Elo jak w temacie poszukuję słuchawek do cs'a w tym przedziale cenowym. Orientowałem się trochę w temacie superluxów. Tylko nie wiem który model wybrać. Jeżeli nie będzie dużej różnicy a cena będzie niższa o 100 to raczej sprawa oczywista ;D Może macie jakieś inne propozycje? Chętnie rozpatrzę.
Sluchawki do CS'a 200zł +/-
Posiadam od roku Superluxy HD681 i mikrofon Zalman Mic-1 i mogę Ci je naprawdę polecić. Wszystko dokładnie słychać, bez problemu można poznać pozycję wroga po odgłosie. Podczas słuchania muzyki też są bardzo fajne, a jeśli puścisz sobie coś pokroju techno, to bass chodzi również w porządku. Co do mikrofonu... Hm, powiedziałbym, że produkt warty swojej ceny a nawet i więcej. Wyraźny i dość czysty głos, polecam sprawdzić na YT filmiki recenzujące ten mikrofon. Pozdrawiam.
Właśnie te Superluxy HD681 wyglądają bardzo dobrze, można w nich wyjść na miasto i nie wyglądać jak debil. Mają dodatkowy osprzęt kable i poduszki. Cena też jak najbardziej OK. Raczej dokonam tego wyboru. Tak więc czekam na wypłatę i zamawiam
A, muszę Cię uprzedzić. Problem z Superluxami jest taki, że nowe bardzo mocno ściskają głowę i po godzinie nie da się w nich wysiedzieć. Ja dałem 2 grube książki pomiędzy słuchawki, zostawiłem na całą noc i było już w porządku.
Można też założyć je na jakąś piłkę na jakiś czas:)
Właśnie te Superluxy HD681 wyglądają bardzo dobrze, można w nich wyjść na miasto i nie wyglądać jak debil.
Dla mnie ktoś w Superluxach na mieście wyglądałby jak debil
Też polecam Superluxy HD 681 lub wersje nowszą, czyli EVO II.
Różnice między wersjami opisałem tu (nie chce mi się dziś pisać więc wrzucam linka - lenistwo wiem )
http://mmorpg.org.pl/forum/topic/71444-superlux-hd681-czy-hd681f/
A tutaj masz poradnik, który warto przeczytać.
http://forum.benchmark.pl/topic/95884-polecane-s%C5%82uchawki-nauszne-2015r/
Posiadam obydwa modele Superluxów i żadne mnie nie uciskają. Mojego brata też nie, a on ma większą głowę, niż ja. Tak więc pewno to zależy od poszczególnych egzemplarzy, albo ktoś ma łeb jak koń
Co do mikrofonów, to Zalman mic-1 jest najtańszy. Jakość? Działa - ludzie będą Cię słyszeć. Gwiazdą Jutuba z nim nie zostaniesz, ale przecież nie o to chodzi.
Weź SS Siberie .
Zapomniałem dodać, zamiast Zalman Mic-1 możesz wziąć lepszego i droższego Trust Starzzz.
PS. Nie mam łba jak koń.
Ja od jakiegoś czasu myślę o tych słuchawkach. http://www.morele.net/sluchawki-mars-gaming-mh4-735158/ . Wiem, że zaraz mi ktoś krzyknie o superluxach, senheiserach itp. Lecz z tego co przeczytałem na hiszpańskich stronach, to te słuchawki podobno mają nawet dobry dźwięk i nawet sam kupię by to przetestować i móc innym powiedzieć.
Nie tylko nie gamingowe (albo jak kto woli slabe/przeplacone). Jestem na 100% pewien ze superluxy/takstary beda lepsze, kwestia dzwiekowki.
Chcesz testowac i powiedziec jak graja? Super jaka masz dzwiekowke i jakie inne sluchawki by miec porownanie? Bo bez tego twoja slowa beda puste…
Słuchawki kupiłem i choć pierwsze wrażenie nie było najlepsze. To potem po konkretnej ich konfiguracji udało mi się wycisnąć naprawdę bardzo dobry dźwięk. Jest on o niebo lepszy od tego co miałem na zintegrowanej karcie dźwiękowej i słuchawkach fatal1ty. Są 2 mankamenty. Pierwszy to ciężar, do którego można się przyzwyczaić po kilku dniach, a drugi to potrzebne jest uziemienie komputera. Bez gniazdka z uziemieniem mikrofon buczy.
Elo jak w temacie poszukuję słuchawek do cs'a w tym przedziale cenowym. Orientowałem się trochę w temacie superluxów. Tylko nie wiem który model wybrać. Jeżeli nie będzie dużej różnicy a cena będzie niższa o 100 to raczej sprawa oczywista ;D Może macie jakieś inne propozycje? Chętnie rozpatrzę.