Witam , grając mam strasznie mało fpsów chociaż powinno śmigać na średnich spokojnie a musiałem ustawić na te niższe a i tak jest max 30 fpsów , w czasie walki nawet mniej , wie ktoś może jak zwiększyć ilość fpsów ? są jakieś psosoby ?
Skyforge - mała ilość fpsów
Na jakiej podstawie stwierdziłeś, że gra powinna Ci działać na średnich? Nie uważasz, że wypadałoby podać specyfikację swojego sprzętu? Może coś Ci się przegrzewa?
moze bys podal jaki masz komp, anie zalisz sie na forum ze ci slabo smiga?
Zmniejsz 3D image scale i będziesz mógł nawet na high lub max grać...
jest sposób zawsze działa ijest niezawodny
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kupić nowy komputer
Kochaniutki, w takich trudnych sprawach, to pisze się specyfikacje pudła swojego.
Co my wróżki że wiemy jaki masz sprzęt.
Jeśli masz w SF mniej jak 30 fps obstawiam:
Procek AMD
Grafika Radek HD....złom
Napisz co tam masz w tej puszce to Ci powiemy dlaczego masz lipne FPSy.
Procek i5 3230 2.6GHz , 4 gb ramu , geforce GT 740M i windows 8.1
Masz laptopa z kiepską grafiką i procesorem. Nie ma szans, żeby ta gra ruszyła Ci w stałych 30fps na low, a co dopiero na medium. Żeby pograć z normalną ilością fps, musisz zmniejszyć 3D image scale, ale grafika się wtedy sporo pogorszy.
Kochaniutki, w takich trudnych sprawach, to pisze się specyfikacje pudła swojego.Co my wróżki że wiemy jaki masz sprzęt. Jeśli masz w SF mniej jak 30 fps obstawiam:Procek AMDGrafika Radek HD....złom Napisz co tam masz w tej puszce to Ci powiemy dlaczego masz lipne FPSy.
o wypraszam sobie gram w 50 fps mając amd phenom II x4 955 BE i radeonem HD 7950 na średnich wprawdzie ale poco dawać więcej lepiej mieć lepsze fps
Procek i5 3230 2.6GHz , 4 gb ramu , geforce GT 740M i windows 8.1
Na tym nie pograsz przy stałym fps ja aktualnie pykałem na pc stacjonarnym z 2012 roku i ręcznie ustawiona grafika 1680-1020 pececik podłoączony do szkiełka 42 cale daje stałe 40-60 fps
można grać spokojnie nawet w największej zadymie , czasami jest utrata płynności na mapach gry , ale to pryszcz
Witam , grając mam strasznie mało fpsów chociaż powinno śmigać na średnich spokojnie a musiałem ustawić na te niższe a i tak jest max 30 fpsów , w czasie walki nawet mniej , wie ktoś może jak zwiększyć ilość fpsów ? są jakieś psosoby ?
Wbij się w manadzer zadań / szczegóły , poszukaj Skyforge .exe , klik prawym pm i ustaw priorytet na wysoki jak to nie pomoże to wróc do utawienia takie jakie było
Kochaniutki, w takich trudnych sprawach, to pisze się specyfikacje pudła swojego.Co my wróżki że wiemy jaki masz sprzęt. Jeśli masz w SF mniej jak 30 fps obstawiam:Procek AMDGrafika Radek HD....złom Napisz co tam masz w tej puszce to Ci powiemy dlaczego masz lipne FPSy.
Nie no padłem jak to przeczytałem że niby nvidia lepsza?????? AMD gorsze????? Zależy od rodzaju procesora/karty a nie od firmy fanboje :/.
Masz średnią karte + średni procesor a gra ma średnią optymalizacje. Zmiejsz rozdzielczość i/lub skalowanie.
@up
pisz co chcesz ale prawdy nie oszukasz w tym samym przedziale cenowym to róznica wynosi czasami 10-15+ fpsów, a to już naprawdę sporo, plus fps dropy o 20-30 fpsów w duzych "zadymach", tu nie trzeba być żadnym funboyem jak to nazwałeś... oczywiście wszystko niestety na korzyść nvidii i intela
Co do gry ma dobra optymalizację o ile mnie pamięc nie myli miałem prawie wszystko wlaczone na full prócz paru opcji, rozdzialka 1680x1050 i 45-55fpsów... teraz nie sprawdzę, bo ogólnie gra nudna jak flaki z olejem i poszła do kosza, ale jak na instancjonówkę to nie ma co się dziwić
@down
płaci czy nie płaci tak to wygląda, amd potrzebuje zastrzyku gotówki i nowego dziecka, każdy na tym skorzysta (spadną ceny)
@uppisz co chcesz ale prawdy nie oszukasz w tym samym przedziale cenowym to róznica wynosi czasami10-15+ fpsów, a to już naprawdę sporo, plus fps dropy o 20-30 fpsów w duzych "zadymach", tu nie trzeba być żadnym funboyem jak to nazwałeś... oczywiście wszystko niestety na korzyść nvidii
dropy są spowodowane celowym działaniem różnice fps to też celowe działanie bo nvidia płaci za to
edit: @up może zastrzyk który przyniesie wykupienie kawałka amd przez microsoft