Sleepers Game

Ja obstawiam, że raczej chodzi o samego człowieka, w końcu nagroda Nobla odnosi się stricte do człowieka, nie do maszyny. "Obserwował nas" i "uczył" uważam za przenośnie do Karoleva, no ale każdy uważa inaczej.

Prawidłowa odpowiedź: Sputnik

Nieźle. Chyba jednak nie jesteście tak głupi, na jakich wyglądacie.

---Wykryto anomalię---

---Trwa neutralizowanie---

To skoro już siedzimy w tym kosmosie, pójdziemy dalej?

Pani między gwiazdami

Cesarzowa między ludźmi

Prawo ciało złamała

Świętego ciała

Martwa, acz żywa

Łaskawa w swej pobożności

Brutalna w swym podboju

Jak jej na imię?

Podpowiedź: Eden

Czas na rozwiązanie: 48godzin

Fail and face erasure.

No i świetnie, a co do tej zagadki to podejrzewam że będzie to Ewa.

Jak to będzie Ewa to będzie za łatwe chyba :D

To moja pierwsza myśl po zobaczeniu zagadki, a podpowiedź mnie w tym utwierdziła.

Damn, zagadka fajny kot. Ciężko będzie coś czuję, po przeczytaniu nic mi nie przyszło na myśl... Ewa też nie :) coś czuję, że będzie trzeba się troszkę pogłowić :)

Panie GM to dlatego 48 ? :)

Dzięki Tay za przedłużenie, bo mam sam same popołudniówki - trudno trafić w godzinę rozwiązania. Ewa mogła być (chociaż nie zapinajmy) - po hebrajsku - to nie jest jedno imię.

Ja niestety nie mam pojęcia co to może być, ale wątpię żeby to była biblijna Ewa - czy ona coś podbiła? Była brutalna?

Brutalnie przeżuwała jabłko

foto_ab4c9195f342e8d49e2a8186b182c0c2.jp

Ogłoszenia wieczorowe, bando słabiaków.

Oynoki wydostał się z gry.

Przez sen.

Nogami do przodu.

Co do zagadki, należy wam się jeszcze jedna podpowiedź:

Po naszej erze.

Lilith

No nie powiem, ale pasuje w miarę...

Myślę, że już czas na wybijanie śniących, a zatem "Głosuję na Kakeru". Dlaczego? Moje przeczucie poparte jego podpowiedziami. Jak wiemy śniący mają nam przeszkadzać w rozwiązywaniu zagadek, a Kakeru za każdym razem podpowiadał źle i zbijał z tropu.

W sumie dzisiaj to i tak loteria, więc głosuję na Kakeru.

Mój głos leci na Kakeru.

Jak mogłem podpowiadać źle? Czy ja znałem odpowiedzi na zagadki, czy coś? Ja nikogo nie chciałem zbić z tropu - ja tylko postowałem to o czym myślałem, że może być odpowiedzią.

No ale cóż, zdania już raczej nie zmienicie.

Wiem Kakeru, jednak moje przeczucie mówi że jesteś śniącym, a nawet jeśli nie to ta gra polega na wyeliminowaniu pozostałych graczy, więc nie powinieneś mieć mi za złe.

Prawidłowa odpowiedź: Jamyl I

Wpłynęły do mnie liczne skargi na gracza Kakeru, więc postanowiłem go usunąć.

W sumie bardziej Śniącego, niż gracza, ale ok.

Następna zagadka:

Przez świat wędruję

Niosąc krzyż i pogardę

Prawdę jedyną pomagam znaleźć

Czy to mała wioska czy duże miasto

W świecie gdzie śmierć jednego z nas

Powoduje taniec czarnych płaszczy

Jaka jest moja profesja?

Podpowiedź: Wieże

------

Pytanie pozakonkursowe - czy chcecie kontynuować grę? Aktywność spadła do niemal 0, a ja nie mogę wszystkich pilnować. Czy pasuje wam zakończenie gry remisem?

Widocznie mam dobre przeczucie :D . Co do zakończenia gry remisem myślę że było by to nie głupie, gdyż niewiele osób się udziela w porównaniu do tego ilu się zapisało. Ja osobiście mógłbym jeszcze trochę pograć.