Słuchawki do muzyki i do gry

Witam,

nie wiem czy piszę w dobrym dziale, jeżeli nie to proszę o przeniesienie.

Szukam słuchawek dokanałowych do muzyki oraz do pogrania w CS GO.

W tej chwili mam Steelseries Syberia v2 lecz zamierzam kupić jakieś dokanałowe + wygłuszacze.

I teraz nie wiem czy kupować słuchawki gamingowe, czy typowo muzyczne.

Priorytet to granie w CSa w nich, czyli im więcej będę słyszał dźwięków tym lepiej.

Zastanawiam się nad Roccatem Syva lub Brainwavz Delta.

Cena w jakiej szukam to ok. 100zł

Jeśli mają być głównie do grania to raczej lepiej wybrać gamingowe.

Do tej ceny przychodzi mi do głowy Sennheiser hd 201, jednak lepiej dołożyć parę złotych na Genesis HX66.

Proszę czytaj, "Słuchawki dokanałowe"

Słuchawki gejmingowe są budowane w oparciu o podzespoły słuchawek muzycznych, więc jest to zupełnie to samo ubrane w kolorowe świecidełka, fajniejszy plastik i wybajerowane piloty na kablu z dopiskiem gaming i +20% ceny więcej, do tego jest reklamowane przez profesjonalnych gejmerów i tyle. Dlatego jak wybierzesz po prostu dobre słuchawki muzyczne bez ciśnienia na dopisek "dla graczy" dostaniesz to samo tylko że taniej.

2 propozycje:

http://www.morele.net/sluchawki-brainwavz-delta-silver-comply-t400-621438/

http://www.morele.net/sluchawki-jays-a-jays-one-466661/

Czy dobre, tak dobre, jakość i cena w porządku. Ja bym wybrał Jaysy, kabel się nie plącze i są jakościowo pierwsza klasa.

Xiaomi Piston II albo Roccat Syva

I o to wlasnie chodzilo. Nie jest wazny dla mnie dopisek gaming. Te Jaysy podobaja misie, jak jest u nich z bassami?

I o to wlasnie chodzilo. Nie jest wazny dla mnie dopisek gaming. Te Jaysy podobaja misie, jak jest u nich z bassami?

A wiesz że nie wiem, ale dzisiaj je sprawdzę, mam do nich dostęp, odpalę na nich jakieś Disco Inferno od fiftiego i dam ci znać.

Edit:

Zrobiłem rozeznanie, słuchawki mają zdecydowanie dobry bas. Po pół rocznym używaniu nie ma na nich najmniejszego znaku, dodam też.

Jaysy polecam również od siebie. Po dwóch latach się u mnie rozleciały. Ale użytkowane były na prawdę intensywnie. :) Bas nienajgorszy, ale to już moje subiektywne odczucie, bo miałem tych słuchawek na prawdę dużo :)

Witam,

nie wiem czy piszę w dobrym dziale, jeżeli nie to proszę o przeniesienie.

Szukam słuchawek dokanałowych do muzyki oraz do pogrania w CS GO.

W tej chwili mam Steelseries Syberia v2 lecz zamierzam kupić jakieś dokanałowe + wygłuszacze.

I teraz nie wiem czy kupować słuchawki gamingowe, czy typowo muzyczne.

Priorytet to granie w CSa w nich, czyli im więcej będę słyszał dźwięków tym lepiej.

Zastanawiam się nad Roccatem Syva lub Brainwavz Delta.

Cena w jakiej szukam to ok. 100zł