Skype po aktualizacji

witam. zaktualizowałem ostatnio sterowniki do karty dźwiękowej. po zrobieniu tego jak by słuchawki mi nie działają gdy gadam na skype. gdy sprawdziłem w ustawieniach audio to okazuje sie że znikną mój mikrofon (taki z "Pink" na końcu) i słuchawki przez co ja nic nie słysze i koledzy nic nie słyszą... o co chodzi? jak to z powrotem przywrócić?

PS. to nie tylko skype. słuchawki w ogóle nie działają.... co mam zrobić?prosze pomóżcie

kup nowe?

ale to nie wina słuchawek tylko sterowników do karty dźwiękowej ale nie wiem jak przywrócić stare

Ściągnij sterowniki do dźwięku jak nie masz, albo w panelu sterowania w dźwięku się pobaw, ale jeżeli inne słuchawki/głośniki ci działają to to raczej wina TYCH słuchawek.

Po pierwsze to jak już sterowników do karty dźwiękowej nie graficznej, a co zrobić? Hmm, pomyślmy. Wchodzisz w Skype>Ustawienia>Zakładka-Ustawienia Audio i tam kombinujesz. Jeśli to nie działa to naciśnij PPM(prawy przycisk myszy) na głośniku na pulpicie i wejdź w urządzenia do nagrywania, sprawdź czy tam Ci wykrywa sprzęt i wszystko gra. Jeśli to nie to ani tamto to pozostaje panel sterowania i menedżer urządzeń, tam musi wykryć, a jak nie wykryje to słuchawki są uszkodzone, ale załóżmy że wykrywa to wtedy aktualizujesz sterowniki do nich z tego miejsca.

problem rozwiązałem , dzięki za rade Simenous , pobawiłem się troche w opcjach i okazało się że oba "kabelki" (różowe i zielone) były ustawione na mikrofon dlatego nic nie słyszałem :o . dzięki za pomoc ludzie, problem rozwiązany

Problem jednak nie rozwiązany.... dźwięk działa ale w opcjach audio na skype mam tylko 3 mikrofony... :

-Audio_Device (działa tak że rozmówca słyszy wszystko przytłumione, nic się nie da zrozumieć)

-Realtek HD Audio Input (nie działa w cale)

-Realtek HD Digital input (tak samo nie działa)

kiedyś miałem "Mic in at front panel (Pink) " ale teraz go nie ma, gdy wchodze w ustawienie zaawansowane jest taki szary i nie da się go wybrać. o co tu chodzi? sterowniki? czemu moge wybrać tylko nie działający mikrofon...

witam. zaktualizowałem ostatnio sterowniki do karty dźwiękowej. po zrobieniu tego jak by słuchawki mi nie działają gdy gadam na skype. gdy sprawdziłem w ustawieniach audio to okazuje sie że znikną mój mikrofon (taki z "Pink" na końcu) i słuchawki przez co ja nic nie słysze i koledzy nic nie słyszą... o co chodzi? jak to z powrotem przywrócić?

PS. to nie tylko skype. słuchawki w ogóle nie działają.... co mam zrobić?prosze pomóżcie