Skyforge FPS

Witam serdecznie chciałbym się podzielić z wami moim problemem :D,

Otusz podczas rozgrywki w powyższa grę mam duże wahania fps rzędu 5-20 fps oczywiście z każdą moja reakcja bohatera fps się trochę zmniejszają do około 10-13,5 fps, jednakże podczas scenek fabularnych wszystko płynnie chodzi tak samo jak ekran startowy gry animacje działają bez żadnego zarzutu, oraz zapomniałem wspomnieć podczas spoczynku bohatera mogę zauważać jak postacie i npc tak klatkóją, mam nadzieję że da się na to coś zaradzić nie tracąc zbytnio na jakości graficznej gry :D

Oto moja specyfikacja komputera:

SYSTEM: Win 10 Home 64 bit

Procesor- Pentium (R) Dual-Core CPU. E5700 @ 3.00GHz 2.99 GHZ

Ram- 4.00Gb

Karta graficzna- AMD Radom HD 6700. Series.

Dyski- 1. Kingston Hyper X 120Gb 3k. SSD, Read Lecture 555MB/S

Write Ecriture 510 MB/S.

2. Dysk HDD 500 GB .

SP: Mam nadzieję że podałem wszystkie informacje i prosiłbym bez hejtów wynikać mi błędy wynikające z mojej niewiedzy :D oraz proszę mi wybaczyć za jakiekolwiek błędy ortograficzne :).

Odpowiedz jest prosta, twoj sprzet nie jest juz pierwszej świeżości. Gdybyś mial chociaz proca i5 i 6gb (najlepiej 8gb) ram to było by lepiej. Karta graficzna tez leciwa.

Wymagania sprzętowe

<p>

</p>

<ul>
  • Intel Core i5 2.6 GHz/AMD Athlon II X4 2.6 GHz
  • 3 GB RAM
  • karta grafiki 512 MB GeForce 9800 GT/Radeon HD 4870 lub lepsza
  • 10 GB HDD
  • Windows XP(SP3)/Vista/7/8

• </p>

Są to minimalne, aby odpalić grę, wiec nie sugerować sie tym dosadnie. Minimalne nie oznacza plynna gre.

Dzięki :) chyba będę musiał pomyśleć o odświezeniu bebechów mojego pudła :D a jeśli byś mi mógł polecić jakąś fajnego procka i kartę graficzną jeśli oczywiście masz jakąś godna polecenia ?

Polecam:

A i mam jeszcze jedno pytanko czy wraz z mianą procesora muszę się liczyć że miana płyty głównej ??

Nie opisałes płyty głownej, wiec ciezko stwierdzic, ale zamiana na i3 lub i5 raczej rowna sie z wymiana plyty glownej w twoim przypadku.

Płytę główną posiadam :

ASROCK G41M-VS3

Ogólne
    CPU - LGA 775 for Intel® Core™ 2 Extreme / Core™ 2 Quad / Core™ 2 Duo / Pentium® Dual Core / Celeron® Dual Core / Celeron, supporting Penryn Quad Core Yorkfield and Dual Core Wolfdale processors
    - Supports FSB1333/1066/800/533 MHz
    - Supports Hyper-Threading Technology
    - Supports Untied Overclocking Technology
    - Supports EM64T CPU

Jakbyś mógł mi to trochę wytłumaczyć bo nie zbyt rozumiem XD

jest to lista procesorów ktore obsluguje twoja plyta glowna.

Bardzo Ci dziękuję za twoją pomoc ^^

wystarczy ze wrzucisz q6600 do zestawu i będzie git lub innego quada np q9xxx

Witam serdecznie chciałbym się podzielić z wami moim problemem :D,

Otusz podczas rozgrywki w powyższa grę mam duże wahania fps rzędu 5-20 fps oczywiście z każdą moja reakcja bohatera fps się trochę zmniejszają do około 10-13,5 fps, jednakże podczas scenek fabularnych wszystko płynnie chodzi tak samo jak ekran startowy gry animacje działają bez żadnego zarzutu, oraz zapomniałem wspomnieć podczas spoczynku bohatera mogę zauważać jak postacie i npc tak klatkóją, mam nadzieję że da się na to coś zaradzić nie tracąc zbytnio na jakości graficznej gry :D

Oto moja specyfikacja komputera:

SYSTEM: Win 10 Home 64 bit

Procesor- Pentium (R) Dual-Core CPU. E5700 @ 3.00GHz 2.99 GHZ

Ram- 4.00Gb

Karta graficzna- AMD Radom HD 6700. Series.

Dyski- 1. Kingston Hyper X 120Gb 3k. SSD, Read Lecture 555MB/S

Write Ecriture 510 MB/S.

2. Dysk HDD 500 GB .

SP: Mam nadzieję że podałem wszystkie informacje i prosiłbym bez hejtów wynikać mi błędy wynikające z mojej niewiedzy :D oraz proszę mi wybaczyć za jakiekolwiek błędy ortograficzne :).