Sleepers Game

Co prawda to prawda, sam nie mam ostatnio zbyt dużo czasu na grę, a i tak jestem jednym z tych co udzielają się całkiem sporo :D Mi obojętne może być remis, alebo najpierw zrób masakrę, w postaci zabicia wszystkich nieaktywnych graczy i wtedy się zobaczy ile nas zostało

Co do pytania: Bardzo kojarzy mi się z profesją wiedźmina. Pomaga każdemu zabić potwory. Żyje w pogardzie jako wiedźmin (ludzie nie lubili wiedźminów). Każdy zabity wiedźmin to szczęście dla potworów. Co do wieży, to może wieża jaskółki. Co o tym sądzicie? To pierwsze co przyszło mi na myśl.

Ja też niestety ostatnimi czasy nie mam zbytnio czasu na grę jednak staram się jak mogę. Na ostatnią zagadkę nie miałem pomysłu więc też się nie udzielałem. Jednak może spróbujmy pociągnąć to jeszcze chwilę może ludzie się obudzą. A ja tym czasem zabieram się za zagadkę.

EDIT: Zagadka okazała się dość prosta, warto czytać książki w tym wypadku Piekary. Jeżeli chodzi o profesje to odpowiedzią powinien być Inkwizytor. Mam nadzieję że się nie mylę i jak zdobędziemy punkty gra się trochę bardziej rozrusza.

Możliwe, że chodzi o wiedźmina lecz w takim wypadku co może oznaczać:

Prawdę jedyną pomagam znaleźć

i

W świecie gdzie śmierć jednego z nasPowoduje taniec czarnych płaszczy

?

Też jestem za Inkwizytorem i Mordimerem, to co wyżej napisał Freyox jak nic pasuje do roli jaką pełnił

Wieże do Nieba. Więc Inkwizytor mi tu pasuje.

Gra zostaje zakończona remisem. Udzielają się ciągle 4 osoby, przy 11 żywych. Panowie, istnieją pewne granice, jak nie macie czasu to się nie zapisujcie, proste.

No cóż zagadki chyba przerosły niektórych. Poza tym nie rozumiem jak można się zapisać a potem totalnie zlekceważyć grę, jak się nie ma czasu to się nie zapisuje proste. A tak z ciekawości odpowiedź na ostatnią zagadkę to Inkwizytor prawda?

Inkwizycja. Chodziło o profesję.

A kto był jeszcze śniącym? Mnie osobiście się wydaje że byczsek ale to tylko przeczucie.

Byczsek

Kakeru

Blaumro

Widocznie mam dobre przeczucie :D Blaumro w ogóle się nie udzielał więc nie mogłem się tego domyślić.

No nic dzięki za grę :D

Gra nie wyszła, ja się starałem pogodzić. Jednak jak pracę mam teraz na południe do 19, trudno to pogodzić. Niemniej pomysł powinien w przyszłości być rozwinięty ? Może pomyślisz coś zdziałać przed świętami ? Wtedy jest wolne prawie miesiąc.

Raczej się wycofuję z prowadzenia gier forumowych. Nie wiem, czy to moja wina, bo nieciekawie prowadzę/słabe uniwersum/whatever, ale w każdej mojej grze aktywność jest bardzo słaba.

Wydaje mi się, że to wina graczy, w każdej grze ostatnio, jest tak że bardzo dużo się zgłasza, po czym połowa nie gra

Witajcie, drodzy gracze. Mam na imię Might i jestem Game Masterem Sleepers Game.

Szybkie wprowadzenie - ja staram się was zabić, wy się nie dajecie. Ostatni na nogach wygrywa. Proste, prawda?

Gotowi? Głupie pytanie, musicie być.

Zacznijmy zatem grę.

Z racji tego, że jesteście nowi (w większości) prosta zagadka na start:

Imion mych niewiele

Jednak klucze do wielu drzwi posiadam

Czy to kosmos czy mała wioska

Czy środek nicości czy początek wszystkiego

Ja tam rządzę

Ja tam dyryguje

Jak mi na imię?

Podpowiedź: MMORPG

Czas na rozwiązanie: 24godziny