No to się zrobiło małe zamieszanie, wiem że najlepiej było by się przejść do sklepu muzycznego albo jakiegoś w którym można słuchawki założyć i przesłuchać ale nie mam takiej możliwości także muszę zakupić w "ciemno". Po ostatnich postach mam dylemat czy wybierać Pioneery które zresztą były polecone w podpiętym poście czy wybrać Takstary które również mi się podobają. Na + Takstarów przemawia to że mają ponoć lepsze bassy od Pionieerów tylko nie wiem jak będzie z pozycjonowaniem czy nie będzie kuleć. Jeśli ktoś mógłby ostatecznie powiedzieć które z tych słuchawek będą miały lepszy bass i lepsze pozycjonowanie to byłbym wdzięczny ponieważ nie mogę znaleźć na google jak to z pozycjonowaniem w Takstarach. Które słuchawki lepiej spełnią moje oczekiwania na dobrym źródle i co musze dokupić, jaki DAC/karta dźwiękowa żeby to miało sens ?
Słuchawki do 300 zł
Zależy ile masz kasy na takowy DAC/Dźwiękówkę
Bo akurat dźwiękówka bez wzmacniacza mało Ci da. A dźwiękówki w wzmacniacze to już duże koszty.
Taka tańsza a senowna to Audiotrak Maya U5
Taka tańsza a senowna to Audiotrak Maya U5
Bardzo się interesuje sprzętem, ale tego nie miałem w łapkach. Posiadasz może? Możesz tak laickimi słowami powiedzieć co robi bardziej z dźwiękiem ? (np. ociepla, piaskuje etc) chciałbym wiedzieć z jakimi słuchawkami może się dobrze komponować
Miałem ją wcześniej przed prodigy cube, wbije na kompa to moge cos wiecej napisac.
EDIT:
To co do Maya U5
Zapytam tak, ile mniej więcej muszę wydać na DAC/dźwiękówkę żeby te słuchawki dobrze zagrały i ile taka najtańsza by kosztowała ? Jeśli można to prosiłbym o jakiś konkretny model.
Fiio Olympus E10 powinien być ok na długi okres, póki nie kupisz audiofilskiego sprzęt (+1 k PLN)
Okey dziękuję za wszystkie odpowiedzi Zamawiam Takstar PRO80 V2 + ZM-MIC1 a w najbliższym czasie dokupię Fiio Olympus E10. Temat można zamknąć, problem rozwiązany
Tylko wiesz ze w takim wypadki mikrofon leci pod integre?
A dzwiek bedzie taki sobie? Kwestia czy ma to dla ciebie jakieś znaczenie.
P.S. Zamiast zalman'a nie lepiej trust starzz microphone? Brzmienie ma lepsze... kwestia czy pasuje tobie wolnostojący mikrofon.
Jeśli nie nagrywa na YT/Streamuje to z pewnością Zlman będzie wystarczający
jasne ale Trust jest 15/20zł droższy, myślę że warto... chyba że wolnostojący odpada (z różnych powodów).
Narazie streamować ani nagrywać raczej nie będę, jedynie do czego ten mikrofon będzie wykorzystywany to rozmowy ze znajomymi na TS3 jak w coś będziemy grać więc powinien wystarczyć a jeśli nie będzie dawał rady albo zachce mi się nagrywać/streamować to dokupię lepszy
Witam wszystkich
Poszukuje jakiś w miarę dobrych słuchawek do 300 zł. Chciałbym słuchawki o konstrukcji zamkniętej. O charakterystyce nie wiele mogę powiedzieć bo się nie znam, ostatnio używałem Creative Tactic 3d Alpha (prezent) i muszę powiedzieć że fajnie grały, no albo nie mam porównania Chciałbym aby słuchawki nadawały się do gier typu Battlefield, Call Of Duty ale również jakieś MOBA czy MMORPG typu Tera. Zależy mi na tym aby pozycjonowanie nie kulało i żebym mógł ocenić gdzie przeciwnik się znajduje. Używałbym ich także do słuchania muzyki, ogólnie słucham wszystkiego co wpadnie w ucho, ostatnio większość to Rap, jakieś mixy Dubstepowe, Pop. Potrzebuje jakieś kompromisu między tym wszystkim z lekką przewagą w stronę gier(pozycjonowanie) no i żeby czasem coś posłuchać w miarę dobrej jakości. Nie chcę żeby słuchawki były "płaskie" czy jak to się nazywa, chcę czuć to co się dzieje do okoła. W tej chwili posiadam zintegrowaną kartę dźwiękową Realtek ALC-1150 na płycie MSI Z97 GAMING 5, w przyszłości pewnie dokupię jakąś dźwiękówkę do tego wszystkiego, narazie potrzebuje słuchawek. Słuchawki nie muszą mieć mikrofonu jeśli poprawi to ich jakoś, jeśli będą bez mikrofonu to na mikrofon mogę dołożyć do 50 zł, myślę że już za to znajdzie się coś co nie będzie szumieć i buczeć
Jeśli jakiś informacji nie podałem to przepraszam, starałem się opisać swoją sytuację jak najdokładniej.
Pozdrawiam i liczę na jakieś propozycje