Planuje zakupić sobie słuchawki do muzyki, przeważnie słucham muzyki rokowej.
Muzyka zespołów jaką posiadam w formacie wav:
Metallica
Guns N' roses
Oasis
Beatlesów
Rammstein
Alice in chains
Nie będę wypisywał poszczególnych albumów bo to chyba nie ma sensu, chciałem tylko pokazać mniej więcej jakiego brzmienia słucham.
I teraz tak, posiadam słuchawki Sennheiser HD 201 i kartę dźwiękową Sound Blaster Omni surround 5.1, po zakupieniu tej dzwiękówki dopiero zobaczyłem jak słuchawki, głośniki mogą grać, różnica między zintegrowaną kartą dźwiękową, a tym czymś jest porażająca, nie wiem co się dzieje przy zestawach audiofilskich za parę tysięcy, ale skoro na tych słuchawkach za 60 zł było wielkie WOW jak sobie odpaliłem Metallica S&M wav, to postanowiłem zmienić je na coś jeszcze lepszego i zobaczyć jak to będzie.
Wybór padł na tą chwilę na coś takiego: http://www.mediamarkt.pl/sluchawki-akg-k-142-hd,id-64855?utm_source=porownywarki&utm_medium=ceneo&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml&ceneo_spo=true#opinie z tym że nigdy muzyką się nie interesowałem od strony technicznej/sprzętu i fajnie by było gdyby pokazała się jakaś dobra rada i może ktoś z was korzystał ze słuchawek przy takich brzmieniach lub innych w "mniej więcej" tej samej cenie. Więc co o tym myślicie i może jakieś inne typy?