Słuchawki - porada

Otóż przymierzam się ostatnio do kupna słuchawek nausznych. Oczywiście bez mikrofonu gdyż zamierzam słuchać w nich tylko muzyki. Naturalnie szukam sprzętu, który ładnie przeniesie dźwięk z mp3 na słuchawki. A teraz wygląd. Nie chcę, aby były szare czy czarne, mają być ciekawe, kolorowe (oczywiście do pewnej granicy). Znalazłem już parę ciekawie się zapowiadających i mam prośbę, może ktoś owe słuchawki ma, albo miał z nimi styczność i mógłby mi powiedzieć czy ładnie brzmią. A no i cena, nie znam się na cenach, ale myślę, że do 200 zł można spokojnie kupić dobre słuchawki.

Sony MDR-PQ2

PANASONIC RP-DJS400

NO FEAR kolorowe słuchawki nauszne 750028

http://allegro.pl/sluchawki-nauszne-panasonic-rp-djs400-nowe-biale-i2090915889.html z tym, że tutaj cena taka mała to jakość, też nie za wysoko chyba nie?

I jeśli ktoś ma słuchawki godne polecenia, odpowiadające moim wymaganiom to śmiało może się pochwalić. ;)

Słuchawki do muzyki ? Najlepsze są takie których używają dj. Ja używam właśnie takich sluchawek firmy reloop. Tylko słuchawki Pioneer są lepsze od reloopów. Moim skromnym zdaniem jako że bawię się w dj są to jedne z najlepiej izolujących słuchawek, posiadających przepiękną jakość dźwięku. Masz 2 modele. jeden za 100 zł drugi za 200. Wybierz sobie.

Reloop RH-2450

Reloop RHP-5

Ja posiadam ten pierwszy model i jestem z nich zadowolony bardzo, ale to bardzo mocno. Mają wszystko czego potrzeba pasjonatowi muzyki j zabawy z nią.

Polecam Sennheiser HD 201 , lub HD 203 , sam mam 201 i są to najlepsze słuchawki jakie miałem do tej pory :D.

w tej cenie tylko i wyłącznie AKG k518 !!!! żadne inne ;)

Ehh, nie wypowiadajcie się w temacie, jeśli nie macie w nim rozpoznania. Robicie autorowi wątku wodę z mózgu.

Przede wszystkim nie podałeś, czego oczekujesz od tych słuchawek, mają grać basem, może mają być zrównoważone dźwiękowo? Dziedzina audio to temat rzeka, odbiór dźwięku jest czysto subiektywny i nie każdemu podoba się ten sam dźwięk.

Nie podałeś także modelu odtwarzacza.

Xaorus, słuchawki dla DJ nie nadają się do słuchania muzyki na codzień, bo mają przesadzone basy i soprany, aby w głośnym klubie miały właśnie te pasma słyszalne. Jednakże izolację mają właśnie z reguły dobrą.

HD201 nie nadają się do odtwarzania na mp3, poza tym mają braki w pasmach i słabe basy.

518DJ posiadam sam obecnie, ale musiałem się namęczyć z rozciąganiem, bo to imadła i zmodować. Orginalnie dudnią. Mają super izolację, jak na nauszne.

Ehh, nie wypowiadajcie się w temacie, jeśli nie macie w nim rozpoznania. Robicie autorowi wątku wodę z mózgu.Przede wszystkim nie podałeś, czego oczekujesz od tych słuchawek, mają grać basem, może mają być zrównoważone dźwiękowo? Dziedzina audio to temat rzeka, odbiór dźwięku jest czysto subiektywny i nie każdemu podoba się ten sam dźwięk. Nie podałeś także modelu odtwarzacza.Xaorus, słuchawki dla DJ nie nadają się do słuchania muzyki na codzień, bo mają przesadzone basy i soprany, aby w głośnym klubie miały właśnie te pasma słyszalne. Jednakże izolację mają właśnie z reguły dobrą.HD201 nie nadają się do odtwarzania na mp3, poza tym mają braki w pasmach i słabe basy.518DJ posiadam sam obecnie, ale musiałem się namęczyć z rozciąganiem, bo to imadła i zmodować. Orginalnie dudnią. Mają super izolację, jak na nauszne.

