Witam. Ostatnio zacząłem szukać dla siebie nowych słuchawek do mojego blaszaka. Niestety nie jestem do końca pewien co kupić. Gram i słucham muzyki w dużych ilościach, więc dobrze by było, gdyby słuchawki sprawdzały się na obu polach. Dlatego też, czy mógłby ktoś polecić mi jakieś dobre słuchawki? Najwyższa cena jaką jestem w stanie zapłacić to 200 zł.
Słuchawki do komputera
AKG GHS1, SuperLux HD 668B, KOSS UR40 (otwarte), KOSS SB49 lub SB40 (zamknięte). Jednak aby słuchawki zabrzmiały odpowiednio potrzebna jest też odpowiednia karta dźwiękowa (nawet przy słuchawkach SENNHEISER HD201 słychać różnicę a co dopiero przy słuchawkach takich jak AKG GHS1 i SuperLux HD 668B).
Polecam od siebie Pioneer SE-M390. TYLKO i wyłącznie do użytku domowego(chyba, że jesteś hipsterem xd) Jeśli masz jeszcze dobrą kartę dźwiękową to jest super. Sam posiadam je od kilku miesięcy i sprawują się fantastycznie. Kosztuja około 130zł. Więc trochę zaoszczedzisz. Są to słuchawki zamknięte, więc nic poza muzyką/grą nie będziesz słyszał. Jeśli jednak szukasz słuchawek otwartych/półotwartych - napisz, napewno ja lub inni forumowicze pomożemy.
Ja od siebie polecę gamecom 380 bardzo dobre słuchawki Przyjemnie się w nich słucha muzyki, jak i gra.
Zapomniałem dodać, że chciałbym, żeby te słuchawki miały wbudowany mikrofon, a co do podanych do teraz, to najbardziej w tej chwili podchodzą mi Gamecomy.
@kubas246
Kartę dźwiękową mam całkiem niezłą, więc z brzmieniem problemu nie będzie.
@Chrum
Nie jestem hipsterem i nie rozumiem ludzi chodzących w takich ogromnych słuchawkach po mieście D:
http://allegro.pl/sluchawki-dj-reloop-rh-3500-pro-ltd-sklep-gw-fv-i3239229175.html Kup a będziesz szczęśliwy.
W tej cenie z mikrofonem to tylko AKG-GHS1. Choć wg. mnie i tak lepiej kupić mikrofon osobno.
Gamecom 780
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Wybrałem słuchawki polecone przez VampirLorda czyli Gaming Natec Genesis 5.1 HX55. Temat do zamknięcia.
@UP
Karta jest na USB co za tym idzie nie wykorzystasz swojej dźwiękówki. 5.1 to taki chwyt marketingowy - można o tym poczytać choćby na techfanatyk.net
Ja mam te i musze powiedziec ze sa najlepsze, a mialem wiele (np. razera).
http://allegro.pl/sluchawki-creative-fatality-hs-800-etui-wys-24h-i3196344296.html
Ja tam nie polecam fatalitek na ich mozliwosci cena nie powinna przekraczac 50zl, ale to tylko MOJE zdanie.
Panasonic RP-HT225 - dość tanie (poniżej 100zł) ale świetnie grają.
Witam. Ostatnio zacząłem szukać dla siebie nowych słuchawek do mojego blaszaka. Niestety nie jestem do końca pewien co kupić. Gram i słucham muzyki w dużych ilościach, więc dobrze by było, gdyby słuchawki sprawdzały się na obu polach. Dlatego też, czy mógłby ktoś polecić mi jakieś dobre słuchawki? Najwyższa cena jaką jestem w stanie zapłacić to 200 zł.