Skyforge - pytania od chętnego do gry

Witam, w skrócie, chciałbym zagrać w Skyforge, ale mam kilka pytań do obecnych graczy:

- czy gra jest p2w?

- czy warto grać w tą grę jeśli masz czas tylko w weekendy
- czy jest dobra (po prostu)
- mile widziany jakiś opis "o co chodzi w tej zacnej produkcji".

Wybaczcie że temat pisany na szybko i byle jak, zaraz mam autobus do pracy :(

- czy warto grać w tą grę jeśli ma się czas tylko w weekendy.

Overall - nie. Początkowo do jakiegoś ~10k prestiżu będzie Ci się udawało wyrabiać limity, ale nie starczy Ci czasu na rozwijanie np. chapeli. Później zaczyna być jeszcze gorzej - jeżeli wstąpisz do Pantheonu, jego rozwój oparty jest o częste dotacje przez człónków + wysyłanie adeptów na dodatkowe misje. Co więcej, dochodzą raidy gildiowe którę pozwalają Ci rozwijać postać i bez nich jesteś na bardzo mało uprzywilejowanej pozycji....

Wniosek: jedno wielkie NIE

I tak i nie, zależnie od preferencji. Można powiedzieć, że ma kilka bardzo fajnych rozwiązań i jeżeli nie przeszkadzają Ci instancjonówki i nastewienie na granie solo (zaznaczam że nie chodzi mi tu o pantheon tylko o samo 'grindowanie'/levelowanie) to gra możę Ci przypaść do gustu. Gra potrzebuje kilku tygodniu na rozwinięcie skrzydeł ponieważ gdy wybierzesz sobie upragnioną klasę, musisz jeszcze poświęcić sporo czasu aby do niej 'dojść' w drzewku atlasu (co dla mnei jest na +). PvP jest całkiem przyjemne.

Gra się niestety bardzo szybko nudzi i praktycznie po odblokowaniu swoich docelowych klas, bez pantheonu nie ma zupełnie co robić. Pantheon daje jakąś tam formę rozrywki o ile trafisz na spoko ludzi którzy mają MASE czasu na grę. Więc jeszcze raz podrkeślam, Skyforge to NIE jest gra dla casual'i.

Czyli klasyczna gra dla nolifeów w którą trzeba katować 24/7 żeby nie być gównem.

Temat do zamknięcia.

Witam, w skrócie, chciałbym zagrać w Skyforge, ale mam kilka pytań do obecnych graczy:

- czy gra jest p2w?

- czy warto grać w tą grę jeśli masz czas tylko w weekendy
- mile widziany jakiś opis "o co chodzi w tej zacnej produkcji".

Wybaczcie że temat pisany na szybko i byle jak, zaraz mam autobus do pracy :(