Słuchawki do kasku motocyklowego

Witam. Raczyłbym prosić forumowiczów o małą pomoc. Jak w temacie. Szukam słuchawek dousznych.

Takich co:

Po włożeniu do uszu nie wystają.

Grają głośno (Żebym słyszał nawigacje podczas jazdy).

Najlepiej żeby miały sznurowany kabel lub zbudowane z czegoś wytrzymałego bo zaczynam mieć powoli dość urywających się kabli.

Używam aktualnie Sony MDR-EX15LP niby wszystko super, ale urywają się dość często.

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Drogi kolego ja obecnie używam cały czas coś w stylu hsc-1. Nie są one takie złe a w połączeniu z gps, który posiadam w telefonie jedzie się bardzo przyjemnie. Montaż trudny nie jest. Na allegro jest duży wybór dobrych słuchawek, których przewody są dobrze zabezpieczone. Słuchawki, których Ty używasz są dokanałowe a więc trzeba uważać z nimi na drodze bo oprócz nawigacji czy też muzyki nic nie słychać. Jednakże z dokanałowych polecałbym xx.y zipper. Przystępna cena, są one zabudowane w suwak. Podobne słuchawki "urban revolt zipper". Mniej wystają od poprzednich. Głośność można także podkręcić na telefonie jakimkolwiek korektorem. Przy wyborze radziłbym kierować się impedancją oraz czułością.

Dzięki kolego. Chyba zdecyduję się na coś w stylu tego zestawu. Po zamontowaniu zapewne wytrzyma dłużej niż słuchawki. W działanie mikrofonu powyżej 120 to ja nie wierzę :P. No ale nawigacja przydaje się głownie w miastach gdzie przecież takich prędkości na krzyżówkach się nie osiąga. Urban revolty mi się nie tyle co podobają bo mają ten kabel jakoś obłożony, ale zamek błyskawiczny w połączeniu z dopasowanym kaskiem nie będzie przyjemny dla skóry.

Witam. Raczyłbym prosić forumowiczów o małą pomoc. Jak w temacie. Szukam słuchawek dousznych.

Takich co:

Po włożeniu do uszu nie wystają.

Grają głośno (Żebym słyszał nawigacje podczas jazdy).

Najlepiej żeby miały sznurowany kabel lub zbudowane z czegoś wytrzymałego bo zaczynam mieć powoli dość urywających się kabli.

Używam aktualnie Sony MDR-EX15LP niby wszystko super, ale urywają się dość często.

Będę wdzięczny za każdą pomoc.