Ja obstawiam, że raczej chodzi o samego człowieka, w końcu nagroda Nobla odnosi się stricte do człowieka, nie do maszyny. "Obserwował nas" i "uczył" uważam za przenośnie do Karoleva, no ale każdy uważa inaczej.
Sleepers Game
Prawidłowa odpowiedź: Sputnik
Nieźle. Chyba jednak nie jesteście tak głupi, na jakich wyglądacie.
---Wykryto anomalię---
---Trwa neutralizowanie---
To skoro już siedzimy w tym kosmosie, pójdziemy dalej?
Pani między gwiazdami
Cesarzowa między ludźmi
Prawo ciało złamała
Świętego ciała
Martwa, acz żywa
Łaskawa w swej pobożności
Brutalna w swym podboju
Jak jej na imię?
Podpowiedź: Eden
Czas na rozwiązanie: 48godzin
Fail and face erasure.
No i świetnie, a co do tej zagadki to podejrzewam że będzie to Ewa.
Jak to będzie Ewa to będzie za łatwe chyba
To moja pierwsza myśl po zobaczeniu zagadki, a podpowiedź mnie w tym utwierdziła.
Damn, zagadka fajny kot. Ciężko będzie coś czuję, po przeczytaniu nic mi nie przyszło na myśl... Ewa też nie coś czuję, że będzie trzeba się troszkę pogłowić
Panie GM to dlatego 48 ?
Dzięki Tay za przedłużenie, bo mam sam same popołudniówki - trudno trafić w godzinę rozwiązania. Ewa mogła być (chociaż nie zapinajmy) - po hebrajsku - to nie jest jedno imię.
Ja niestety nie mam pojęcia co to może być, ale wątpię żeby to była biblijna Ewa - czy ona coś podbiła? Była brutalna?
Brutalnie przeżuwała jabłko
Ogłoszenia wieczorowe, bando słabiaków.
Oynoki wydostał się z gry.
Przez sen.
Nogami do przodu.
Co do zagadki, należy wam się jeszcze jedna podpowiedź:
Po naszej erze.
Lilith
No nie powiem, ale pasuje w miarę...
Myślę, że już czas na wybijanie śniących, a zatem "Głosuję na Kakeru". Dlaczego? Moje przeczucie poparte jego podpowiedziami. Jak wiemy śniący mają nam przeszkadzać w rozwiązywaniu zagadek, a Kakeru za każdym razem podpowiadał źle i zbijał z tropu.
W sumie dzisiaj to i tak loteria, więc głosuję na Kakeru.
Mój głos leci na Kakeru.
Jak mogłem podpowiadać źle? Czy ja znałem odpowiedzi na zagadki, czy coś? Ja nikogo nie chciałem zbić z tropu - ja tylko postowałem to o czym myślałem, że może być odpowiedzią.
No ale cóż, zdania już raczej nie zmienicie.
Wiem Kakeru, jednak moje przeczucie mówi że jesteś śniącym, a nawet jeśli nie to ta gra polega na wyeliminowaniu pozostałych graczy, więc nie powinieneś mieć mi za złe.
Prawidłowa odpowiedź: Jamyl I
Wpłynęły do mnie liczne skargi na gracza Kakeru, więc postanowiłem go usunąć.
W sumie bardziej Śniącego, niż gracza, ale ok.
Następna zagadka:
Przez świat wędruję
Niosąc krzyż i pogardę
Prawdę jedyną pomagam znaleźć
Czy to mała wioska czy duże miasto
W świecie gdzie śmierć jednego z nas
Powoduje taniec czarnych płaszczy
Jaka jest moja profesja?
Podpowiedź: Wieże
------
Pytanie pozakonkursowe - czy chcecie kontynuować grę? Aktywność spadła do niemal 0, a ja nie mogę wszystkich pilnować. Czy pasuje wam zakończenie gry remisem?
Widocznie mam dobre przeczucie . Co do zakończenia gry remisem myślę że było by to nie głupie, gdyż niewiele osób się udziela w porównaniu do tego ilu się zapisało. Ja osobiście mógłbym jeszcze trochę pograć.