Witam. Jestem posiadaczem laptopa z układem graficznym Gt650m SLi. Tutaj moje pytanie: Czy da się ustawić układ kart tak (w ustawieniach) by to karta druga była kartą główną? Chcę tak zrobić z racji takiej, gdyż pewnego razu źle złapałem owego lapka i coś chrząkło sobie w wentylatorku karty pierwszej, przez co gorzej chłodzi, a zwykle to karta pierwsza jest bardziej używana szczególnie, gdy coś nie obsługuje układu SLi.
SLI w laptopie
Jesli miałbyś taki BIOS, który by to umożliwiał to tak... Lecz w naszych lapkach u mnie to y510P SLI GT755M, nie da rady wyłączyć karty przez soft ani BIOS w pctach juz tak ze względu na rozbudowany BIOS (płyta główna lepsza).
A jest jakiś sposób, by ustawić, by dany program bądź gra używała np. tylko tej drugiej karty?
Da się ustawić np. ja klikam ppm > panel sterowania Nvidia i tam mogę dopasować jaki program ma używać jakiej karty.
Jesli masz SLI - to nie, korzysta z jednej (tej na płycie głównej) badz 2 naraz. Inaczej się nie da bo po prostu ... BIOS ogranicza ;|
Da się ustawić np. ja klikam ppm > panel sterowania Nvidia i tam mogę dopasować jaki program ma używać jakiej karty.
Wybierasz pomiędzy kartą zintegrowana a dodatkową kartą graficzną i tyle...
Witam. Jestem posiadaczem laptopa z układem graficznym Gt650m SLi. Tutaj moje pytanie: Czy da się ustawić układ kart tak (w ustawieniach) by to karta druga była kartą główną? Chcę tak zrobić z racji takiej, gdyż pewnego razu źle złapałem owego lapka i coś chrząkło sobie w wentylatorku karty pierwszej, przez co gorzej chłodzi, a zwykle to karta pierwsza jest bardziej używana szczególnie, gdy coś nie obsługuje układu SLi.