, lub jak ktoś wyżej wspomniał program do przechwytywania danych wpisywanych z klawiatury(z tego co mi się wydaje, klawiatury ekranowej nie "śledzi").
Pisz do supportu, jeżeli sam nie możesz odzyskać dostępu do maila/konta stwórz nowe konto i pisz prośbę o pomoc z nowego konta(o ile potrzeba być zalogowanym).
Pozdrawiam.

od tak o O nic nie ginie.

Zanim sprobujesz odzyskać konto lub dane do niego to przeskanuj porty. Być może ktoście zaraził rat/trojanem .a Jeżeli ten ktoś nie uzywa VPN/VPS to bedzie mozna go łatwo namierzyć geolokalizatorem i jeżeli konto warte sporo to bym zawitał na najbliższym posterunku policji.

@UP

Hasło może być nawet full random , ale co z tego skoro nic go nie uchroni przed rat'em. Może i przypadek że ktoś odpalil combo braker passworda znajac i login i poczte.

Więc tak..

Odpowiedz na pytanie, to pewien stary typ czołgu a pytanie jest całkiem innem ;)

Hasło na poczcie ma ponad 19 liter i znaków, na przemian moje hasło nie są takie: mrówka94 tylko kombinacja liter i cyfr

Takie pytanie, żeby napisać do supportu muszę mieć konto, a założyłem je wczoraj o jakiejś 18~ a e-mail z aktywacją nadal nie przyszedł normalne ?

@ wbiłem na inne adres poczty a tam co ? Chciałem zmienić hasło o 1:34, ja nie wytrzymie normalnie :C

Jak wywąchać tego keylogera ? Bo Kacper nic nie wyczuł :C

Nie ma sensu robić dużych haseł na maila, wystarczy np. gmailu zrobić potwierdzenie logowania z innego urządzenia jako wiadomość na telefon i już będziesz bezpieczny.

Ukradli mi Steam i e-mail do tego konta przypisany, hasła są różne. Co powinienem teraz zrobić, trochę to boli gdy kradną tobie 2,5 letnie konto w które wkładasz swoje wszystkie oszczędności.. Człowiek uczciwie kupuje te zasrane gry, a tu Ci kradną wszystko.