SlaveHack - Zapraszam do gry!

Witam! Słyszeliście kiedyś o grze Slave Hack? Tak? To może wrócicie do gry i zbierzemy się w małą ekipę? Nie? To poniższy tekst jest dla was.

SlaveHack jest to gra via www(przeglądarkowa), w której wcielamy się w hackera, naszym celem jest oczywiście sława, pieniądze i poniżenie wrogów. Na początku zaczynamy z bardzo słabym kompem (ala kalkulator) i naszym zadaniem jest szybkie wzbogacenie się. Musimy zacząć od zdobycia oprogramowania w tym celu w Internecie szukamy serwera z udostępnionym hasłem z którego możemy pobrać nasze pierwsze oprogramowanie hackerskie, lecz uwaga! Po zalogowaniu jak i ściągnięciu plików strona zapisuje logi, musimy je bezzwłocznie czyścić za każdym razem gdyż jeżeli zobaczy je ktoś inny z pewnością włamie się do nas. W najlepszym wypadku tylko wstawi małego wirusa wysyłającego spam(zwolni nam neta) poprzez usunięcie całego naszego oprogramowania a najgorszym jest(jeżeli zalazło się za skóre) DDos po którym nasz komputer może wrócić do stanu kalkulatora. Gdy zdobędziemy nasz pierwszy soft czas zacząć zabawę, na włamujemy się na serwery NPC i instalujemy tam wirusy z których zgarniamy profit w zależności od wersji naszego oprogramowania i szybkości internetu/procesora celu. W między czasie może uda nam się znaleźć IP jakiegoś innego hackera możemy tam znaleźć lepszy soft i kącik dla naszego wirusa. Jest jednak pewien problem i jest nim Freewall(zapora) jeżeli nasz cel ma lepszą wersje od naszego oprogramowania włamującego to nic mu nie zrobimy. Na publicznych serwerach możemy znaleźć notatniki z zagadkami, będą tam ukryte adresy IP z lepszym oprogramowaniem i być może dalsze wskazówki. Grę urozmaicają klany.

Rady/Opinie/Fakty/Spostrzeżenia:

-Kiedy logujemy się do banku, przelewamy pieniądze nasze numery kont są widoczne, trzeba pamiętać aby je wyczyścić żeby nie stracić ciężko zarobionych pieniędzy.

-Można resetować IP lecz po każdym resecie trzeba czekać dłużej do następnego.

-Gra jest lekko nie realistyczna, DDos na stałe zmniejsza parametry komputera.

-Prawdziwym szczęściem jest znaleźć u jakiegoś gracza IP jego serwera klanowego, są one mocne, szybkie i nie przeciążane więc wirus będzie bardzo dobrze zarabiał.

-Co wynika z UP czyścić należy także swoje logi żeby innych wirusy nie kradły łącza waszym, oraz zaglądajcie do logów innych graczy, tam też można znaleźć ich numery kont.

Podstawowe rozszerzenia:

.fwl – zapora

.wwl – oprogramowanie włamujące

.mailer – oprogramowanie sterujące wirusami spamującymi

.vspam – wirus spamujący(instalke trzeba wysłać i zainstalować na komputer)

.crc – łamacz haseł

.av – antywirus – usuwa wirusy

To wszystko, jak coś mi się przypomni dopiszę, podkreślam że sam do gry jeszcze nie wróciłem i być może wiele zapomniałem. Jest to opis, poradnik który ma zachęcić was do gry. Grałem w to kiedy miałem 12 lat (5 lat temu) ale zapamiętałem te grę jako świetną zabawę i emocję które jej towarzyszą.

Chętni do wspólnej gry niech piszą na gg:5939536 nie odmówię także odpowiedzi na pytania.