Słuchawki jakie?

Jako że dorwałem dość lepsza kartę dźwiękową zastanawiam się nad kupnem słuchawek. Myślę nad kingston hyperx cloud(mikrofon nie bedzie uzywany) albo Creative Aurvana Live! No chyba że macie jakieś własne propozycje w tym przedziale cenowym :)? Głównie chodzi o słuchawki które sprawdzą się w FPSach(pozycjonowanie i te sprawy). Muzykę słucham na głośnikach a filmy oglądam na TV z kinem domowym. Czyli target to gry :). Karta dźwiękowa to Asus Xonar D1

Napisz przede wszystkim jaki masz fundusz.

Ja bym brał kingston hyperx cloud. Ogólnie zawsze starałem się unikać firmy kingston (swego czasu żałosne pendrive z zapisem 5 Mb/s, później jeszcze gorsze dyskki sdd v300), ale te słuchawki są naprawdę świetne i polecam. Do gier i filmów idealne.

o ile Claudy kosztują tak max do 300zl to tyle max chciałbym widać, dlatego napisałem o słuchawkach w tym przedziale cenowym. CALy sa tańsze, ale biorę je pod uwagę bo ponoć robią ostrą robotę :)

Takstar PRO80(w sumie HyperX Cloudy to ich rebrand XD) jeszcze mogę dodać Sennheisery PC330

Obczaj sobie artykuł z linka, polecam

http://www.audiofanatyk.pl/najlepsze-sluchawki-dla-gracza/

osobiście używam Cloud drugiej generacji razem z Xonarem DG i jak na razie jest świetnie jak na wyposażenie w tej granicy cenowej, chociaż za niedługo planuje się przenieść na ciute lepszy sprzęt, gdyż u mnie muzyka ma większe znaczenie od dźwieku w grach. podobno też zwykłe słuchawki bez etykiety "gaming" sprawdzają się lepiej, niż te specjalnie do nich tworzone, dlatego ja z kolei odsyłam Cię tutaj. może tam znajdziesz coś dla siebie. audiofilia bywa kosztowna ^_^

btw. moim zdaniem Cloud II > Cloud

Cloudy są dobre, na pewno lepsze niż, SS czy Razer'y. Jednak jeżeli szukasz fajnego sprzętu, ale taniego to polecam superluxy hd681 (albo coś innego z tej stajni), jakość wykonania może i nie powala, jednak dźwięk przy dobrej karcie graficznej to jest poezja :)

Takstary Pro80 miałem długi czas, słuchawki godne polecenia z czystym sumieniem. Cloudy w pierwszej rewizji to nix innego jak właśnie one, z dodatkowymi akcesoriami... na samym początku był to lepszy zakup bo w tej samej cenie oferowały więcej. Obecnie cena już jedt mniej atrakcyjna, chyba że trafisz na promocję.

Zdecydowanie odradzam Cloud 2 bo płacisz więcej za nic tak naprawdę ;)

A wiem co mówię bo miałem je u siebie jakiś czas.

P.S. A ja mam Takstary Pro80 v2 do sprzedania w ciekawej cenie. Więcej na pw ;)

Jako że dorwałem dość lepsza kartę dźwiękową zastanawiam się nad kupnem słuchawek. Myślę nad kingston hyperx cloud(mikrofon nie bedzie uzywany) albo Creative Aurvana Live! No chyba że macie jakieś własne propozycje w tym przedziale cenowym :)? Głównie chodzi o słuchawki które sprawdzą się w FPSach(pozycjonowanie i te sprawy). Muzykę słucham na głośnikach a filmy oglądam na TV z kinem domowym. Czyli target to gry :). Karta dźwiękowa to Asus Xonar D1