Ehh cytujesz gościa, który przestał grać w tą grę rok temu więc darujcie sobie ogólnie chęć jakichkolwiek wypowiedzi.
Teraz jak ta gra wygląda. Gram w nią cały czas więc się mogę wypowiedzieć.
Po pierwsze nie jest grą dla casual, a jeśli chcesz takowym być musisz się liczyć z ograniczonym kontentem.
Tak grindu jest trochę, te same instancje ale których jest masa.
p2w tak występuje ale bez inwestowania też się da grać.
Ogólnie jest to serwer gdzie wchodzisz do gry z graczami którzy grają już ponad rok więc nie licz że w miesiąc dogonisz ich z prestiżem i będziesz robił to co starsi gracze. trzeba tam troszku popracować żeby móc się zacząć bawić.
W tym momencie może i gra nie jest aż tak P2W - zwłaszcza na wersji PS4. Oczywiście kupienie pewnych rzeczy może Ci oszczędzić dużo czasu - np. odblokowanie klasy, które kosztuje 3kk, trochę schodzi żeby to wyfarmić. Premium daje od 100 do 125% więcej kredytów i 'wiedzy o wrogach', co na wyższych poziomach może dawać nawet podwójny loot na niektórych raidach/bossach.
Co do wersji PC maja podobno wprowadzić za $$:
- combat mounty, które dają niezłego kopa w większości PvP,
-ograniczony autoloot i revive,
-misje, które będę wymagały prestige na takim poziomie, który będzie ledwo osiągalny na F2P.
Było jeszcze parę rzeczy, ale pamiętam tylko tyle z rozmowy z kumplem, który poświecił około 700h na Skyforge i dalej gra od czasu do czasu, bo to lubi.
Ja nikomu nie zabraniam grać, a tylko mówię jaka może być sytuacja i to już decyzja kogoś, czy będzie chciał zainwestować swój czas w tą grę, czy wybierze coś innego, wymagającego może mniej czasu. Sam chciałbym mieć jakiekolwiek info zanim zacząłem grać w pewne MMORPG, bo poświęciłem im czas, a dopiero potem okazało się, że bez $ nie pogram sobie bez frustracji.