siema Czesiek też pykam tam i mam ten sam problem za jasną H..... e nie mogę zlokalizować tego kamyka ,a nie uśmiecha mi sie tego omijac i iść inną droga
Skyforge CBT
Grałem tylko na closed becie, ale na closed becie kamyk do zmiany klasy dostawało się koło 5k prestige. Na Open becie mogli to pozmieniać, ale któż wie...
hmm ,zawsze to już jakiś trop obieram więc inną droge do gunnera będzie dłuższa ale nic straconego
thx
te "różowe" kamole dostaje się tylko na anomaliach, mapa z ruskiego tłumaczenia wychodzi, że pokazuje się na 27k prestiżu. Do tego nie jestem do końca pewien czy do anomalii nie trzeba mieć klanu czyli "panteonu" ... tutaj tłumaczenia są tak koślawe, że szkoda gadać
Zebrał człek trochę informacji więc:
- nasza wersja OBT będzie na tym samym buildzie co ruska - potwierdzone na ostatnim streamie devsów,
- system lvlowania postaci najefektywniejszy jest wtedy kiedy skupiamy się na jednej klasie*
- gildie tj. panteony są okropnie rozwinięte i sporo się nad nimi trzeba napracować by mieć z niej wymiarowe korzyści,
- prezentowane drzewo nie jest jednynym, całym drzewem jakie będzie w grze, po pewnym czasie gracz ma opcje odblokowania "boskiej mocy", kiedy to zrobi to tak jak odblokowanie klasy, pojawia się kompletnie nowe drzewo z nowymi nodkami itp itd.
- SYMBOLE - pasywy dla każdej z klas, ogólne na postacie, nie sa już tak łaskawe jak pasywy klasowe, których możemy mieć 8, na obecnym etapie gry mam możliwość posiadania 3 symboli jednocześnie i nie wiem czy ta liczba się zwiększa**
- lvlowanie nowych klas jest kompletnie inne niż to znane nam z naszych CBT***
- Gra jest "spowolniona", nie ma tak szybkiego przyrostu prestiżu jak na naszej CBT i gra mechanicznie wygląda całkiem inaczej niż znamy z naszej CBT****,
- rozwój prowincji i adeptów nie jest już tak prosty jak znamy to z CBT EU,
- Nowe itemy, czyli relikty i trofea, relikty wpływają na skille i bazowe staty, trofea są bardziej jak itemy vs. konkretny typ mobów - cieżko się je tłumaczy z ruskiego,
- pasywy w górnym atlasie, które można ulepszać kamieniami *****.
- różnice w naszym a RU górnym altasie polegające na dodaniu nodek, które blokują dostęp do klas tieru III, nie kompletnie blokują, bo można się do nich dostać ale okrężnymi drogami, pochłaniające kilkutygodniowe limity sparków zarówno ogólnych jak i klasowych,
* O co chodzi z lvlowaniem. Każdy z nas startuje z bazowych postaci, jednak jeśli te nam się niezbyt podobają i szukamy czegoś nowego to - zawsze maksujemy postać obecnie graną, ponieważ wtedy zamiast klasowych sparków będziemy otrzymywać sparki uniwersalne, które też będziemy mogli wykorzystać do nowej klasy i np. zamiast męczyć się graniem bez skilli siądziemy do postaci gotowej, i tylko będziemy ją udoskonalać a nie męczyć się grą bez skilli i pasywów. Jest to najlepszy sposób, ponieważ sparki klasowe i uniwersalne nie wliczają się do sparków globalnych, kiedy skończy nam się limit to grają misje zaczniemy zdobywać te uniwersalne, a dzięki temu będziemy mogli wykorzystywać je na globalnym drzewie zamiast kolorowych, jednak by tego dokonać należy mieć wymaksowaną choćby jedną postać.
** STMBOLE - to pasywy ogólne, działające na każdą postać, zwiększają dmg, dodają defa itp. Kilka z tych wielu pasywów - jest ich chyba ~40 i nie znam mechaniki wszystkich - można rozwijać, znaczy to nie mniej ni więcej, że np. pasyw zwiększający minimalny dmg o 10% może być rozwinięty i w myśl tłumaczenia, że za każdą odblokowaną nodkę tego pasywa nasz bonus zwiększa się o 10% mamy bardzo potężny pasyw, którego wymaksowanie będzie nas sporo kosztować czasu i tony grindu by je odblokować a wymaksowanie powinno być naszym celem.
