Slayer czy Warrior?

Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma klasami. Może ktoś mi poda plusy i minusy tych klas?

I przy okazji na jakim serwerze najlepiej grać?

Sory, że bez minusów i plusów, ale z tego co ludzie mówią to slayer jest słaby na end game. Warriorem możesz i bić niezły dmg i tankować, a nawet pvp. Ja bym wybrał warriora(sam nim grałem, ale już znudziła mi się ta gra wbiłem ponad 35 lvl)

Slayer lepszy/łatwiejszy a warrior hmm . jak jest do wszystkiego tzn że do niczego ^^Chociaż ja nim grałem z powodu duali ^^ Trochę glada z L2 mi przypominał ^^

Warrior:

+Szybsze od innych wyszukiwanie team'u w Instance Matching, ponieważ może pełnić rolę tanka

+Szeroki wachlarz różnorodnych umiejętności

+Fast combat

+Dużo hp i spore resisty

-Niższy dmg niż u innych klas mogących pełnić rolę DPS'u

-Trudne początki ze względu na małą ilość skilli atakujących i na ich siłę ataku

-Do ~35lvl'a nie nadaje się do pvp

-Bardziej do gry solowej, niewiele przydaje się w party

Slayer:

+Świetny w pvp 1v1

+Duży dmg

+Bardzo dobre i ciekawie wykombinowane skille

+Dobre mobility, głównie przez skill szarży

+Przydatny na instancjach przez swój duży dmg, który w połączeniu z berserkerem daje błyskawiczne przechodzenie instancji

-Mało HP

-Mana jak u berserkera, trzeba ładować walcząc, więc na początku walki nie poużywasz skilli (Do któregoś lvla, wtedy dostajesz skill przywracający trochę tej "many")

-Mocny w 1v1, do walk grupowych się nie nadaje

-Wolne wyszukiwanie w Instance Matching, ponieważ jedyną rolą jaką pełni jest DPS

A do walk grupowych kto się nadaje najbardziej?

Walk grupowych? Tzn, pvp czy pve?

Jeśli pve to bez większej różnicy według mnie. Mam obie postacie na 60 lvl, jednak rozwijam warriora.

Jeśli o pvp to slayerzy brylują w statystykach jednak warrior słaby na pvp też nie jest.

Jak ktoś wyżej wspomniał początki warriorem są trudne i ogólnie droga do 60 solo jest znacznie łatwiejsza slayerem niż warriorem. Brak dps u warriora rekompensuje jego szybkość, a dobrze poprowadzony warrior wcale nie jest takim złym dps'em jak się o nim mówi.

Czyli Ty osobiście radzisz Warriora.

Slayer jest OP na pvp ogólnie jest czymś pomiędzy zerkiem a warriorem, warrior wymaga ogromnego skilla, a skoro pytasz kto jest lepszy to w takim razie warrior nie jest dla Ciebie. Aż mi krew zalewa jak widzę te tematy, macie w grze tutorial gdzie postać zaczyna na 20lvl'u, tak trudno sprawdzić?

@Leman pytam się bo nie grałem. Po 2 czemu nie? Mogę nauczyć się nim grać i go ogarniać.

Oczywiście, że możesz. Warrior to była moja pierwsza postać jaką stworzyłem i tak jak wyżej powiedziałem nie było łatwo, ale jakoś dałem rade. Wiadomą rzeczą jest że od początku nie da się wszystkiego ogarniać.

Slayer najlepsza postać pvp

Warrior jeden z najlepszych dpsow pve w grze

A tak ogółem w terze skill bardzo dużo daje mistickiem składasz dpsow w pvp jeśli ogarniasz .

"Slayer najlepsza postać pvp" - Hahaha

"Warrior jeden z najlepszych dpsow pve w grze" - Bezsens tego zdania jest nieskończony... W tej grze masz 5 DPS'ów, więc wiadomo, że jest jednym z "najlepszym", bo jednym z pięciu a mimo wszystko jest z nich najsłabszy pod względem DPS'u...

"A tak ogółem w terze skill bardzo dużo daje mistickiem składasz dpsow w pvp jeśli ogarniasz ." - Tutaj akurat nie potrzeba żadnego skilla, mystic się po prostu co 3 sekundy leczy :)

To tyle na ten temat, jak nie znasz się na grze, to nie dawaj komuś rad :)

Ja osobiście słyszałem, ze Warrior to najcięższa do opanowania klasa, ale jeżeli już się ją opanuje, to rozłoży każdą inną. Sam nim gram i właśnie wiele osób mówi, że początek jest ciężki, a osobiście niespecjalnie to odczuwałem i do tej pory zdecydowanie nie żałuje swojego wyboru.

@tsukineko88

Mam na koreancu 60lvl archera , w terze jak była płata wbiłem sorca i zerka na 60 archera 4x

Poczytaj fora o najlepszej postaci pvp , większość ogarniętych starych graczy wytypuje Slayera , ale twój rozumek pewnie nawet nie jest wstanie pojąc dla czego ? Za moich czasów jak nie było jeszcze battlegroundów na KR większość serverwerów była zdominowana przez ta właśnie classe w top 5 było 2-3 slayerów . U nas na dzień dzisiejszy tendencja podobna ale skąd ja mogę wiedzieć przecież nuub jestem .

Co do warriora był uważany za najsłabszą postać do czasu kiedy koreańscy bracia pokazali nam jak wyciągać nim olbrzymi dps , ale na to pewnie za głupi jesteś ... i uważasz że warrior ma pełnić funkcje dodge tanka jak to w większości poradników dla newbie piszą .

Jeśli grasz mistickiem i tylko co 3 sec używasz heala to życzę powodzenia w pvp :D tu staryyy filmik mojego kumpla http://youtu.be/AKBSTMTutHo?t=1m25s

Wypowiadam się na tematy gier które sprawdziłem dość dobrze i sporo przegrałem więc mogę coś zasugerować nowym graczom .

Tyle na temat jak chcesz podjąć dyskusje na temat Tery wal śmiało z chęcią powymieniam poglądy z jakimś bardziej zaawansowanym graczem .

Przyznam ci racje źle ująłem ,,najlepszy'' Lepiej by zabrzmiało Bardzo dobry .

@Adept - których skilli Slayerem powinno się używać w pvp? Mam 36lv i powiem szczerze że ciężko mi idzie pvp, przeciwnicy wydają mi się szybcy, ciężko kogoś dobrze trafić. W PvE mam chainy skillowe obcykane, nawet niezły dmg robie, ale wiadomo, moby stoją. Sam staram się biegać często żeby mieć już to intuicyjnie wyuczone, ale jeszcze nie jest za łatwo. A dziwine, przecież 3 lata grałem w q3. No nic, poszukam filmików może i obczaje co robie źlę

Taki bonusik o warriorze:

The Warrior views from the Korean community could be resumed with a picture that floated around 6 months ago: http://i1046.photobucket.com/albums/b470/kirov119/and%20what%20not/11111.jpgThis was comparing the benefits of a Warrior vs a Campfire.... (campfire wins BTW)So yeah, we are a long way from those days but Warrior stigma is deeply ingrained in the community and bad warriors being the norm really doesn't help the reputation..

@up

Możesz potrenować na bamach/bossach, co prawda nie ruszają się jak prawdziwi gracze, ale trzeba atakować i unikać, wyczuwać kiedy atakować, a to wyrabia skilla na pvp.

Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma klasami. Może ktoś mi poda plusy i minusy tych klas?

I przy okazji na jakim serwerze najlepiej grać?