Jak dla ciebie HD 201 mają słabe bassy , a słuchawki DJ mają za mocne , to znalazł się wielki znawca...

Faktycznie RH-2450 mają mocny bas jednak RHP-5 mają już bardziej brzmienie pod normalne używanie. Nie ma tutaj przesadzonego basu, dlatego mam model 2450 a nie 5.

Mógł by mi ktoś wytłumaczyć czym różnią się słuchawki takie za 50zł a od o wiele droszych? a dokładnie chodzi mi o słuchawki Słuchawki bo ja takie mam, i nie czuje żadnej różnicy pomiędzy np tańszymi słuchawkami, które wcześniej kupowałem.

Do tych słuchawek musiałem pobrać oprogramowanie, lecz nic tam nie ustawiałem .Dziękuje z góry

Jak dla ciebie HD 201 mają słabe bassy , a słuchawki DJ mają za mocne , to znalazł się wielki znawca...

Miałem oczywiście na myśli stereotypowe Profesjonalne słuchawki dla DJ-a. Nie wiem jakich Ty słuchałeś, ale tak jest chociażby w wypadku AKG K518 dj K181DJ i Shure shr750DJ. Jeśli HD 201 to najlepsze słuchawki jakie słyszałeś, to nie mamy o czym gadać.

mialem akg k518dj do słuchania i nie nazekałem ;)

Miałem oczywiście na myśli stereotypowe Profesjonalne słuchawki dla DJ-a. Nie wiem jakich Ty słuchałeś, ale tak jest chociażby w wypadku AKG K518 dj K181DJ i Shure shr750DJ. Jeśli HD 201 to najlepsze słuchawki jakie słyszałeś, to nie mamy o czym gadać.

Nie mówie ci , że są najlepsze , ale ty piszesz , że wgl nie mają bassu i są do d*py :X.

Nie mówie ci , że są najlepsze , ale ty piszesz , że wgl nie mają bassu i są do d*py :X.

Dobra, poprawka, najlepsze, jakie do tej pory miałeś. I powiedz mi, w którym momencie napisałem, że nie mają basu? Poprostu nie jest to ich najsilniejsza strona, jest on nieco schowany i brakuje mu wybrzmienia, nie schodzi do takiego bajeranckiego mruczenia. Również nie napisałem, że są "do d*py", poprostu wytknąłem ich wady, nie nadają się do odtwarzaczy przenośnych, bo potrzebują więcej mocy, lepiej grają z kompa, nawet integry, do odtwarzaczy przeznaczona jest seria PX no i niektóre z HD, ale nie 201. Braki w paśmie to też nic wyjątkowego, niektóre Creative mają całe doliny w charakterystyce.

Rozpatrując słuchawki za 200zł jest najzwyczajniej więcej ciekawych modeli.

Jednak słuchawki, które mają dobrze grać nie wyglądają zajedwabiście, więc zdecyduj się Ćwieq czy chcesz mieć słuchawki dobrze grające, czy wyglądające.

Dobra, poprawka, najlepsze, jakie do tej pory miałeś. I powiedz mi, w którym momencie napisałem, że nie mają basu? Poprostu nie jest to ich najsilniejsza strona, jest on nieco schowany i brakuje mu wybrzmienia, nie schodzi do takiego bajeranckiego mruczenia. Również nie napisałem, że są "do d*py", poprostu wytknąłem ich wady, nie nadają się do odtwarzaczy przenośnych, bo potrzebują więcej mocy, lepiej grają z kompa, nawet integry, do odtwarzaczy przeznaczona jest seria PX no i niektóre z HD, ale nie 201. Braki w paśmie to też nic wyjątkowego, niektóre Creative mają całe doliny w charakterystyce.Rozpatrując słuchawki za 200zł jest najzwyczajniej więcej ciekawych modeli.Jednak słuchawki, które mają dobrze grać nie wyglądają zajedwabiście, więc zdecyduj się Ćwieq czy chcesz mieć słuchawki dobrze grające, czy wyglądające.

