Skręcamy Potwora!

Ten typ to youtubowy idiota.Powie to tobie prawie kazdy ogarniający te tematy...Corsair zly nie jest, ale tamte coolery sa po prostu lepsze Zas zasilacz... uwierz mi lepiej to wymienić, zwłaszcza że będziesz miał topowe podzespoły.Przykładowo: Antec TruePower Classsic, XFX XTR, FD Edison M, Seasonic G-series (wszystkie oparte sa na tej samej konstrukcji) będą lepszym wyborem, ewentualnie mozna pomyślec nad SilentiumPC Supremo M1.

Skoro tak mówisz :), będę znał wartość jaką mogę wrzucić w koszta wtedy będę dokładnie zbierał. Część z tych części nie est jeszcze w sprzedaży, a ceny są podane w przybliżeniu.

Monitor już wybrałem: Acer Predator XB270HU 27 2K lub Wersja 4K z G-Sync. Ale chyba wybiorę ten z 2K

nie wiem jak ta obudowa wygląda z bliska choć chyba lepiej może by było kupić coś z wentylatorem z przodu góry i tyłu a nie tylko góry i tyłu (z tego co zauważyłem na zdjęciach więc mnie poprawcie jak co)

http://www.morele.net/obudowa-phanteks-enthoo-pro-bialy-z-oknem-ph-es614p-wt-662786/

ta obudowa jest dość dobra ma dobre chłodzenie (z przodu ma wentylator 200mm w zestawie ale można to zamienić go na 3x 120 albo 140 mm (ale sam se je kupujesz) z góry można 1x 200mm / 3x 140mm / 3x 120mm z tyłu jest w zestawie 140mm (all wentylatory są produktem tego samego producenta więc możesz sobie je zobaczyć)) temperatura mi na takiej obudowie (tylko ja mam wersje bez okna a wersja z oknem ma fajną obudowe na zasilacz i kable) nie wspakuje wyżej niż 55 stopni przy tak nielubianych przez ciebie produktach amd ;) oczywiście na podstawowych wbudowanych wentylatorach + można ją w dużej mierze rozkręcić na części i zmodyfikować

ale sam wybieraj wkońcu twoja kasa ;)

Tylko, że deska nie sprzeda w dobrej cenie starej grafiki bo ja przycinał XD, co wiąże się z całkowitą utrata gwarancji, więc nie ważne, że grafa ma miesiąc... straci kupe kasy, lepiej grafikę zostawić i wszystko inne zmienić (kasę odłożyć i jak wyjdą nowe grafiki to wtedy kupić) - choć jak ktoś napisał jego pieniądze, jego sprawa

Tylko, że deska nie sprzeda w dobrej cenie starej grafiki bo ja przycinał XD, co wiąże się z całkowitą utrata gwarancji, więc nie ważne, że grafa ma miesiąc... straci kupe kasy, lepiej grafikę zostawić i wszystko inne zmienić (kasę odłożyć i jak wyjdą nowe grafiki to wtedy kupić) - choć jak ktoś napisał jego pieniądze, jego sprawa

Jaka utrata gwarancji? Nie ruszałem biosu, tylko w MSI Afterburner. W X-Kom mi powiedzieli jak kupowałem, że gwarancja dalej działać będzie, bo sam producent karty daje oprogramowanie do OC karty. To oprogramowanie ma tak ustawione wartości maksymalne, że nie ma możliwości spalenia, uszkodzenia karty :) W razie przeciążenia karty, wywala sterownik graficzny.

Co do wymiany tej karty, wszystko się okaże po rozliczeniach z księgowa. Jednak czytałem trochę na necie i nowe karty GeForce, mają też już być na pamięciach HBM2.

Co do budowy:

Z przodu są 3 wentylatory i z tyłu 1, dodatkowo od bloku wodnego u góry będą 2 wypychające powietrze wentylatory oraz chłodzą ciecz. Dlatego musiałbym zmontować jeszcze 1 wentylator tłoczący powietrze do środka, aby stworzyć nadciśnienie w obudowie.

NZXT_Noctis_450_.jpg

ciapnałeś blaszki od grafiki, fizycznie ją uszkodziłeś = utrata gwarancji, ja nic nie pisałem o podkręcaniu :)

Edit:

co do składania potwora może dać to komuś kto się na tym zna i uniknąc kolejnych niepotrzebnych ĆIĘĆ i kosztów :)

Edit2:

Deska ja to wiem i ty to wiesz że właściciel debeściak, ale ktoś inny może mieć wątpliwości w sumie jak chcesz to moge się z tobą zamienić ja ci wyśle mojego gtx-a na gwarancji, a ty mi swojego 970 bez niech tam stracę :)

Co do zmiany dobrze robisz ja przed ślubem wydałem 5 koła na pcta bo wiedziałem, że po mi nie pozwoli xD

ciapnałeś blaszki od grafiki, fizycznie ją uszkodziłeś = utrata gwarancji, ja nic nie pisałem o podkręcaniu

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa no tak muhahaha.gif

Ale to tylko 2mm, oraz pięknie pilnikiem zrobiłem że nie widać nawet że ruszane, nówka! nieśmigania! Pierwszy właściciel!

