Skyforge z czym to się je?

Czy mógłby ktoś jakoś opisać lub poradzić jak grać, jak szybko zdobyć inną klasę i jak rozdawać itp jakiś krótki poradniczek :)

Jestem Za <_<

w startowej klasie musisz odblokowywac nods'y az dojedziesz do takiego szarego kolka z symbolem wybranej klasy dla lightbringera jest to np: path of lightbringer aby odblokowac:

http://i.imgur.com/psREKtO.jpg - wyzszy atlas

np chcesz slayera to jedziesz Li>A>pomaranczowe kolko>F>pomaranczowe kolko>H>Sl

farmisz sparki ktore potrzebujesz i masz, poprostu graj i bedziesz nagrodzone

co do statystyk i eq to zalezy czy chcesz isc jak 90% servera jadac might/stamina na przemian poprzez Order's rank (duzo prestige)

Czyli farmisz item o nazwie Holy Text i ulepszasz swoje "koscioly" - wszystko to w Order od 2050 prestige daja ci tone staminy -hp, oraz might -dmg

czy chcesz miec wyzsze statyski i wieksze mozliwosci do zadawania roznych rodzajow obrazen (malo prestige)

Sam osobiscie wybralem ta sciezke i nie mam zadnych problemow a moje KDA na pvp to 3.6

Ulepszamy wtedy tylko i wylacznie Ritual Ornament - ulepszacz pierscieni

NIE ULEPSZAMY BRONI CZY OFFHANDU ANI TROCHE

inwestujemy cala zdobyta klase w ulepszacze i dajemy wszystko w pierscienie

holy text i inne przedmioty przerabiamy na kase zeby miec czym ulepszac

w pierscieniach wybieramy 2 statystyki na ktorych sie skupiamy inne staty beda smiecic

Ponizej podam moj wlasny guide moze sie komus przyda, a niektorzy powiedza ze sie nie znam :#

str-optymalna statystyka dmg'a ktora daje nam zwykly lecz ciagly dmg ( symbol ultimate strength 10% zwiekszy wplyw sily na bazowy dmg; accuracy zwieksza min i max bazowy dmg; crushing blow - pewna szansa na zwiekszenie base dmg podwojnie swietnie dziala z accu lecz nie jestem pewny ile czasu to trwa )

valor- statystyka zalezna od hp przeciwnika w % - 100% hp = duzy dmg, 20% hp = maly dmg ( temper daje szanse na zadanie maxymalnego oraz troszke go zwieksza wartosc - bonus dmg; symbol Mobilization 10% wiecej bonus dmg)

luck- dziala troche jak impulse dmg z wyjatkiem % szansy na zadanie dodatkowego dmga [crit dmg NIE ZADAJE 150%-200% wiecej jak w innych mmorpg!!!] ( symbole Maximum Recoil - zwieksza crit dmg o 10% oraz Lacerated Wound's - krytyczne obrazenia zadaja dmg w czasie o wartosci luck; crit chance - zwieksza szanse na kryta max 50%)

spirit- dziala wylacznie przy skillach aktywujacych impulse dmg, w innych przypadkach nic nie daje ( symbole impulse intensity - 10% wiecej impulse dmg; Painful Spasms - impulse dmg zadaje dmg w czasie o wartosci statystyki spirit)

Podane statystyki dzialaja bardzo efektywnie jesli mamy wysoko ulepszony upgrade pierscieni sam osobiscie mam rank 8 a max 9 innych upgradow nawet nie ruszalem (sam nie wiem co bedzie dalej ale mysle ze da mi to wieksza swobode wyboru statystyk dla danej postaci)

Chcialbym przedstawic testowe zestawienie statystyk z pierscieni:

Slayer str+luck (crit chance>accu)

Cyro str+luck (crit=accu)

Gunner str+luck (crit=acuu)

Berserk str/valor+luck (crit>accu/temper)

Lightbringer str+spirit (accu>discharge rec)

Paladin (osoby posiadajace founder weapon'a valor+luck i spamic seal of light) normalnie nie mam pojecia o.O

Knight (tons of stamina) spirit+obojetnie co (jak najwiecej discharge rec, gdyz moze zestackowac do 3 impulse dmga)

Archer valor+luck - pod aimed shot; str+luck pod dot'y

Kinetic - luck luck i jeszcze luck + str(twarde moby) valor (spam X(skill co sie odbija) slabe mobki

Necro - str+spirit (klasa niewymaxowana) str+luck (okolo 70-80% wymaxowania klasy)

Alchemist ( nie wiem )

Witch ( nie wiem )

Monk ( nie wiem )

Po otrzymaniu symboli Lacerated Wounds oraz Painful Spasms postacie takie jak Cyro i Gunner moga jechac:

FULL spirit + luck i bawic sie hit and run na pvp (ogromny dot dmg zniszczy powoli kazdego a to tylko przy uzyciu jednego przycisku :33 )

TO NIE JEST FINALNY GUIDE OSOBY GRAJACE SWOIMY KLASAMI NAPEWNO TESTUJA ROZNE TALENTY SYMBOLE I INNE STATYSTYKI!!!

Prosze wszystkich o komentowanie i ewentualne poprawki odnosnie danych statystyk i roznych ciekawych polaczen.

p.s Zalecam posiadania 2 rodzajow pierscieni np: 4x str+luck i 4x str+spirit pare enchant stone'ow sie nie zmarnuje

mod_ico.png
Posty można edytować

~Leman

Czy mógłby ktoś jakoś opisać lub poradzić jak grać, jak szybko zdobyć inną klasę i jak rozdawać itp jakiś krótki poradniczek :)