No ładny budżet, będzie niezła zabawa ze składaniem i kupowaniem. Też gdzieś tyle wydałem, ale chyba licząc z monitorem. Chciałbym się tego wszystkiego teraz pozbyć i mieć to 8000 zł w ręku na zupełnie nowy sprzęt tak jak Ty, a nie taki "dokładany", z mało przyszłościową płytą główną i zasilaczem. Mógłbym sobie wtedy skonfigurować wszystko od nowa bez przycinania właśnie na takich rzeczach jak zasilacz czy płyta główna, które mi już nie obsłużą w przyszłości ani SLI ani nowych procesorów. No ale na szczęście wydajność procesorów rośnie w żółwim tempie, więc do gier wystarczy raz dobrze kupić i starczy na prawdę na lata.
Co do tej karty graficznej to właśnie też mam teraz dylemat. Kupiłem niedawno 980tkę Strixa, ale piszczały mi cewki po paru dniach więc oddałem na gwarancję, ale że się tam niesamowicie opierdalają i od 1 lipca nie mam od nich żadnych informacji, to stwierdziłem że nie będę płacił firmie, która się tak obchodzi z klientem i odstąpiłem od umowy. Już prędzej bym pojechał rowerem po dnie oceanu do USA, wymienił kartę i wrócił wpław. No i teraz jest pytanie czy kupić 980ti czy czekać na nowe karty. Ale raczej kupię 980ti, bo już i tak się niecierpliwię bez tej karty, a co dopiero jeszcze czekać kilka miesięcy. Nie po to się pracuje i oszczędza żeby potem siedzieć bez karty:)
No ale co do tematu to dobrej zabawy. Hejt zawsze będzie od nieudaczników, którzy zamiast się czymś zająć to siedzią cały dzień na forum i zaśmiecają tematy swoimi chaotycznymi postami pozbawionymi wszystkiego, od jakiejkolwiek składni i interpunkcji po wartość merytoryczną, tacy jak nasz forumowy agent 008 wylewający jad wszędzie gdzie się da. Gdyby ten czas zmarnowany na smarowanie tych wypocin przeznaczyli na pracę, to sami by sobie kupili taki sprzęt za 8000. Nie ma sensu z takimi rozmawiać, skoro nie ma administracji na tym forum to leci ignore i po sprawie.
Jeszcze co do tych nowych kart, pewnie nie ma na razie żadnych sensownych informacji?
Kolejena kwestia to zasilacz, który jest przeciętny... osobiscie zaopatrzyl bym sie w zdecydowanie lepszą konstrukce pod względem trzymania napięc oraz tętnienia napięc (550/650/750W względem uznania).
Podasz jakieś przykłady? Też się przymierzam do zmiany zasilacza, a rynek jest tak zawalony zasilaczami z certyfikatami, że bądź tu mądry...