Słuchawki do 300 zł

Witam wszystkich smile.png

Poszukuje jakiś w miarę dobrych słuchawek do 300 zł. Chciałbym słuchawki o konstrukcji zamkniętej. O charakterystyce nie wiele mogę powiedzieć bo się nie znam, ostatnio używałem Creative Tactic 3d Alpha (prezent) i muszę powiedzieć że fajnie grały, no albo nie mam porównania smile.png Chciałbym aby słuchawki nadawały się do gier typu Battlefield, Call Of Duty ale również jakieś MOBA czy MMORPG typu Tera. Zależy mi na tym aby pozycjonowanie nie kulało i żebym mógł ocenić gdzie przeciwnik się znajduje. Używałbym ich także do słuchania muzyki, ogólnie słucham wszystkiego co wpadnie w ucho, ostatnio większość to Rap, jakieś mixy Dubstepowe, Pop. Potrzebuje jakieś kompromisu między tym wszystkim z lekką przewagą w stronę gier(pozycjonowanie) no i żeby czasem coś posłuchać w miarę dobrej jakości. Nie chcę żeby słuchawki były "płaskie" czy jak to się nazywa, chcę czuć to co się dzieje do okoła. W tej chwili posiadam zintegrowaną kartę dźwiękową Realtek ALC-1150 na płycie MSI Z97 GAMING 5, w przyszłości pewnie dokupię jakąś dźwiękówkę do tego wszystkiego, narazie potrzebuje słuchawek. Słuchawki nie muszą mieć mikrofonu jeśli poprawi to ich jakoś, jeśli będą bez mikrofonu to na mikrofon mogę dołożyć do 50 zł, myślę że już za to znajdzie się coś co nie będzie szumieć i buczeć smile.png Jeśli jakiś informacji nie podałem to przepraszam, starałem się opisać swoją sytuację jak najdokładniej.

Pozdrawiam i liczę na jakieś propozycje smile.png

Witam wszystkich Poszukuje jakiś w miarę dobrych słuchawek do 300 zł. Chciałbym słuchawki o konstrukcji zamkniętej. O charakterystyce nie wiele mogę powiedzieć bo się nie znam, ostatnio używałem Creative Tactic 3d Alpha (prezent) i muszę powiedzieć że fajnie grały, no albo nie mam porównania Chciałbym aby słuchawki nadawały się do gier typu Battlefield, Call Of Duty ale również jakieś MOBA czy MMORPG typu Tera. Zależy mi na tym aby pozycjonowanie nie kulało i żebym mógł ocenić gdzie przeciwnik się znajduje. Używałbym ich także do słuchania muzyki, ogólnie słucham wszystkiego co wpadnie w ucho, ostatnio większość to Rap, jakieś mixy Dubstepowe, Pop. Potrzebuje jakieś kompromisu między tym wszystkim z lekką przewagą w stronę gier(pozycjonowanie) no i żeby czasem coś posłuchać w miarę dobrej jakości. Nie chcę żeby słuchawki były "płaskie" czy jak to się nazywa, chcę czuć to co się dzieje do okoła. W tej chwili posiadam zintegrowaną kartę dźwiękową Realtek ALC-1150 na płycie MSI Z97 GAMING 5, w przyszłości pewnie dokupię jakąś dźwiękówkę do tego wszystkiego, narazie potrzebuje słuchawek. Słuchawki nie muszą mieć mikrofonu jeśli poprawi to ich jakoś, jeśli będą bez mikrofonu to na mikrofon mogę dołożyć do 50 zł, myślę że już za to znajdzie się coś co nie będzie szumieć i buczeć Jeśli jakiś informacji nie podałem to przepraszam, starałem się opisać swoją sytuację jak najdokładniej.Pozdrawiam i liczę na jakieś propozycje

W tej cenie polecić mogę jedynie "Creative Aurvana Live!" 180zł w sklepie x-kom

oraz typowo gamingowe dobrze grające i bezprzewodowe ( lecz cholernie nie wygodne )

Creative Tactic 3D Rage Wireless za 300zł ewentualnie przewodowe tańsze.

i porównując te 2 CAL! ma lepszą jakość dźwięku lecz gorsze pozycjonowanie no i są o niebo wygodniejsze

do samych gier polecam tego Rage'a lecz jeśli chcesz też słuchać muzyki to Cal! wygrywa

Ja mam Superluxy. Całkiem przyjemne. Około 200zł.