*** Kto grał na naszej CBT i odblokował nową postać, różną od podstawowych czy founderowych zauważył i już od samego początku ceny są kosmiczne a pojedyncza nodka kosztuje często 10x tyle co przy bazowych klasach, do tego aż do samego odblokowaniu ULTI te kolory są nam potrzebne, na OBT już tego nie ma, znaczy jest ale w bardzo zmienionej formie, czyli ceny, praktycznie ceny są takie jak u naszych bazowych klas, dodatkowo drzewo z kolorowymi sparkami kończy się znacznie wcześniej, skille są poprzestawiane i np. szybciej zdobywa się te, które są jakby kwintesencją naszej klasy i niezbędne do "normalnej" nieuciążliwej gry. Ulti odblokowuje się dopiero z klasowych sparków a nie z kolorowych i o wiele wcześniej zdobywa się dostęp do zarabiania klasowych sparków niż to się ma w czasie naszych CBT.
**** Całkowicie inaczej wygląda lvlowanie prestiżu niż ma to miejsce w czasie naszych CBT, może i nie gram non stop, nie gram też maniakalnie - ale limity wykorzystuję w 90% - to dopiero teraz doczłapałem się do poziomu gry jaki uzyskałem po pierwszej CBT, czyli po kilku dniach grania 3-4. Całkowicie dzięki temu wygląda sprawa regionów, nie ma już wpadania na kozaka i niszczenia dookoła wszystkiego bez dropa, teraz nawet drużyna ma sens, choć kiedy kolega zabija bez naszej ingerencji to quest się nie zalicza, ale jest szybciej i bezpieczniej.. a ludzie sami sobie pomagają...bo nie ma tu KSucia. Sprawa samego odblokowywania mapek z biegiem wzrostu prestiżu jest ciekawsza niż to co nam dają - czyli macie i grajcie, do wszystkiego nieograniczony dostęp. Poziom trudności misji też nie zależy już od ilości zrobionych misji ale od prestiżu jaki mamy... ludzie chętnie włączają gry publiczne, idzie to ekspresem i zawsze dodatkowych bonus jest .
***** Kamienie lvlowane kryształami - element gry nazwany P2W, ponieważ lvluje te pasywy kamieniami za realną kasę + specjalny drop z mobów na "regionach", czyli otwartych mapach z questami. Nie dropią garściami a podnoszenie nie kosztuje bóg wie ile... np. 20 kamieni gdzie w obecnym przeliczniki jest to 3200 kasy w grze, bo możemy dowolnie zamieniać kasę na kamienie i odwrotnie, obecnie 1 kamień to 160 kasy i odwrotnie jest ten sam przelicznik. Nie widzę tutaj P2W tym bardziej, że zaradny gracz kasiore mądrze wydawać będzie .
Ogólnie pomimo cyrylicy, zerowej komunikacji z community gry jest o wiele bardziej zadowolony z gry niż w czasie naszych CBT, w które już nawet nie gram, chodzę i testuję sobie klasy po to by wiedzieć gdzie skierować wpierw swoje oczy, by dorwać taką klasę, która będzie mi odpowiadać a jest z czego wybierać .
Tyle jak na razie... w razie czego pytać, co wiem, do czego umiem dotrzeć to napiszę.

thx za info super ale mam pytanie a ty może znasz na nie odpowiedz. Czy jak mam możliwość już rozwijania boskiej mocy, to czy jest to jedyne drzewko czy po dotarciu do gunnera( kiedyś tam
) ? czy po prostu jak przejdę na drzewko gunnera to tam będę miał nową boską postać ? czy tylko rozwijać te które mam teraz?
klasa to nie boska postać. Każda klasa ma swoje drzewko, które rozwijamy, boska postać jest całkowicie w innym miejscu:
http://imageshack.com/a/img538/6682/r6alqJ.jpg
Odblokowując ją dostajemy dojście do nowych umiejętności, które sprawią, że będziemy mocniejsi. Kosztuje to jakiś specjalny kryształ.. i nie mam zielonego pojęcia skąd go zdobyć.
