Słuchawki - porada

Za Reloopy biorę pełną odpowiedzialność. Grają one naprawdę dobrze, bo mojemu koledze je kupiłem na 18. Co do kolorystyki tych sprzętów masz na allegro masę kolorów.

Za Reloopy biorę pełną odpowiedzialność. Grają one naprawdę dobrze, bo mojemu koledze je kupiłem na 18. Co do kolorystyki tych sprzętów masz na allegro masę kolorów.

Ale jednak są to słuchawki dal DJ, a one inaczej grają gdyż są przystosowane do klubów, gdzie jest głośno i inaczej grają niektóre pasma. :(

Tak, niby dla dj, ale moje Reloopy RH-2450 są właśnie bardziej pod to podbijane, z kolei RHP-5 mają po prostu dobrą izolację, ale są nastawione na bardziej użytek ogólny. Ich bass jest bardziej stonowany, Naprawdę słuchałem muzyki w tych i w moich, a różnica jest kolosalna jeśli chodzi o tego typu aspekty.

Podobają mi się te Soundmagic P30 i AKG K520. Tylko, że gdyby była możliwość przetestowania gdzieś w sklepie tych słuchawek, bo wszędzie czytam, że tak pięknie grają i basik mają potężny, ale czy to tak jest to nie wiem.

Jest gdzieś w pobliżu Ciebie mp3store? Tam bez problemu mógłbyś ich sobie posłuchać, jeśli mają je akurat na stanie. Jeszcze czasami można w Saturnie, bądź Media wychaczyć te AKG.

No, ale nie podałeś wciąż swojej mp3, jak już mówiłem mogą być trochę ciche, jeśli jest słaby odtwarzacz. Te P30 akurat są głośne na mp3 i można je wychaczyć bez problemu w stacjonarnym empiku.

Nie chcę się wymądrzać w sprawie tych Reloopów, bo nigdy ich nie słuchałem, ale z tego co słyszałem od innych to w swojej cenie szału nie robią. Są dobre, ale nic poza tym. Słyszałem też, że miały sporo negatywnych opinii od DJ-ów, ale możliwe, że je pojechali bo ich właściwie nie znali.

Właśnie najlepiej samemu przesłuchać dane słuchawki, jednak dźwięk, który prezentują te AKG i SM ma rzeszę fanów i to nie takich, którzy przesłuchali najwyżej Creative bądź tanie Sennki.

Dj ci lepsi wiadomo, że reloopowi nie dadzą opinii super, gdyż dokładają stówkę albo 2 i mają pioneery, a prawie co 2 dj ma właśnie pioneery więc, co mogą powiedzieć o czymś mniej doskonałym. Moim zdaniem słuchawki, masywne, miłe dla uszu i ogólnie firma solidna. Nie ma co tu dużo ukrywać, takie słuchawki służą i służą, ja mam swoje prawie półtora roku, czyli jeszcze przed tym jak zacząłem zabawę z muzyką i nic nie straciły ze swoich właściwości. Taka sama opinia tyczy się mixerów i cd'ków Reloopa, bo pionner jest 200-300 zł droższy ale pioneer to wiadomo jaką ma rzeszę zwolenników. Ale jeżeli ktoś nie ma kasy to taki sprzęt z reloopa jest najwyższą półką.

No, ale nie podałeś wciąż swojej mp3, jak już mówiłem mogą być trochę ciche, jeśli jest słaby odtwarzacz.

Ja mam zamiar na razie słuchać z telefonu tj. LG KP500 także to jakiś sprzęt do słuchania muzyki najlepszy nie jest. :mellow:

Otóż przymierzam się ostatnio do kupna słuchawek nausznych. Oczywiście bez mikrofonu gdyż zamierzam słuchać w nich tylko muzyki. Naturalnie szukam sprzętu, który ładnie przeniesie dźwięk z mp3 na słuchawki. A teraz wygląd. Nie chcę, aby były szare czy czarne, mają być ciekawe, kolorowe (oczywiście do pewnej granicy). Znalazłem już parę ciekawie się zapowiadających i mam prośbę, może ktoś owe słuchawki ma, albo miał z nimi styczność i mógłby mi powiedzieć czy ładnie brzmią. A no i cena, nie znam się na cenach, ale myślę, że do 200 zł można spokojnie kupić dobre słuchawki.

Sony MDR-PQ2

PANASONIC RP-DJS400

NO FEAR kolorowe słuchawki nauszne 750028

http://allegro.pl/sluchawki-nauszne-panasonic-rp-djs400-nowe-biale-i2090915889.html z tym, że tutaj cena taka mała to jakość, też nie za wysoko chyba nie?

I jeśli ktoś ma słuchawki godne polecenia, odpowiadające moim wymaganiom to śmiało może się pochwalić. ;)