Pozycjonowania nie zapewniają słuchawki.. ile ludzi bierze sie na te bajery. Jeżeli chcesz dobrego pozycjonowania to trzeba kupić kartę dźwiękową. Ja proponuje:

Asus Xonar (90zł na allegro z wysyłką, powystawówki za 12 miech gwarancji)

Superlux HD681 Evo z welurowymi padami(135zł)

Więc zostaje jakieś 75zł na mikrofon a do wyboru masz doczepiany na kabel Zalman Mic-1 oraz na statywie Trust Starzz. Oba te mikrofony podpięte pod xonara bedą idealne do potrzeb gracza.

Jeżeli chcesz słuchawki z mikro to w tej cenie pozostają ci tylko Superlux HMC631 i trochę szkoda że zmowa cenowa na HyperX Cloud osiągneła już 400zł gdzie na początku słuchawki kosztowały 200

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/70561-sluchawki-gamingowe-i-mikrofony-poradnik-co-kupic/ + przeglądnąć sobie stronke www.audiofanatyk.pl (jest ona również wymieniona w poradniku Kasahary) - przeczytać i wybrać coś samemu, moim zdaniem najlepsze rozwiązanie

Skłaniam się teraz do Creative Aurvana Live tylko nie wiem czy warto było by dopłacić to 100 zł do wersji drugiej która też jest już z mikrofonem. Co o tym sądzicie ?

Cale są syfem jak ich nie recablujesz a po recablingu wcale niewiele lepsze niż Takstar HD2000 które są dużo tańsze. Obecnie CAL! są nieopłacalne a te słuchawki były adekwatne do ceny kiedyś a teraz wprowadzeniu produktów Superlux jest po prostu drogi i słaby.

Posiadam Superluxy HD681 evo. Są świetne, jednak to słuchawki pół-otwarte. Jeśli chodzi o pozycjonowanie to w CS:GO dokładnie słyszę skąd nadbiega przeciwnik mimo zintegrowanej karty dzwiękowej. Są wygodne, chociaż na początku trochę uciskały głowę. Teraz się 'wyrobiły'. W cenie "do 150zł" raczej zostawiają inny sprzęt w tyle.

typowo gamingowe dobrze grające i bezprzewodowe ( lecz cholernie nie wygodne )Creative Tactic 3D Rage Wireless za 300zł

Za takie propozycje chyba zaczne wleiać warny...

GAMINGOWE = syf (w 90% przypadków)

BEZPRZEWODOWE = gorsza jakość dzwięku

CENA = PŁACISZ ZA LOGO

No to by było na tyle..

No nie powiem, zrobił mi się dylemat co zakupić, ciągnie mnie do CAL! ale nie wiem jak to będzie z tym pozycjonowaniem czy będzie na tyle dobre że będę wiedział skąd ktoś nadbiega czy nie bo głównie tylko to jest dylematem czy je kupować, czy szukać dalej bo co z tego co wyczytałem to brzmią bardzo dobrze jak na swoją cenę.

Ja tam mam Superluxy HMC631 i nie wydaje mi sie, żeby były syfem. Polecam je z całego serca :)

Popatrzyłem, poczytałem i chyba zamówię sobie Pioneer SE-A1000 podobno bardzo dobra przestrzenność i pozycjonowanie. Pare osób mówi że bas jest słaby ale raczej będzie dawał rade a jak coś to można go jakoś podkręcić pewnie. Narazie zostanę na tej integrze co mam i zobaczę jak będą grały a jeśli integra nie będzie dawała rady to zmienię na dźwiękówkę jakąś. Mikrofon wezmę Zalman ZM-MIC1. Myślę że to wszystko jakoś zagra i nie stracę na jakości w porównaniu z Tactic 3d Alpha na które wiele osób narzeka :) Wydaje mi się że to lepszy wybór od Superlux HD668B i od CAL!.

To już lepiej kup http://allegro.pl/sluchawki-nauszne-takstar-pro80-v2-studio-hi-fi-i4934396332.html

Są dużo lepszym wyborem niż każde inne słuchawki do 300zł tylko musisz być świadomy że integra to syf i nie pokaże prawdziwego oblicza żadnych dobrych słuchawek.

Rafinex... i inni "znafcy"
Miałem na głowie prawie wszystkie słuchawki które wymieniliście.
I nie macie pojęcia o czym mówicie lub nie macie słuchu.

Superlux to gówno. Tanie, których odwzorowanie dźwięków jest tragicznie.

w dodatku nie wygodne i słabo wykonane.