Taaak , bo ty akurat wiesz co miałem a co nie -,-.

@EDIT PS ja słucham muzyki na kompie , a nie na mp4 , czy mp3....

Taaak , bo ty akurat wiesz co miałem a co nie -,-.@EDIT PS ja słucham muzyki na kompie , a nie na mp4 , czy mp3....

Ja morwole, przecież sam tak napisałeś w Twoim pierwszym poście w tym temacie, słowo w słowo. Przytoczyłem Twoje stwierdzenie. A wspominam o odtwarzaczu, bo CHYBA Ćwieq chce słuchawek do mp3 a nie kompa. Napisałem do czego się nie nadają, a nie z czego Ty ich słuchasz.

To jak, dalej chcesz się błaźnić, tylko dlatego, że skrytykowałem Twoje ukochane słuchaweczki?

Ja morwole, przecież sam tak napisałeś w Twoim pierwszym poście w tym temacie, słowo w słowo. Przytoczyłem Twoje stwierdzenie. A wspominam o odtwarzaczu, bo CHYBA Ćwieq chce słuchawek do mp3 a nie kompa. Napisałem do czego się nie nadają, a nie z czego Ty ich słuchasz.To jak, dalej chcesz się błaźnić, tylko dlatego, że skrytykowałem Twoje ukochane słuchaweczki?

Bo moim zdaniem są to najlepsze słuchawki , miałem więcej słuchawek , ale nie na tyle dobre co mam teraz.Więc proszę ciebie.Widzę , że jeteś jak Aizen.Krytykujesz wszystko i innych , jeszcze wyzywaj innych użytkowników i będzie OK.

jeszcze raz powtarzam krotko ... wez akg k518 DJ a nie pożałujesz :)

Bo moim zdaniem są to najlepsze słuchawki , miałem więcej słuchawek , ale nie na tyle dobre co mam teraz.Więc proszę ciebie.Widzę , że jeteś jak Aizen.Krytykujesz wszystko i innych , jeszcze wyzywaj innych użytkowników i będzie OK.

No proszę Cię, Ty napisałeś opinię o HD201, ja ją zanegowałem i podałem racjonalne argumenty, dlaczego tak nie jest, a Ty się obrażasz. Nie jesteś w stanie przyjąć konstruktywnej krytyki.

To, że dla Ciebie są najlepsze to jest czysto subiektywna opinia, podparta wyłącznie Twoimi doświadczeniami, nie mająca żadnej realnej wartości dla osoby, której nie znasz. Natomiast ja podałem charakter brzmienia ww słuchawek, który wynika chociażby z charakterystyki przenoszenia (mniej decybeli= dołek na ch-ce = mniejsza słyszalność), więc jest to niepodważalny fakt. Jeśli dalej tego nie rozumiesz, to na prawdę mi przykro.

Jednak słuchawki, które mają dobrze grać nie wyglądają zajedwabiście, więc zdecyduj się Ćwieq czy chcesz mieć słuchawki dobrze grające, czy wyglądające.

Ok, najwięcej będę słuchał rocka, ale czasem trance czy dupstep też mi wpadnie w ucho, także fajnie żeby miały ładny bass, nie chcę, abym miał wrażenie jakby dźwięk dochodził z kobla. Oczywiście nie przekładam wyglądu nad jakością, ale nie kupię na pewno słuchawek, które podał Xaorus, a mianowicie Reloop RH-2450 bo mi się zwyczajnie nie podobają (ale białe słuchaweczki też są piękne :P ). I nie szukam tutaj jakichś super, hiper, mega dobrych słuchawek dla koneserów muzyki tylko dobrze grających. A co myślicie o firmie SkullCandy? Oni robią takie słuchawki, które mi się podobają, ale są drogie i nie wiem czy płaci się tylko za formę, czy jakość też.

(Bardzo jestem skłonny do:PANASONIC RP-DJS400 i do:RELOOP RHP 5 tylko, ze białych, niebieskich, albo biało-zielonych - Xaorus miałeś je w ręku i na prawdę grają czysto?)

