Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma klasami. Może ktoś mi poda plusy i minusy tych klas?
I przy okazji na jakim serwerze najlepiej grać?
Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma klasami. Może ktoś mi poda plusy i minusy tych klas?
Sory, że bez minusów i plusów, ale z tego co ludzie mówią to slayer jest słaby na end game. Warriorem możesz i bić niezły dmg i tankować, a nawet pvp. Ja bym wybrał warriora(sam nim grałem, ale już znudziła mi się ta gra wbiłem ponad 35 lvl)
Slayer lepszy/łatwiejszy a warrior hmm . jak jest do wszystkiego tzn że do niczego ^^Chociaż ja nim grałem z powodu duali ^^ Trochę glada z L2 mi przypominał ^^
Warrior:
+Szybsze od innych wyszukiwanie team'u w Instance Matching, ponieważ może pełnić rolę tanka
+Szeroki wachlarz różnorodnych umiejętności
+Fast combat
+Dużo hp i spore resisty
-Niższy dmg niż u innych klas mogących pełnić rolę DPS'u
-Trudne początki ze względu na małą ilość skilli atakujących i na ich siłę ataku
-Do ~35lvl'a nie nadaje się do pvp
-Bardziej do gry solowej, niewiele przydaje się w party
Slayer:
+Świetny w pvp 1v1
+Duży dmg
+Bardzo dobre i ciekawie wykombinowane skille
+Dobre mobility, głównie przez skill szarży
+Przydatny na instancjach przez swój duży dmg, który w połączeniu z berserkerem daje błyskawiczne przechodzenie instancji
-Mało HP
-Mana jak u berserkera, trzeba ładować walcząc, więc na początku walki nie poużywasz skilli (Do któregoś lvla, wtedy dostajesz skill przywracający trochę tej "many")
-Mocny w 1v1, do walk grupowych się nie nadaje
-Wolne wyszukiwanie w Instance Matching, ponieważ jedyną rolą jaką pełni jest DPS
A do walk grupowych kto się nadaje najbardziej?
Walk grupowych? Tzn, pvp czy pve?
Jeśli pve to bez większej różnicy według mnie. Mam obie postacie na 60 lvl, jednak rozwijam warriora.
Jeśli o pvp to slayerzy brylują w statystykach jednak warrior słaby na pvp też nie jest.
Jak ktoś wyżej wspomniał początki warriorem są trudne i ogólnie droga do 60 solo jest znacznie łatwiejsza slayerem niż warriorem. Brak dps u warriora rekompensuje jego szybkość, a dobrze poprowadzony warrior wcale nie jest takim złym dps'em jak się o nim mówi.
Czyli Ty osobiście radzisz Warriora.
Slayer jest OP na pvp ogólnie jest czymś pomiędzy zerkiem a warriorem, warrior wymaga ogromnego skilla, a skoro pytasz kto jest lepszy to w takim razie warrior nie jest dla Ciebie. Aż mi krew zalewa jak widzę te tematy, macie w grze tutorial gdzie postać zaczyna na 20lvl'u, tak trudno sprawdzić?
@Leman pytam się bo nie grałem. Po 2 czemu nie? Mogę nauczyć się nim grać i go ogarniać.
Oczywiście, że możesz. Warrior to była moja pierwsza postać jaką stworzyłem i tak jak wyżej powiedziałem nie było łatwo, ale jakoś dałem rade. Wiadomą rzeczą jest że od początku nie da się wszystkiego ogarniać.
Slayer najlepsza postać pvp
Warrior jeden z najlepszych dpsow pve w grze
A tak ogółem w terze skill bardzo dużo daje mistickiem składasz dpsow w pvp jeśli ogarniasz .
"Slayer najlepsza postać pvp" - Hahaha
"Warrior jeden z najlepszych dpsow pve w grze" - Bezsens tego zdania jest nieskończony... W tej grze masz 5 DPS'ów, więc wiadomo, że jest jednym z "najlepszym", bo jednym z pięciu a mimo wszystko jest z nich najsłabszy pod względem DPS'u...
"A tak ogółem w terze skill bardzo dużo daje mistickiem składasz dpsow w pvp jeśli ogarniasz ." - Tutaj akurat nie potrzeba żadnego skilla, mystic się po prostu co 3 sekundy leczy
To tyle na ten temat, jak nie znasz się na grze, to nie dawaj komuś rad
Ja osobiście słyszałem, ze Warrior to najcięższa do opanowania klasa, ale jeżeli już się ją opanuje, to rozłoży każdą inną. Sam nim gram i właśnie wiele osób mówi, że początek jest ciężki, a osobiście niespecjalnie to odczuwałem i do tej pory zdecydowanie nie żałuje swojego wyboru.
Mam na koreancu 60lvl archera , w terze jak była płata wbiłem sorca i zerka na 60 archera 4x
Poczytaj fora o najlepszej postaci pvp , większość ogarniętych starych graczy wytypuje Slayera , ale twój rozumek pewnie nawet nie jest wstanie pojąc dla czego ? Za moich czasów jak nie było jeszcze battlegroundów na KR większość serverwerów była zdominowana przez ta właśnie classe w top 5 było 2-3 slayerów . U nas na dzień dzisiejszy tendencja podobna ale skąd ja mogę wiedzieć przecież nuub jestem .
Co do warriora był uważany za najsłabszą postać do czasu kiedy koreańscy bracia pokazali nam jak wyciągać nim olbrzymi dps , ale na to pewnie za głupi jesteś ... i uważasz że warrior ma pełnić funkcje dodge tanka jak to w większości poradników dla newbie piszą .
Jeśli grasz mistickiem i tylko co 3 sec używasz heala to życzę powodzenia w pvp tu staryyy filmik mojego kumpla http://youtu.be/AKBSTMTutHo?t=1m25s
Wypowiadam się na tematy gier które sprawdziłem dość dobrze i sporo przegrałem więc mogę coś zasugerować nowym graczom .
Tyle na temat jak chcesz podjąć dyskusje na temat Tery wal śmiało z chęcią powymieniam poglądy z jakimś bardziej zaawansowanym graczem .
Przyznam ci racje źle ująłem ,,najlepszy'' Lepiej by zabrzmiało Bardzo dobry .
@Adept - których skilli Slayerem powinno się używać w pvp? Mam 36lv i powiem szczerze że ciężko mi idzie pvp, przeciwnicy wydają mi się szybcy, ciężko kogoś dobrze trafić. W PvE mam chainy skillowe obcykane, nawet niezły dmg robie, ale wiadomo, moby stoją. Sam staram się biegać często żeby mieć już to intuicyjnie wyuczone, ale jeszcze nie jest za łatwo. A dziwine, przecież 3 lata grałem w q3. No nic, poszukam filmików może i obczaje co robie źlę
Taki bonusik o warriorze:
The Warrior views from the Korean community could be resumed with a picture that floated around 6 months ago: http://i1046.photobucket.com/albums/b470/kirov119/and%20what%20not/11111.jpgThis was comparing the benefits of a Warrior vs a Campfire.... (campfire wins BTW)So yeah, we are a long way from those days but Warrior stigma is deeply ingrained in the community and bad warriors being the norm really doesn't help the reputation..
@up
Możesz potrenować na bamach/bossach, co prawda nie ruszają się jak prawdziwi gracze, ale trzeba atakować i unikać, wyczuwać kiedy atakować, a to wyrabia skilla na pvp.