razer czy genesis . jak mam kartę dźwiękowa z zintegrowana z płytą główną to ten dzwiek 7.1 będzie słyszalny?
czym się różnią te modele Genesis HM67X od Genesis HX66.
p.s nie piszcie ze mam brać superluxy.
razer czy genesis . jak mam kartę dźwiękowa z zintegrowana z płytą główną to ten dzwiek 7.1 będzie słyszalny?
czym się różnią te modele Genesis HM67X od Genesis HX66.
p.s nie piszcie ze mam brać superluxy.
żadne. Ile masz kasy na słuchawki? maja posiadać wbudowany mikrofon ?
Po pierwsze słuchawki gejmingowe to przepłacony śmieć.
Po drugie te słuchawki "7.1" podłącza się za pomocą kabla USB więc dźwiękówke już ma wbudowaną.
Po trzecie w tanich (nie wiem jak w drogich modelach bo to mnie nie interesuje) nie ma żadnego 7.1 tylu marketingowy bełkot i pozycjonowanie najczęściej kilku małych głośniczków w słuchawkach, aby był efekt "7.1".
Po czwarte jak wcześniej pisałem jest to przepłacony śmieć.
Już lepiej kupić normalne słuchawki z wbudowanym lub osobnym mikrofonem niż kawałek taniego czarno-czerwonego plastiku z napisem for gejmers.
Wybierasz z 2 syfów, a więc skoro tak ci wszystko jedno to wybierz to co ci się bardziej podoba.
7.1 jakieś lepsze ma chyba tylko Razer Tiamat, a reszta Krakeny, Cloudy II mają wirtualne 7.1 czyli ilość głośników się nie zmienia, jest jeden po lewej, drugi po prawej, a dźwięk przestrzenny wirtualny jest osiągany z poziomu sterownika. Czyli niezły syf i namieszanie w słuchawkach. Ostatecznie wychodzi coś na co tylko dzieci i debile się łapią i w cale nie pomaga to w pozycjonowaniu bo dobre słuchawki stereo bez żadnych 7.1 osiągają najlepsze efekty w pozycjonowaniu.
Czyli inaczej mają szeroką scene muzyczna
Nie chcesz Superluxów? Dlaczego? Wiesz że skreślasz z góry obecnie najlepszego producenta słuchawek średniej półki ? Np. takie Superluxy HD681 niby tanie.. a tak na prawdę te same słucawki co to AKG k240 cena? tak jakoś 400zł i różnią się tylko jakością użytych materiałów, ale jak na 90zł to dźwięk jak i wykonanie są ponad poziom. Do 200zł najlepsze pozycjonowanie mają Superluxy HD681B, Superluxy HD669, Takstar hi2050, Takstar HD5500.
Superluxy HD681B pojadą spokojnie na integrze, może nie w 100% możliwości, ale w 70% co i tak zagwarantuje dużo lepsze wrażenia niż jakiekolwiek słuchawki gamingowe w których producent liczy tylko na zyski, a koszt ich wytworzenia to 10% ceny.
Nie pomogę ci wybrać tych syfów co wymieniłeś, bo piszę tutaj aby dać ci dobrą radę, doradzić jakie słuchawki wybrać aby osiągnąć najlepsze wrażenia i możliwości i pomóc zrozumieć że kupowanie słuchawek stricte pod gry jest złem, ponieważ nie mają w sobie nic innego niż słuchawki do muzyki. Wszystko składa się z tego samego, tylko trzeba zrozumieć że jedne słuchawki mają lepsze pozycjonowanie i będą lepsze do gry np. Superluxy HD681B ale są również bardzo dobre do słuchania muzyki i dysponują ładnym pełnym brzmieniem, a natomiast słuchawki gamingowe zazwyczaj sceny muzycznej nie mają rewelacyjnej, są to zwykle tanie głośniki w których dominują tony wysokie przez co dźwięki są płytkie przez co są bardziej słyszalne. Ot całe pozycjonowanie w słuchawkach gamingowych, a jeżeli popatrzeć na brzmienie to niestety nic specjalnego. Dobre słuchawki to takie, które dadzą radę zarówno w grach, jak i w muzyce i nie będą ustępować w żadnym zastosowaniu, ale wiadomo można polecić różne sluchawki do różnych typów muzyki.
Ja ci polecam zakupić Superluxy HD681B i mikrofon Zalman Mic-1(Jest lepszy od tych z Cloud II i Krakenów, a o Geniusach to już nie wspomne). Są raczej wyrównane w brzmieniach i żadne pasmo nie dominuję, więc sprawdzą się prawie w każdej muzycę i dobrze będą służyć przy cs-ie.
Pozdrawiam i dalej zrobisz co chcesz
Osoba wyżej dobrze pisze, natomiast jest wyjątek od tej reguły a konkretnie HyperX Cloud (koniecznie 1wersja) wyceniono są dobrze, był czas że były tańsze od Pro80 którymi to są rebrandami które to niestety wycofano z produkcji
A i w kwestii mikrofonu, jeśli może być taki na biurku to polecam Trust starzz microphone. Zalman jest ok jako krawatówka, ale gdy może być coś większego to lepszy Trust.
Popieram w 100% kolegę Tidies, sam jestem posiadaczem Superlux HD681 Evo. Polecam te słuchawki na każdym kroku. Dobra jakość wykonania, cena i wygląd. Po podłączeniu pod wzmacniacz słuchawkowy (własnej roboty) graja jak słuchawki za o wiele większa kasę. Kuzyn audiofil który potrafił wydać ponad 1.5 tys na Sennhaizery był bardzo zaskoczony dźwiękiem wydobywającym się z tych słuchawek. Warto się zastanowić nad super luxami, dokupić mikrofon. Mam Zemana m1 i zadowolony jestem. A 5.1. 7.1 w słuchawkach ... śmiech na sali. Lepiej kupić głośniki 5.1