Skyrim czy Dark Souls?

Mam dylemat, którą z tych dwóch gier wybrać na xbox'a 360, uważam, że obie gry są świetne, ale budżet pozwala mi na zakup tylko jednej. Zapraszam do głosowania w ankiecie.

Zależy jakie gry wolisz.

Jeżeli szukasz coś z świetną fabułą, wieloma questami i bardziej otwartym swiatem to polecam: The Elder Scrolls V: Skyrim

Jeżeli szukasz czegoś z świetnym systemem walki gdzie postać rusza się jak by miał zbroje/miecze która nie jest zrobiona z tektury i gdzie nawet najmniejszy błąd może spowodować smierć to wybierz: Dark Souls

Dark Souls to raczej przygodówka, bardzo wymagająca, ze świetnym multi i jeszcze lepszym systemem walki.

Skyrim, no wiadomo - otwarty świat, na prawde świetna fabuła. Nadal jest ten wk***i*jący system, z levelovaniem świata (na szczęście nie aż tak natarczywym jak w Oblivionie).

Wybór nalezy do ciebie, Dark Souls moim zdaniem jest lepsze - ale to gra na jeden raz. Za to Skyrim do Sandbox, po zakonczeniu przygody możesz spokojnie do gry wrócić.

Dark Souls można przejść kilka razy tą samą postacią, mnie osobiście nie wciągnęło jeszcze żeby przechodzić drugi raz, ale gra jest naprawdę świetna. Jak włączyłem grę to odrazu poczułem klimat starych gier RPG sprzed 10 lat. W grze giniesz setki razy, a bardziej od uzbrojenia i lvla liczy się jak operujesz padem. Skyrim to kolejny nowy, na najwyższym poziomie RPG. Jeżeli wolisz klasycznie zrobić postać, robić questy, wczuć się w świat to weż Skyrim. W Dark Souls panuje ogromne uczucie pustki, w całej grze jest może 20 NPC, nie dają żadnych misjii ani niczego, po prostu masz swoją postać i ciśniesz do przodu, potęguje to mega uczucie świata po apokalipsie, po prostu pustki. Jeżeli masz Xbox Live to Dark Souls oferuje jeszcze multiplayer, a przy tym systemie walki, pvp jest naprawdę super. Moim zdaniem Skyrim jest lepiej zrobiony, jednak Dark Souls to typ gry który wychodzi raz na kilka raz, dlatego polecam abyś spróbował czegoś nowego i sięgnął po Dark Souls. W obie gry grałem i na pewno mogę napisać, że czegokolwiek nie wybierzesz, staraj się nie wchodzić w ogóle na internet tylko samemu wszystko odkryć.

Dark Souls nie ma fabuly -.=

Dark souls:

Mam ją na xbox360, polecam naprawdę, świetna grafika,bardzo trudna ! (nie znudzi się po x dniach) co jakiś czas update'y np. nowa kraina, nowe przedmioty

Skyryim: mam ale mnie nie wciągnął, ma ładnągrafikę ale to praktycznie dla mnie odgrzewany kotlet

Skyrim jest duzo lepsza gra od Dark souls

skyrim nie jest dużo lepszą grą od dark soul bo skyrim jest niedopracowany a dark soul jest zapięty na ostatni guzik gra za***ista skyrim też fajny ale nie ma tego klimatu a i fajne jest w dark soul żee gdyh masz połączony net to możesz zobaczyć wskazowki na scianach od innych graczy że w pobliżu coś jest schowane lub sa jakieś pułapki polecam dark soula

@PaPeK A te nowe krainy, co wychodzą raz na jakiś czas, są w formie płatnego DLC, czy darmowego update?(bez wymaganego golda (ja mam, ale brat nie ma))

skyrim

Dark Souls to gra dla prawdziwych hardcorów, coś jak ninja gaiden tylko w innych klimatach.

Skyrim, bo ma niezłą fabułę i system level scalingu czy jakoś tak (to że stwory lvl upują razem z tobą), który jest bardzo fajny gdyż dzięki niemu gra się szybko nie nudzi.Ponadto bardzo ciekawy i otwarty świat pełen tajemnic i zagadek(oraz te pułapki <3).

Skyrim, bo to naprawdę rozbudowana gra.

Nie grałem w Dark Souls na x360, więc nie wypowiem się co do tego. Skyrim jak dla mnie to gra roku zaraz po Batman : Arkham City (!!) Łącznie spędziłem przy nim ok. 400h i ani trochę mi się nie nudzi. Grę ogólnie przeszedłem aż 0 razy! (tak, robiłem zadania poboczne a nie MQ) W owej grze jest również wiele możliwości tworzenia postaci. np. Możesz być magiem który nosi ciężką zbroję, skrytobójcą, złodziejem. Ogólnie wszystko czego może sobie zażyczyć prawdziwy wyjadacz RPG. Dla mnie cud, miód, orzeszki i mleczko. Serdecznie polecam ! :P

Już wybrałem, padło na The Elder Scrolls V: Skyrim, dziękuję Wam za pomoc w wybraniu gry, gra jest świetna, bardzo dobrze się bawię, co nie wyklucza kupna Dark Souls w niedalekiej przyszłości.

Temat uznaję za zakończony, bardzo Wam dziękuję jeszcze raz!

Do zamknięcia.

skyrim oczywiscie:)

Temat został zamknięty. Powód: Ok, jeżeli temat wyjaśniony to zamykam.

Mam dylemat, którą z tych dwóch gier wybrać na xbox'a 360, uważam, że obie gry są świetne, ale budżet pozwala mi na zakup tylko jednej. Zapraszam do głosowania w ankiecie.