Skyrim...FPS

Witam . Czy to normalnie , żeby taka gierka jak skyrim nie chodziła płynnie na sprzęcie takim jak :

i5 3350p

HD 7850 - i tu na prawdę się dziwie bo ta gra dla tej karty to raczej nie jest wyzwanie :(

4GB RAM

Gram na ustawieniach ultra z rozdzielczością 1280x1024...myślę że gierka powinna hulać aż miło a tymczasem ona chodziła lepiej na dużo gorszym moim starym sprzęcie :/ Nie ma tej płynności , na otwartych terenach mam w granicach 40-50 fps ale jak wejdę do jakiegoś miasta (choćby to początkowe z tym młynem) to fps spadają do około 20 O.o

Co może być tego przyczyną? Nie miałem problemów z Far Cry 3 na maxie a taki skyrim...:( Proszę o jakieś rady bo pograłbym sobie :D

Ustawienia zostaw tylko zmniejsz roździelczość. Poszukaj na nexusie moda na fps w jaskiniach i innych zamkniętych pomieszczeniach nie pamiętam nazwy jakiego ja ściągałem ale chyba sobie poradzisz.

Moze winzgroza jest zasyfiona?

Sterowniki full updated tzn Plyta glowna / Dzwiek i grafika?

Moze mody ktore wgrales obnizaja fpsy (jakies dodatkowe wodotryski w jakosci/rozdzielczosci HD).

Gra updatowana do najnowszego patcha 1.9.xx? Nie wiem do konca jaki jest najnowszy.

U mnie gra na sprzecie C2D E8500 + HD 4870 1GB + 4GB DDR2 ustawiona tak:

-Rozdzielczosc 1400x900 (16:10) / AA: x8 i Filtrowanie: x8

-W zaawansowanych: Textury: Wysokie / Rozmycie: Srednie / Cienie: Wysokie / Slady na obiektach: Wysokie

-odbicia wszystkie + FXAA

Reszta nie ruszona. Sprobuj wylaczyc FXAA moze tez cos to da.

Fraps pokazuje okolo 50 FPS ale wiadomo przeklamuje troszke ten licznib bo zaniza.

Na totalnie max detalach wyswietla mi okolo 30-40 fps tyle ze czasem potrafi sie zaciac.

No właśnie nie mam zadnych modów , sterowniki nie są najnowsze no a wersja skyrima to taka no po prostu , bez żadnych patchy :D hmm , no ale żeby na takim sprzęcie aż tak mi lagowało? coś tutaj musi być nie tak :/

Z tego co wiem to Skyrim bez patchy obsluguje tylko 2 GB Ram poszukaj gdzies widzialem to jako mod, no i sterowniki z update'uj czasami duzo pomaga :)...

No to jeżeli "wersja skyrima to taka no po prostu , bez żadnych patchy" to ściągnij patch 1.9. Przed odpaleniem powyłączaj niepotrzebne programy w tle (jak nie wiesz jak/które może Ci w tym pomóc Advanced SystemCare Free tryb turb pokaże Ci jakie usługi i programy wyłączy na czas gry).

No okej , dzięki za rady , jutro te wszystkie rzeczy pościągam bo dzisiaj mi się nie chce :D No ale kurde kupuje kompa za prawie 2,5k i nie mogę sobie w gierki na 1280x1024...rozumiem full hd no ale...:X No nic , dzięki :D

Dla takiego komputera to chyba Advanced System Care nie jest potrzebny zeby taka gra lepiej chodzila, Patche i sterowniki i powinno byc ok.

Jak kupowałeś niedawno kompa to za około 2500zł mozna całkiem przyzwoity PC do gierek kupic, nawet z mozliwoscia OC :) Trzeba było napisac na forum byśmy Ci poradzili :P Co do Skyrima to patche patch i jeszcze raz patche. Dziwne ze sprawia Ci problemy, powienien ładnie śmigac nawet na modzie z teksturkami w o duzej rozdzielczosci :)

Zaktualizowanie skyrima do najnowszej wersji powinno rozwiązać twój problem. Sam miałem problemy z płynnością i musiałem grać na low/mid, a po aktualizacji gry spokojnie pykam na maxymalnych ustawieniach graficznych.

kompa kupywałem jakoś marzec / kwiecien :D No i to w końcu tak w sumie to jakiego patcha tam wgrać , żeby to hulało? :D

Musisz szukac patcha 1.9.32.0.8 PL, jesli to polska wersja. Jezeli gra jest originalna to powinno pobrac automatycznie patcha na steamie.

W sumie watpie w to ze original.

Wydaje mi sie ze powinno ci hulac bez problemow. Ja jak gralem jakis rok temu bez zadnych patchy to na srednich mialem bez zacinki.

A a komputer mam stary

Proc: core 2 duo 1,8

ram 2 GB

radeon HD4800

Pobierz:

http://enbdev.com/patch_tesskyrim_antifreeze_v0096.htm

Wklej do folderu gry i powinno śmigać. Może to zadziałać w drugą stronę więc jakby ci coś się popsuło to po prostu ten 1 plik usuń.

Wielkie dzięki , po spatchowaniu gierka lata jak trzeba na maxie :) A teraz mam pytanko...ma ktoś jakieś fajne mody polepszające grafike , które nie zajmują za dużo? :D

takich co duzo nie zajmuja jest mało :) jedynie SweetFX

Skyrim to nie FPS tylko FPP.

Skyrim to nie FPS tylko FPP.

Autorowi chodzi o FPS = ilosc klatek na sekunde :D

Aha przepraszam, inaczej zrozumiałem. :lol:

Ja przez tą stronę nie wychodziłem z domu:P

http://skyrim.nexusmods.com//?

Możesz dać Lubię to za pomoc :D