Edit:co do składania potwora może dać to komuś kto się na tym zna i uniknąc kolejnych niepotrzebnych ĆIĘĆ i kosztów

Tm był problem taki, że płyta była zbyt nisko, ktoś kto montował tego kompa nie dał tych podkładek podnoszących płytę, dlatego nie dało się włożyć karty,

Mniej roboty było z ucięciem śledzia niż wyciąganiu całej płyty z kompa muhahaha.gif

Co do zmiany dobrze robisz ja przed ślubem wydałem 5 koła na pcta bo wiedziałem, że po mi nie pozwoli xD

i o to w tym wszystkich chodzi!!!!, po ślubie będę już musiał uzgadniać wydatki z żoną, a teraz to moja kasa :D

10 Października, dzień kiedy Deska (Mateusz ) stracił wolność

R.I.P.

Eee ale konta bankowego chyba niebedziecie mieli wspolnego? Wiedz w czym problem?

No chyba że... to zrobisz nowe :D

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa no tak Ale to tylko 2mm, oraz pięknie pilnikiem zrobiłem że nie widać nawet że ruszane, nówka! nieśmigania! Pierwszy właściciel! Tm był problem taki, że płyta była zbyt nisko, ktoś kto montował tego kompa nie dał tych podkładek podnoszących płytę, dlatego nie dało się włożyć karty, Mniej roboty było z ucięciem śledzia niż wyciąganiu całej płyty z kompa i o to w tym wszystkich chodzi!!!!, po ślubie będę już musiał uzgadniać wydatki z żoną, a teraz to moja kasa 10 Października, dzień kiedy Deska (Mateusz ) stracił wolnośćR.I.P.
Wiem coś o tym. Jak kupiłem felgi do samochodu z oponami wmawialem jej ze to 2 tysiące. Wszystko ładnie pięknie do momentu kiedy mi się przypomniało ze trzeba kupić wózek(w sensie to 3 w 1 wózek, spacerówka, fotelik) i musiałem się przyznać do realnej ceny :(. To był tydzień focha plus spania w innym pokoju... Ale to są właśnie kobiety, "one nie rozumiejo" :D.

A co do grafy... Jakbyś sprzedawał daj cenę :)

Racja, ja jak wybierałem wózek, to tak jakbym wybierał samochód. Xlader, CityMove! xRoad muhahaha.gif

Ale ja już wszystko kupione mam dla potomka, a co do konta..... zostałem zmuszony O_O

Bo to jest władza cycków! Kobieta mówi, ty chcesz być facetem i mówisz nie. Ona odsłania na chwile swoje walory i juz wiesz ze przegrales :(. A jak się robi coś za ich plecami to foch na lata i możliwość opowiadania tego na rodzinnych świętach każdego roku przez 10 lat :D. Ja się nauczyłem np ze jak mowa o kobiecych butach to nie jest tak ze maja chęć chodzenia w nich, tu chodzi po prostu o chęć posiadania :). Wiec czemu one nas nie mogą zrozumieć :(

Niestety ale jesteś ofiarą hype i podzespołów z serii GEJMING.

Wszystkie testy skylake są robione na próbkach inżynieryjnych. Podejrzewam więc że są to sample z lutowanym rdzeniem , selekty itd.

Przyjdzie mass produkcja pod IHS wskoczy plastelina i się okaże że z bólem będzie się dało wyciągnąć te 4.5 GHZ. Przez co całe te super duper chłodzenie sekcji zasilania jak i proca będzie służyło temu by się na nie popatrzeć przez szybkę x)

No i witam wszystkich!

Jako że w sierpniu będę miał mocny zastrzyk gotówki za moją ciężka pracę :) Będę wymieniał swoją budę na całkiem nową.

Zdecydowałem się na procesor Skylake i7, ponieważ nie znam jeszcze cen dokładnych zaprezentuje wam co mniej więcej będę chciał złożyć:

Płyta Główna: Gigabyte GA-Z170X-Gaming G1
gigabyte-ga-z170x-gaming-g1-plyta-glowna

Procesor: i7-6700K

procesor_intel_skylake.jpg

RAM: Jeszcze nie zdecydowałem jakie DDR4 wybiorę, aktualnie sam szit jest na rynku :/

Grafika: Tutaj wybór jest tylko jeden, GTX980Ti (model wybiorę później, ale prawdopodobnie będzie do MSI)

Chłodzenie na CPU: Z racji iż i7 6700k niesamowicie się dobrze kręci, tutaj zdecydowałem się na zastosowanie chłodzenia:

Corsair Hydro Series H105 CW-9060016-WW

H105_hero_fans.png

Obudowa: Obudowa Nzxt H440
NZXT%20H440%20Black.jpg

Zasilacz: Corsair CX Series 750W ATX, Modular, 80 Plus Bronze

Dysk SSD i HDD wybiorę po premierze nowych płyt, być może coś fajnego się pojawi. na 100% będą 2 dyski, jeden SSD i HDD

Co myślicie o takim czymś? Budżet mam w granicach 8000 zł więc na 100% się zmieszczę i jeszcze zostanie :)