I proszę Was ludziska nie kłóćcie się już bo nie ma po co, a ja nawet nie wiem o co się kłocicie. ;)

Ok, najwięcej będę słuchał rocka, ale czasem trance czy dupstep też mi wpadnie w ucho, także fajnie żeby miały ładny bass, nie chcę, abym miał wrażenie jakby dźwięk dochodził z kobla. Oczywiście nie przekładam wyglądu nad jakością, ale nie kupię na pewno słuchawek, które podał Xaorus, a mianowicie Reloop RH-2450 bo mi się zwyczajnie nie podobają (ale białe słuchaweczki też są piękne ). I nie szukam tutaj jakichś super, hiper, mega dobrych słuchawek dla koneserów muzyki tylko dobrze grających. A co myślicie o firmie SkullCandy? Oni robią takie słuchawki, które mi się podobają, ale są drogie i nie wiem czy płaci się tylko za formę, czy jakość też.(Bardzo jestem skłonny do:PANASONIC RP-DJS400 i do:RELOOP RHP 5 tylko, ze białych, niebieskich, albo biało-zielonych - Xaorus miałeś je w ręku i na prawdę grają czysto?)I proszę Was ludziska nie kłóćcie się już bo nie ma po co, a ja nawet nie wiem o co się kłocicie.

Ja się nie kłócę, tylko prowadzę dyskusję. :) Może w jednym poście mnie poniosło bo takich głupot to ja dawno nie czytałem, no ale nie ważne.

Skullcandy, które miałem okazję posłuchać, czyli Hesh, to była jedna wielka kupa na całej linii, zaczynając na wykonaniu, tanich plastikach, kończąc na dźwięku wydobywający się jakby z (_._).

Te Panasy mogą być nawet udane, chociaż ta firma nigdy nie miała jakiegoś kapitalnego modelu.

Jeśli możesz trochę dopłacić do tych 200, to ja proponuję:

Soundmagic P30

Aiaiai tracks

AKG K520

Te ostatnie mogą być trochę ciche i mają słabą izolację, ale są MEGA wygodne no i piękne imho. :)

Wszystkie mają kapitalny dźwięk w swojej klasie, niebanalny design no i są porządnie wykonane. Zdaję sobie sprawę z faktu, że te nazwy są trochę egzotyczne u nas, ale są to po prostu trochę (poza AKG) mniejsze, za to ambitne firmy. Dzięki temu, że nie mają wyrobionej marki, stawiają na jakość i atrakcyjne ceny.

Ja się nie kłócę, tylko prowadzę dyskusję. Może w jednym poście mnie poniosło bo takich głupot to ja dawno nie czytałem, no ale nie ważne.Skullcandy, które miałem okazję posłuchać, czyli Hesh, to była jedna wielka kupa na całej linii, zaczynając na wykonaniu, tanich plastikach, kończąc na dźwięku wydobywający się jakby z (_._). Te Panasy mogą być nawet udane, chociaż ta firma nigdy nie miała jakiegoś kapitalnego modelu.Jeśli możesz trochę dopłacić do tych 200, to ja proponuję:Soundmagic P30Aiaiai tracksAKG K520Te ostatnie mogą być trochę ciche i mają słabą izolację, ale są MEGA wygodne no i piękne imho. Wszystkie mają kapitalny dźwięk w swojej klasie, niebanalny design no i są porządnie wykonane. Zdaję sobie sprawę z faktu, że te nazwy są trochę egzotyczne u nas, ale są to po prostu trochę (poza AKG) mniejsze, za to ambitne firmy. Dzięki temu, że nie mają wyrobionej marki, stawiają na jakość i atrakcyjne ceny.

Podobają mi się te Soundmagic P30 i AKG K520. Tylko, że gdyby była możliwość przetestowania gdzieś w sklepie tych słuchawek, bo wszędzie czytam, że tak pięknie grają i basik mają potężny, ale czy to tak jest to nie wiem. :unsure: