Słaby poślizg myszki po umyciu podkładki

Witam. Dzisiaj po umyciu mojej dwuletniej podkładki Razer Goliathus Control edition mam problem z poślizgiem. Podkładkę myłem kilka razy, przeważnie ją po prostu kąpałem, a dzisiaj przetarłem szmatką z wodą. Macie może jakieś przetestowane sposoby jak przywrócić poślizg na podkładce? Dodam że spowolnienie poślizgu występuje koło środka podkładki i jest to bardzo zauważalne przy przeciąganiu myszy.

Posmaruj swoją podkładkę lekką warstwą wazeliny. Ona działa na wszystko :D Mówię serio.

Czyli mówisz że sprawdzone? Sprawdzę jak nie będzie innych odpowiedzi ;) Dzięki.

plyn do naczyń 100 % poslizgu ! sam testowalem ;) wazelina wymięka w takich rzeczach ;)

jezeli szklana ;)

warn_ico.png
Double post. Następnym razem edytuj wcześniejszy post (opcja edytuj). -Revolutio
Witam. Dzisiaj po umyciu mojej dwuletniej podkładki Razer Goliathus Control edition mam problem z poślizgiem. Podkładkę myłem kilka razy, przeważnie ją po prostu kąpałem, a dzisiaj przetarłem szmatką z wodą. Macie może jakieś przetestowane sposoby jak przywrócić poślizg na podkładce? Dodam że spowolnienie poślizgu występuje koło środka podkładki i jest to bardzo zauważalne przy przeciąganiu myszy.

Najskuteczniejszy sposób:

Nie trzeba było ją myć : )

tak samo jak up, z tym wyjątkiem, że jeżeli jest to podkładka z typowego materiału bądź rodzaju gąbki, to gdyby była zakurzona, potraktowałbym ją odkurzaczem, a gdyby był na niej syf pokroju zaschłej czekolady (co mi się często zdarza :D ), to delitkatnie bym zdrapał to mokrą szmatką, ale tylko w tym miejscu.

podsumowując, najpewniej za mocno przejechałeś tą szmatką, na razie nie używaj tej podkładki, wypróbuj metody panów powyżej, jak coś wymyślę, to napiszę.

Mi się wydaję, że twoja podkładka źle reaguje z woda. Możliwe, że nie nadaje się już do użycia. ( W takim stopniu jakim była wcześniej)

Mam tą samą podkładkę i prałem ją już ponad 5 razy i nie odnotowałem takiego problemu. Może używasz myszki bez ślizgaczy. :rolleyes:

Mam tą samą podkładkę i prałem ją już ponad 5 razy i nie odnotowałem takiego problemu. Może używasz myszki bez ślizgaczy.

Mam Steelseries Kinzu z ślizgaczami ślizgimi jak zakręt po świeżym śniegu. Też ją prałem kilka razy. Dzisiaj jeździłem ręką z godzine w tą i z powrotem i jest lepiej. Od jakiegoś czasu zaobserwowałem że się podkładka po prostu ściera. Materiał na środku robi się jaśniejszy i nie da się niczym tego zmyć. Podkładka przeżyła także Dekadę Razera Deathaddera, która miała 3 lata. Kupiłem ją z podkładką.

BTW. Uważacie mnie za takiego tępego debila?

BTW. Uważacie mnie za takiego tępego debila?

O co ci chodzi? Ja nic nie mówiłem o wazelinie czy płynie do naczyń :D

płyn do naczyń sprawdz się jezeli podkladka jest szklana ... inne odpadaja

geniuszu, a jakim cudem szklana podkładka miała by się ścierać, i w ogóle, on mówił, że ta podkładka jest z materiału (no chyba by nie kąpał szklanej podkładki)...