@DziubAsPodaj dokładnie (proc, ram, grafika, zasilacz, plyta)
proszę bardzo. pisałem na angielskim forum dużo ludzi miało ten problem że staje ekran albo w ogóle sie nie wczytuję, radzili też żeby może spróbować użyc jednej karty czy coś lecz niestety nie znam się aż tak dobrze na komputerze żeby czegoś nie spaprzeć. dodaje moje moje pc info proszę o pomoc:
klasa to nie boska postać. Każda klasa ma swoje drzewko, które rozwijamy, boska postać jest całkowicie w innym miejscu:http://imageshack.com/a/img538/6682/r6alqJ.jpgOdblokowując ją dostajemy dojście do nowych umiejętności, które sprawią, że będziemy mocniejsi. Kosztuje to jakiś specjalny kryształ.. i nie mam zielonego pojęcia skąd go zdobyć.
ok rozumiem ,dziękuje i oto mi chodziło,ta boską postać mogę już rozwijać
A więc dziś powęszyłem i te kamyki które stoją na drodze ( szare iskry) są do zdobycia na rajdach 5-osobowych i rajdach gildyjnych .Ale zanim to nastąpi to minie kawał czasu

wiadomo moze kiedy będzie już oficialna premiera gry a nie beta ?
z tego co wiem to podczas gry można odblokowywać nowe postacie , ale czy ma sens to robić jeśli zdecyduję sie na grę tylko claymancerem ( tym z lodowymi skillami ) ? czy odblokowywanie innych klas którymi nie bedę grał daje jakieś bonussy czy coś ?
gra bedzie B2P , f2p , p2p ?
wiadomo moze kiedy będzie już oficialna premiera gry a nie beta ?z tego co wiem to podczas gry można odblokowywać nowe postacie , ale czy ma sens to robić jeśli zdecyduję sie na grę tylko claymancerem ( tym z lodowymi skillami ) ? czy odblokowywanie innych klas którymi nie bedę grał daje jakieś bonussy czy coś ?gra bedzie B2P , f2p , p2p ?
Żadko która gra obecnie f2p przechodzi na wersje "pełną" zawsze są to bety ... potem się już zapomina, że gra od 3 lat jest w fazie OPEN BETA:P .. kiedy premiera nie wiadomo, ale open beta raczej na czewiec.
Odblokowywać inne klasy możesz... grając ciągle jedną klasą, nie potrzebujesz grać tą "nową" by wyciągnąć z tej klasy bonus. Sens właśnie jest taki, że są bonusy do statów ogólnych przy każdej klasie, także opłaca się to odblokować, nie musisz nimi grać ale odblokować .. jak najbardziej.
Gra F2P.
Szczerze zagram sobie na rosyjskiej wersji i wtedy może zdecyduje Packa kupić, gra wydaje się ciekawa ale czy "to jest to?" ... po filmikach trudno mi ...
btw. jest tu jakiś crafting ?
W czerwcu powinna być już open beta więc nie specjalnie opłaca się packa kupować ;p chyba że interesują Cię te inne rzeczy np. kamyczki itd..
W ogóle dobił ktoś max lvl na cbt ? Jest co robić ?
Ja dostałem keya jakieś dwa miesiące temu i nawet clienta nie pobrałem. Chyba zaraz sam ściągnę i przetestuje
W ogóle dobił ktoś max lvl na cbt ? Jest co robić ?Ja dostałem keya jakieś dwa miesiące temu i nawet clienta nie pobrałem. Chyba zaraz sam ściągnę i przetestuje
Wiesz co to max lvl w tej grze?
100% wszystkich lower atlasów - czyli każda klasa na 100%
100% upper atlas - czyli całe drzewko pasywów na 100%
100% divine atlas - czyli drzewko od boskiej mocy, które zaraz będzie dostępne na OBT Ruskiej, problem tylko, że ciężko jest to odblokować.
Do tego dochodzą bonusy za wszystkie prowincje jakie posiadasz... Każdy element setu na 100% podniesiony.
Wtedy możemy mówić o max lvlu...
A i
jeszcze nikt tego nie zrobił .
Tu praktycznie nie będzie max lvl, dlatego wprowadzili te cap'y, żeby czołówka nie mogła odjechać za bardzo reszcie graczy...
Bedzie pare kluczykow kot jest szybki lub ma czas kampic moze wysepic keya. Keye bd dawane na facebooku a tutaj opis eventu http://sf.my.com/us/news/events/closed-beta-key-giveaway