Pozycjonowanie owszem w dużej mierze jest zależne od karty muzycznej.
Ale słuchawki również pełnią duża role w tym.
W każdym razie.

Rafinex. idź do sklepu typu saturn mediamarkt lub innego sklepu muzycznego w którym masz duży wybór słuchawek.
Przesłuchaj, załóż i zadecyduj.
Osobiście kupując słuchawki nie wzorowałem się na opinii internautów.
Szczególnie po tym jak kupiłem nieszczęsne superluxy i zawiodłem się na nich niesamowicie. Kasa w błoto.
Co do gamingowych to fakt że 90% to gówno. Ale tak jak nadpisałem te Rage 3d dają rade.. choć nie dałbym za nie ponownie 300 zeta.

Naczytali się w necie pseudorecenzji i myślą że wszystko wiedzą.
Sam Rafi idz przesłuchaj i na swoje ucho dopasuj.

Xardunek nie kozacz, nie jesteś żadnym autorytetem.

i twoje straszenie warnem... boże ale się boje :D co ja pocznę ze sobą jeśli dostane nawet bana na tym pożal się boże portalu/forum

To już lepiej kup http://allegro.pl/sluchawki-nauszne-takstar-pro80-v2-studio-hi-fi-i4934396332.htmlSą dużo lepszym wyborem niż każde inne słuchawki do 300zł tylko musisz być świadomy że integra to syf i nie pokaże prawdziwego oblicza żadnych dobrych słuchawek.

Sam mam te słuchawki są jak najbardziej godne polecenia ALE... nie do integry (szkoda kasy).

Xardunek nie kozacz, nie jesteś żadnym autorytetem.i twoje straszenie warnem... boże ale się boje co ja pocznę ze sobą jeśli dostane nawet bana na tym pożal się boże portalu/forum

A czy pisałem że jestem bóg wie kim? NIE!

Strasze warnem? Owszem... ale nie bez przyczyny, bo tutaj niepotrzebne są propozycje z d*py narażasz kogoś na niepotrzebne koszty... a to zasługuje na pełno prawnego warn'a. Niepodoba się? TO WYPAD

XarduneK,

to że nie do integry to ja stwierdziłem w swoim 1 poscie w tym temacie informując autora że to nie słuchawki odpowiadają za wzorowe pozycjonowanie, ale wybór autora ogółem więcej niż 80zł nie wydałbym na słuchawki np. Superlux B681 czy Maxell dj retro z modem na wygłuszenie i dziurki na folii przy przetwornikach bo to bez sens mając integre.

Obecnie posiadam Cresyn C560H są to słuchawki neutralne i warte ok. 270zł i wiem co potrafią na integrze a co na ipodzie nano 4-5g oraz na wzmacniaczu do kolumn.

Czyli podsumowanie tematu nie opłaca się kupować dobrych słuchawek bez dobrego źródła dźwięku. Gówniane źródło = gówniany dźwięk.

Potwierdzam Taksary są również dobrym wyborem tylko w moich testach musiały być podłączone pod dobry DAC, bez tego na integrze wypadały podobnie do konkurencji z półki 200-300 PLN (a nawet gorzej)

Co mogę o nich powiedzieć? Jak już były podłączone pod dobre źródło to były bardzo przesadzone w basach. Zależy co kto lubi - ja na przykład nie lubię, a są zwolennicy tego.

Na pewno mają one za***ista jakość wykonania na poziomie półki +500 PLN.

BTW lepiej kupujcie sobie DACa aniżeli kartę dźwiękową... powiem Wam jedną wielką prawdę:

Sprzęt Audio kupujcie od firm produkujących sprzęt audio. NIE KOMPUTERY, NIE RTV, NIE BÓG WIE CO. Rly.

Dodatkowo DACa sobie dołączycie do wszystkiego

Wiesz zależy kto czego oczekuje od źródła bo jednak karta dźwiękowa różni się od DACa

Ja tam posiadam Audiotrak Prodigy Cube i jestem zadowolony :)

Mi pasują moje kolumienki 100w RMS które i tak bassem trzęsą mi pokojem a moje słuchawki do gier to dokanałówki od Galaxy Note 2 i są bardzo dobre :D

Ogółem te cała gadka o pozycjonowaniu itp.. wystarczą wygodne słuchawki nauszne nawet za 80zł i najtańszy xonar aby mieć najlepsze co mozna mieć do gry w cs-a czy inne gry.