W tej cenie, tak jak koledzy wyżej piszą, najlepsze są Superluxy 681 (ok. 80zł) albo ich nowszy model wersja Evo II z nowoczesnym wyglądem i z poprawionymi wysokimi tonami. W modelu 681 będziesz raczej musiał użyć equalizera do obniżenia częstotliwości 4.8GHz oct3 o 10dB, bo jak nie to ogłuchniesz
Po tym prostym zabiegu jest miód dla uszu.
Jak się zdecydujesz na ten model, to powiem Ci jak to łatwo zrobić.
Nie mają regulacji głośności na kablu, ale od tego jest mikser obok zegara - przyzwyczaisz się. Ja się przyzwyczaiłem, a też mi ten brak regulacji na nich nie pasował przed zakupem.
Są bardzo wygodne jak dla mnie. Nawet po 8h na głowie nie czuje, że je mam. Tylko trochę się pocą pady, bo są ze sztucznego tworzywa jakiegoś, ale wiem że jest możliwość dokupienia i wymiany na welurowe, jakby co, ale z tym już do wujka Google, bo więcej szczegółów nie znam, bo nie używam takich.
Mikrofon polecam do nich wziąć Zalman Zm-Mic1 za 15zł. Doczepiany do kabla na klipsie.
Mam Superlux 681 i mogę je z czystym sumieniem polecić każdemu. Właśnie, gdy to piszę, słucham na nich Iron Maiden ![:)]()
Za taką jakość dźwięku w tzw. gamingowych słuchawkach musiałbyś dać z 300zł, albo i więcej.
Są trzy wersje każdego z modeli. Podam na przykładzie 681
1. Bez dodatkowego oznaczenia, czyli po prostu 681 [największy bas]
2. 681B. Znaczy Balanced. Maja mniej basu od tych wyżej. [słabszy bas niż te wyżej]
3. 681F. Znaczy Flat. Dźwięk masz w tzw wersji studyjnej. [jeszcze słabszy bas]
Polecam pierwszy model.
F jest dla maniaków i audiofili, a z modelu, wiem, że nie każdy jest zadowolony. 681 wymiata ![;)]()