Słuchawki grają ciszej niż wcześniej

Witam,

mam problem z dźwiękiem. Nagle padł mi dźwięk w słuchawkach (żaden specjalny model, jakieś philipsy ale nigdy na nie narzekałem. Głośników nie używam). Już kiedyś to miałem, coś pogrzebałem i wszystko wróciło ale teraz nie mogę sobie poradzić.

udało mi się zrobić by w ogóle coś grało ale gra dużo ciszej i dużo słabiej jakościowo niż wcześniej (trzeszczy itd.), reinstalowałem sterowniki realtek'a ale na marne.Później zainstalowałem starsze i coś zaczęło hulać tylko pod zielonym tylnym wejściem (przedni mi nie działa). Pamiętam, że wcześniej słuchawki zawsze działały tylko na różowym tylnym wejściu.

Moja płyta główna to : M4A89GTD PRO / USB3

Nie wiem co może być przyczyną, może macie jakieś pomysły? Ów słuchawki na nowszym kompie z Windowsem 8 działają bez żadnych zarzutów.

O dziwo mam ten sam problem, i -o dziwo- też dzisiaj zaistniał. Słuchawki niedawno kupiłem, jakieś Trust'y,nic wielkiego ale dźwięk nagle zrobił się bardzo cichy i nie wiem co z tym zrobić ;__;.

Jednym z częstych powodów takiej sytuacji jest nie do końca włożona wtyczka do dziurki.

Czy naprawdę uważasz mnie i kolegę wyżej za takich idiotów?

Równie dobrze może to być poluzowany styk od wejścia słuchawek w lapku , sam tak miałem i chwila zabawy z otworzeniem lapka i lutownicą.

@up

No dobra ale gdy pod te same wejście podłączam głośniki od drugiego komputera i ustawię je na max'a to napi!@#()!@(#!@)#( jak w klubie. Więc wejście musi być OK.

Inna para słuchawek też działa na tym PC źle a na drugim zdecydowanie lepiej. Zaczyna mnie to drażnić.

@edit

Nawet gdy ustawię wszystko na maxa, puszczam muzykę i patrzę na ten suwak głośności to skacze mniejwięcej do połowy, nigdy nie do samej góry.

Ja mam PC'ta i 1st raz mam taki problem, wkurzające to jest, zwłaszcza, że głośniki podłączone nak**** srogo.

Głośniki i słuchawki podłączacie do tego samego wyjścia?

Próbowaliście może ustawienia karty? przeważnie w tray'u jest programik od producenta do tego.

Przeinstalujcie sterowniki karty dźwiękowej.

Jak trzeszczy to ścisz mikro (ja miałem podkręcone i trzeszczało),jak ci się wycisza to sobie zmień jakoś dzwięku np. na studyjną.

Witam,

mam problem z dźwiękiem. Nagle padł mi dźwięk w słuchawkach (żaden specjalny model, jakieś philipsy ale nigdy na nie narzekałem. Głośników nie używam). Już kiedyś to miałem, coś pogrzebałem i wszystko wróciło ale teraz nie mogę sobie poradzić.

udało mi się zrobić by w ogóle coś grało ale gra dużo ciszej i dużo słabiej jakościowo niż wcześniej (trzeszczy itd.), reinstalowałem sterowniki realtek'a ale na marne.Później zainstalowałem starsze i coś zaczęło hulać tylko pod zielonym tylnym wejściem (przedni mi nie działa). Pamiętam, że wcześniej słuchawki zawsze działały tylko na różowym tylnym wejściu.

Moja płyta główna to : M4A89GTD PRO / USB3

Nie wiem co może być przyczyną, może macie jakieś pomysły? Ów słuchawki na nowszym kompie z Windowsem 8 działają bez żadnych zarzutów.