Słuchawki + karta dźwiękowa/DAC Do 400zł

Witam

Chciałbym kupić słuchawki wokółuszne i chyba najlepiej będzie jakiś model ze słuchawek otwartych/półotwartych (naczytałem się już, że zamknięte potrafią być bardzo męczące). Będą one używane wyłącznie przy komputerze dlatego także lepiej byłoby kupić jakiś DAC lub kartę dźwiękową(obecnie przesiaduję na wbudowanej dźwiękówce w Asrock P67 Extreme4).

Muzyka jakiej słucham to: rock, pop, j-rock i j-pop (nacisk na gry jest drugoplanowy).

Dobrze jakby miały wyczuwalny bass. Za wszystko chciałbym zapłacić maksymalnie 400zł.

Czy ktoś mógłby pomóc mi w znalezieniu dobrego sprzętu w tej cenie? Jestem totalnie zielony w tym i ciągłe czytanie w internecie przyprawia mnie o dreszcze. Kiedy znajdę dobry model w wielu tematach i tak polecają jeszcze inne zamiast tych, a też zależy to od tego czego oczekuje użytkownik. Prosiłbym o szybką odpowiedź bo chciałbym w tym tygodniu kupić sprzęt, abym przed świętami już dostał go.

Dzięki i pozdrawiam.

To juz sam musisz wybrac czy DAC czy dzwiekówka. Ja ze swojej strony polecam:

Asus Xonar DX(PCI-E)

Asus Xonar D1 (PCI)

AudioTrak Maya U5(USB)

Twoj wybór.

Natomiast słuchawki to Superlux HD681 Evo / Superlux HD681

Dobra szięki za odpowiedź. Poczytałem jeszcze i wybrałem Superlux HD681 Evo. Tylko zastanawiam się jeszcze czy lepiej kupić DACa czy dźwiękówkę. Z tego co czytałem to ten DAC, którego poleciłeś ma problemy jakieś z wersją HD681(może z EVO też, nie chciałbym testować-chodzi o szumy w słuchawkach). Mógbyś coś jeszcze poradzić? Z tych dźwiękówek byłbym skłonny wybrać ASUS Xonar DX lecz nie wiem czy nie lepiej będzie kupić jakiegoś DACa (nie wiem tylko czy w tych cenach jakość dźwięku jest porównywalna), ponieważ jak coś zawsze można do niego podpiąć inne urządzenie.

@edit

Jednak poczytałem trochę i wybieram ASUS Xonar DX. Dzięki za radę.

Jesli chodzi o DAC to moge polecic Ci rowiez FiiO E07k/E10 tylko kwestia taka ze karta dzwiekowa bedzie dobrze sprawowała sie nie tylko do muzyki ale i w grach. Przy zakupie HD 681 Evo warto zwrocic na 2 wersje MK I i MK II, obie są dobre ale maja troche inne brzmienie. MK II maja wiecej basu. Polecam Ci przeczytac ten o to artykul http://www.audiofanatyk.pl/polecane-komputerowe-karty-dzwiekowe/ mam nadzieje ze rozwieje Twoje wszystkie wątpliwosci. Ja osobiscie postawil bym na: karte dzwiekowa + słychawki + w przyszłosci wzmacniacz słuchawkowy.

Dobra zrobię tak jak pisałeś. Poczytałem ten temat i znalazłem też tam recenzje HD681 EVO MK I i MK II i właśnie znalazłem tego MK II w jednym sklepie internetowym: http://www.artmusic.pl/prd_one/17296/superlux-hd-681evo-mkii-.html#tab=tab-1

Zamierzam je zamówić (nigdzie indziej nie mogę znaleźć tych MK II, ceneo też wymięka), a Xonara kupię albo na morele albo na allegro(tylko nie wiem czy używkę czy nówkę kupować).

Fajnie, jak sprzęcik przyjdzie to napisz tutaj jakie wrażenia :) Pamietaj że słuchawki od Superluxa nalezy wygrzewac, mysle że wiesz o co chodzi :)

Oczywiście podzielę się opinią jakoś na święta (wtedy dostanę calutki sprzęcik jeżeli dobrze pójdzie). Tak czytałem także i o tym.

Chyba jednak nie będę miał słuchawek na święta, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć tych słuchawek na stanie. Wszędzie czekają na dostawe(na jednej stronie dopiero 10 stycznia, a na drugiej 22 stycznia). Za to Xonara raczej już będę miał.

Nie dziwie sie ze ciezko dostac słuchawki, na allegro schodza jak swieze bułeczki.

Tylko na allegro nie mogę się dopatrzyć tych słuchaweczek (chodzi mi o model EVO) od kilku dni. Ceneo wskazuje tylko kilka stron, które posiada takie słuchawki ale wszędzie czekają na dostawę. Na jednej stronie widziałem też dostępne są tylko są 2 ale:cena to 219zł i są to MK I.

Dobra karta dźwiękowa już kupiona i całkiem możliwe, że słuchawki zostaną wysłane jakoś 17 grudnia. Kupiłem białe (wolałem czarne), ponieważ w pewnym sklepie UK mają być one już 17 grudnia.

Jakaś bomba jest na te Superluxy, w koncu okres przed swietami... Cena zacheca do zrobienia takiego prezentu :P

Właśnie widzę, rano na przerwie widziałem 2 sztuki czarne, a w pracy nie miałem jak zamówić to czekałem. Jak dojechałem do domu to już nie było. Wszędzie gdzie się pojawiają zaraz znikają. Jedynie na ebayu się trzymają ale to wszystko jest ze Stanów i Chin. Chciałem kupić z USA lecz PayPal wprowadził głupie zabezpieczenie wysyłania pieniędzy na konto PayPal z tylko własnego konta bankowego.

Jestem aż zdziwiony ale słuchawki dzisiaj doszły do mnie i początkowe wrażenie na telefonie sgs 3 są dobre.Kate dźwiękowa gdzieś na święta dopiero będę miał zamontowana w komputerze(kiedy wrócę z Polski) to wygrzeję je poprawnie i przetestuję.

Witam

Chciałbym kupić słuchawki wokółuszne i chyba najlepiej będzie jakiś model ze słuchawek otwartych/półotwartych (naczytałem się już, że zamknięte potrafią być bardzo męczące). Będą one używane wyłącznie przy komputerze dlatego także lepiej byłoby kupić jakiś DAC lub kartę dźwiękową(obecnie przesiaduję na wbudowanej dźwiękówce w Asrock P67 Extreme4).

Muzyka jakiej słucham to: rock, pop, j-rock i j-pop (nacisk na gry jest drugoplanowy).

Dobrze jakby miały wyczuwalny bass. Za wszystko chciałbym zapłacić maksymalnie 400zł.

Czy ktoś mógłby pomóc mi w znalezieniu dobrego sprzętu w tej cenie? Jestem totalnie zielony w tym i ciągłe czytanie w internecie przyprawia mnie o dreszcze. Kiedy znajdę dobry model w wielu tematach i tak polecają jeszcze inne zamiast tych, a też zależy to od tego czego oczekuje użytkownik. Prosiłbym o szybką odpowiedź bo chciałbym w tym tygodniu kupić sprzęt, abym przed świętami już dostał go.

Dzięki i pozdrawiam.