Sleepers Game

Możliwe, jednak mnie zastanawia

wieża zniszczona

O jakiej wieży może być tu mowa?

To może być metafora, koleś zginął, a był jednym z najstarszych wampirów i przyrównanie go do wieży, sam nie wiem :D

Możesz mieć rację. Postaram się jutro obejrzeć film i może mnie olśni, aktualnie nic mi nie przychodzi do głowy.

Z tą wieżą to nie tak troszkę na wyrost? Kurcze sam nie wiem, film oglądałem 100 lat temu...

P.S dobrze. że za pierwsze nie leci dead bo wymyśliłem sobie odpowiedź guru :D

Gdyby nie podpowiedź Underworld odpowiedź mogłaby być czas, ale tak to nie mam pojęcia...

Też mi się wydaje, że to Viktor

No, ale ja chyba nie oglądałem underworld, a przynajmniej w ogóle nie pamiętam. Mam nadzieję, że nie jest tylko jedna odpowiedź.

Bry ludziska, po dzisiejszym dniu researchu doszedłem do wniosku, że raczej Marcus byłby lepszym kandydatem do rozwiązania zagadki.

Sam nie oglądałem Underworld, ale mój kumpel tak, bazuję na tym, co on mi mówił.

Również się nad tym zastanawiałem Kakeru.

Marcus po odrodzeniu stał się istotą przewyższającą wampira przez krew Lykańskiego uczonego.[Koniec spoilera] Jednak to nie wyjaśnia mi wszystkiego więc mógłbyś napisać dlaczego uważasz, że to Marcus?

Dobra, nie ważne. Ja nic nie mam na ten temat, mój kumpel to jednak osobnik który nie potrafi ogarnąć jak opowiedzieć film i zrozumieć zagadkę.

Dziś chyba wstrzymam się od pisania odpowiedzi, poważnie nie mam pojęcia co to może być.

Mój post z góry można uznać za zbędny, to nie moje domysły.

@edit1 - "Z każdą śmiercią staję się silniejszy" - Niekoniecznie jego śmiercią, (kumpel mówi mi) że Marcus zabijał innych i wysysał ich krew i razem z tym ich wspomnienia i stawał się silniejszy.

Jak w jakikolwiek sposób czegoś się dowiem, będę edytował ten post, póki nie zejdziemy na 3 stronę. Także patrzcie tu.

To co powiedział twój kolega ma sens.

Nim byłem, lecz przegrałemMoc utracona, wieża zniszczona

Wie ktoś może w jaki sposób Marcus zapadł w ten swój sen?

Teraz po ruszeniu głową jestem skłonny powiedzieć że odpowiedzią jest Marcus.

"Z każdą śmiercią staję się silniejszy" - tak jak napisał Kakeru, Marcus przez zabijanie innych stawał się silniejszy.

"Niczym jej Pan, lecz nim nie jestem" - Był nieśmiertelny jako wampir, jednak mimo wszystko można było go zabić.

"Nim byłem, lecz przegrałem" - Myślę, że może tu chodzić o starcie w drugiej części gdzie zginął.

"Moc utracona, wieża zniszczona" - Starcie odbyło się w zamku i może to mieć związek z tą wieżą.(dobrze nie pamiętam to mój domysł)

"Lecz wciąż, mimo Żniwiarzy mocy

Końcem Wszystkiego jestem" - Nie pamiętam o co chodziło z tymi żniwiarzami mocy, lecz co do drugiego wersu może chodzić o to, że Marcus był pierwszym wampirem, a gdzie początek tam i koniec. (tak to sobie wymyśliłem)

Moim zdaniem to tak na 80% jest to Marcus.

No fakt zdecydowanie bardziej pasuje niż Viktor, ale odpowiedzią może równie dobrze być po prostu wampir :)

Jeśli tak to Viktor, jak i Marcus jest poprawną odpowiedzią. Ja osobiście uważam że będzie to Marcus, sam wampir mi za bardzo nie pasuje.

Ten Marcus to był taki wyższy wampir? Coś jak Dracula?

Oglądałem Underworlda kilka miesięcy temu, więc co nieco pamiętam. Według mnie Marcus jest mocniejszą opcją niż Viktor. Właśnie ze względu na jego moce, jak i genezę jego przemiany itp.

Oynoki, jeśli naprawdę chcesz wiedzieć to Marcus był pierwszym wampirem i od niego pochodzą inne wampiry. Był również jednym z przywódców (chyba tak to mogę ująć) wampirów. Za dużo rozpisywać się nie będę, jeśli chcesz więcej informacji powinieneś obejrzeć pierwszą i drugą część Underworld'a. Film moim zdaniem dobry, a nawet bardzo ale to też zależy od gustu.

Przyjrzałem się owej tematyce z bliska, moja odpowiedź również pada na Marcusa.

Oglądałem anderłóda urywkami i to dość dawno. Chyba zdam się na was.

Prawidłowa odpowiedź: Dhuum

Dhuum like your Doom.

Nie popisaliście się. Może zagadki powinny być na poziomie "Po wodzie pływa i kaczka się nazywa"?

--Przerywnik--

Zwłoki gracza aMortiego zostały znalezione w Komnacie Osądu

Gracz DzokerS zapodział się w przestrzeni eteru.

--Koniec przerywnika--

No nic, lecimy dalej. Tym razem coś nieco bardziej przy ziemskiego.

5415984_-039039-kosmos-039039-.jpg

Pierwszy w kosmos poleciał nas obserwować

Pierwszy nas śledzić, pierwszy nas uczyć

Tło on badał

Kosmosu istotę

Wiele zmienił

W tym myślenie na naukę

Czym on był?

Jak go nazwali?

Podpowiedź: Nobel w dziedzinie fizyki

Czas na rozwiązanie zagadki: 24godziny

Fail and face erasure.