Skyrim

Siema :)

Wróciłem do Skyrima po paru tygodniach i mam problem którego wcześniej nie miałem a mianowicie Cienie w grze nakładają takie paski na wszystkie obiekty na zewnątrz dam linka

takie coś, próbowałem parę fixów ale nie pomogło może wy macie jakieś rady żeby sie tego pozbyć ?? prosze o pomoc

Sterowniki świrują lub też jakaś opcja w ustawieniach jest za wysoko/ za nisko. Stawiał bym na v-synca, próbkowanie, wygładzanie krawędzi, bądź też LoD cieni, obiektów. Spróbuj się tym pobawić, może coś pomoże.

Sterowniki świrują lub też jakaś opcja w ustawieniach jest za wysoko/ za nisko. Stawiał bym na v-synca, próbkowanie, wygładzanie krawędzi, bądź też LoD cieni, obiektów. Spróbuj się tym pobawić, może coś pomoże.

vsync mam wyłączony, próbowałem bawić sie opcjami to nic nie pomogło, sterowniki mam najnowsze nvidi przedwczoraj zainstalowane. Nie moge z tym grac bo mnie szlag trafia jak to widze...

Aha i dodam że gry się przesuwam postacia do przodu to te błedy metr przed nia znikają a gdy się cofam to wracaja

Kiedyś miałem podobnego buga z cieniami, ale tylko w Wietrznym domku w białej grani . Cienie rzucane przez ognisko nakładały się na wszystko nawet jak stałem obrócony tyłem do ognia . Na szczęście tylko tam to miałem , więc wystarczyło zmienić miejsce zamieszkania ;P Ale nie mam pojęcia czym to mogło być spowodowane ...

Kiedyś miałem takiego buga , ale tylko w Wietrznym domku w białej grani . Cienie rzucane przez ognisko nakładały się na wszystko nawet jak stałem obrócony tyłem do ognia . Na szczęście tylko tam to miałem , więc wystarczyło zmienić miejsce zamieszkania ;P Ale nie mam pojęcia czym to może być spowodowane ... 

U mnie właśnie w pomieszczeniach tego nie ma tylko na zewnątrz jest na wszystkim, strasznie to denerwuje.

Też coś takiego miałem, jak zmienianie opcji graficznych w grze i sterowniku nic nie dało, to pierdyknij na szybkości reinstall Skyrima i sterów. Jaka karta graficzna?

1. Skyrim.ini -> [Display] -> fShadowBiasScale=0.4. Jeśli nie...

2. SkyrimPrefs.ini-> bDefferedShadows=1 >0

Ewentualnie:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/27418/?

Też coś takiego miałem, jak zmienianie opcji graficznych w grze i sterowniku nic nie dało, to pierdyknij na szybkości reinstall Skyrima i sterów. Jaka karta graficzna?

Karte mam do kitu ale zawsze skyrim działał na niej okej (nvidia geforce gt440 oem 1.5gb), na to wychodzi ze walne reinstall i zobacze co bedzie.

1. Skyrim.ini -> [Display] ->   fShadowBiasScale=0.4. Jeśli nie...

2. SkyrimPrefs.ini-> bDefferedShadows=1 >0

Ewentualnie:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/27418/?

zmiana tych wierszy nie pomogła, a ten mod jest indoor a ja mam to w outdoor.

Skyrim jest modowany?

Kombinowałeś coś w SkyrimPrefs?

Może po prostu usuń SkyrimPrefs i odpal lauchera dla ponownej konfiguracji i utworzenia nowego pliku.

Inna modyfikacja: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/9426/?tab=1&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fskyrim%2Fajax%2Fmoddescription%2F%3Fid%3D9426%26preview%3D&pUp=1

Ewentualnie spróbuj sam pobawić się z ustawieniami. Jeden z Użytkowników SN podkleił coś takiego:

In SkyrimPrefs.ini:

[Display]

iShadowMapResolution=512
iShadowMapResolutionSecondary=512
iShadowMapResolutionPrimary=512
fShadowBiasScale=0.5000
iShadowMaskQuarter=3
iShadowSplitCount=2
iBlurDeferredShadowMask=3
fShadowDistance=10000.0000
fInteriorShadowDistance=3000.0000
iShadowFilter=3
fShadowLODStartFade=500.0000
iShadowMode=3
bTreesReceiveShadows=1
bDrawLandShadows=1
bDrawShadows=1
bShadowMaskZPrepass=1

Spróbuj ustawić tak jak tutaj i sprawdź czy problem został rozwiązany.

Wina renderowania karty graficznej, musiałeś coś zmieniać w sterach ostatnio.

Co masz za grafę? po tym bugu zgaduje że radeon... ściagaleś ostatnie stery z Raptr'em? Odinstaluj go, albo stery na nowo zaistaluj i nie baw się w tą optymalizację co oni Ci podsyłają (albo pobaw.)

Przeinstalowałem grę i to nic nie pomogło ale od nowa utworzył się plik SkyrimPrefs.ini i zmieniłem wartość fShadowBiasScale= na 6 i w 80% te bugi zniknęły, pojawiaja się w niektórych tylko miejscach i nie są zbyt widoczne, także dziękuje wszystkim za pomoc i odpowiedź. Proponuje zamknąć temat :) Pozdrawiam

Siema :)

Wróciłem do Skyrima po paru tygodniach i mam problem którego wcześniej nie miałem a mianowicie Cienie w grze nakładają takie paski na wszystkie obiekty na zewnątrz dam linka

takie coś, próbowałem parę fixów ale nie pomogło może wy macie jakieś rady żeby sie tego pozbyć ?? prosze o pomoc