Skyrim - dodatki

Witam was!

Chciał bym zapoznać się z dodatkami do Skyrima i nie wiem od czego zacząć.

Oczywiście w gre wchodzi tylko i wyłącznie zakupienie ich w sklepie ( nie wiem czy istnieje nawet inna możliwość )

A rozchodzi się o to, że nie wiem od czego zacząć, ile jest tych całych DLC i za ile można je kupić.

Najlepiej by mi było oczywiście kupić wszystkie dodatki w jednym pudełku i nie przepłacić, a i też chciał bym się dowiedzieć jak to jest z dodatkami i steamem.

Trzeba rozumiem zaczynać gre od nowa by grać z dodatkami i czy wgl opłaca się z nimi zapoznać? i jak z jezykiem polskim w dodatkach?

Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam!

"Oczywiście w gre wchodzi tylko i wyłącznie zakupienie ich w sklepie ( nie wiem czy istnieje nawet inna możliwość )"

Toś mnie rozbawił xD, ale nie o tym teraz :D

Pozwól, że nauczę cię korzystać z pomocy wujka.

http://lmgtfy.com/?q=THE+ELDER+SCROLLS+V%3A+SKYRIM+wszystkie+dodatki

Jest jeszcze wersja w jednym pudełku o nazwie: THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM Legendary edition, to również nie trudno znaleźć -_-

I nie nie trzeba zaczynać od nowa aby grać z dodatkami.

Dodatki są 3

1. Dawnguard

2. Hearthfire (pełnoprawnym dodatkiem bym tego nie nazwał)

3. Dragonborn

Najtaniej wyjdzie jak kupisz "Legendary Edition"

Z dodatkami warto się zapoznać, gdyż dodają całkiem dużo godzin rozgrywki. Są one w pełni spolszczone, z dubbingiem.

Aha, nie trzeba rozpoczynać nowej gry. Możesz jechać na starych sejwach.

Zastanawia mnie tylko dlaczemu wersja bez pudełka kosztuje do 100 zł, a z boxem około 170? :D z tak wielką różnicą cenową dawno nie miałem do czynienia.

Koszty produkcji? Bez pudelka dostajesz sam klucz który aktywuje sie na platformie Steam chyba.

Albo zdzierstwo tworcow gry.

Wersje LE nawet idzie dostać za 75zl.

Gothur Hearthfire jest po angielsku tylko, ale jest nieofficialne spolszczenie.

http://www.empik.com/the-elder-scrolls-5-skyrim-legendary-edition-pc-bethesda,p1093830095,multimedia-p

http://www.empik.com/the-elder-scrolls-5-skyrim-legendary-edition-pc-bethesda-softworks,p1096992332,multimedia-p

i powie mi ktoś czym to się różni?

Moze jedno jest tylko po angielsku a drugie po polsku w prawie calosci?

Wersja za 199 ma w tym prostokacie wpisanych autorow polskiego tlumaczenia i tylko to widze.

tak różni się wersją językową

tu masz PL wersję taka sama za niższą cenę i widać co jest napisane na pudełku

http://www.empik.com/the-elder-scrolls-v-skyrim-legendary-edition-pc-bethesda,p1075528521,multimedia-p

warto napisać na keye.pl za 70+ mieli ten zestaw i w Pl wersji, lecz bez pudełka, teraz niby nie mają na stanie

Czyli w takim polskim języku to trzeba dać z 170 zł a za takie samo pudełeczko tylko, że z zablokowanym polskim językiem 70/100 zł :P to już kumam

może poszukać po necie spolszczenia czy coś i zobaczyć innych pytania czy tak działa, albo nie kombinować i ściągnąć z thepiratebay

Za 54 zł kupiłem całkiem niedawno Skyrima z wszystkimi dodatkami w wersji digital na muvę. Radze śledzić promocję bo można czasem skorzystać.

nie radze kupować w empiku :) przepłacisz

Na Konsoleigry.pl jest całą Antologia:

Tytuły, które znajdują się w Antologii to:

• Arena - jako osamotniony więzień musimy odzyskać rozsiane po całym Tamriel fragmenty Laski Chaosu i ocalić Cesarstwo.
  • Daggerfall - jako wysłannik Cesarza musimy zgładzić duszę zmarłego Króla Daggerfall i upewnić się, by potężny golem nie trafił w niepowołane ręce.
  • Morrowind - z ramienia Cesarstwa zostajemy wysłani na wyspę Vvardenfell, by zgromadzić informacje na temat odradzającego się kultu Nereverajczyka. Do gry dołączone zostaną dodatki Trójca i Przepowiednia.
  • Oblivion - popadające w ruinę Cesarstwo zostaje napadnięte przez zamieszkujące Otchłań armie demonów. Bez prawowitego dziedzica tronu Tamriel pada łatwą ofiarą wymierzonego przeciwko niemu spisku. W pakiecie zawarte zostaną dodatki Knights of the Nine, Shivering Isles oraz wszystkie oficjalne DLC.
  • Skyrim – zbudzone z wieloletniego snu smoki powracają do Tamriel. Przyszłość całego Cesarstwa znajduje się po raz kolejny pod znakiem zapytania. Dołączone zostaną DLC: Dawnguard, Hearthfire oraz Dragonborn.

Antologia wydana jest w ekskluzywnym pudełku, zawierającym również pięć map, obejmujących obszary, na których rozgrywa się każdy z zawartych w zestawie tytułów.

Biore to :) za 140 zł jest to najtańsza i najlepsiejsza opcja.

@up

Ta oferta jest najlepsza, może nawet sam skorzystam.

Kurczę gdyby nie matryca sam bym skusił się na taką kolekcję :) Może do wakacji :D Jak 140 zł to brać.

No to się streszczajcie bo została jedna sztuka :) a na innych stronach to nawet ponad 200 zł kosztuje :P a jak nie to najczęściej wszystko po angielsku.

Tak czy siak dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Jeszcze mam tylko pytanie jak wygląda sprawa z samą grą? bo mam podstawkę i zaczął bym sobie teraz gre od nowa i np za 1/2 dni jak przyjdzie antologia to aktywował bym dodatki i jak one by zadziałały na mój zapis z samej podstawki z dzisiaj? Musiał bym zacząć od nowa, czy jest to tak zrobione by, w każdej chwili można było dołączyć dlc do gry i grać na starym zapisie?

http://www.gamecodes.pl/category/1231/the-elder-scrolls-v-skyrim-legendary-edition-steam-key/
69Zł sam klucz na steama

A po grzyba mnie klucz? :P w kluczu nie dostane mapy do każdej części i epickiego pudełka!

A po grzyba mnie klucz? w kluczu nie dostane mapy do każdej części i epickiego pudełka!

Widzisz dla mnie to sa smeici ktore i tak z czasem wyladuja wiadomo gdzie ;p a tak zawsze bedzie na fajki xd

Dobra! odebrałem paczke 'Skyrim Antholody" Kozak nad kozakami! pudełko jest epickie na wzór książi z futerałem. W środku są mapy na papierze w formie plakatu nawed to tych starych pikselowych części gry.

Kozacko jest i nic dodać nic ująć! kupujta bo wam okazja ucieknie ;)

Temat można zamknąć no chyba, że ktoś mądry chciał by coś dodać.

Pozdrawiam!